Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bonfile, fesleğenli, garnitür, ile, kremalı, marine, sos

Marine Bonfile (Garnitür Ve Fesleğenli &Amp; Kremalı Sos İle)

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marine Bonfile (Garnitür Ve Fesleğenli &Amp; Kremalı Sos İle)



Malzemeler:
  • 6 parça bonfile
Marine için:
  • 1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
  • 1 türk kahvesi fincanı süt
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Dilediğiniz miktar çekilmiş tane karabiber
Garnitür için:
  • 5 adet bebek patates (bilirsiniz, minik boylarda çok sevimli ve lezzetli patatesler)
  • 10 adet taze mantar
  • 2 orta boy kuru soğan (beyaz)
  • 4 adet temizlenmiş enginar (markette temizlenmiş, su dolu poşetlerde satılıyordu, ben onlardan aldım)
  • 1/2 demet maydonoz
  • 1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 1/2 türk kahvesi fincanı su
  • Tuz, karabiber
Fesleğenli & Kremalı Sos için:
  • 200 ml hazır krema
  • Dilediğiniz miktar taze fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • Dilediğiniz miktar ezilmiş sarımsak (ben baya bol miktarda kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı un
Yapılışı:
  • Öncelikle marine için gerekli tüm malzemeleri karıştırıp bonfile parçalarını bu karışımda 1 saat kadar bekletin Yani önce bunu yapın, diğerlerini hazırlarken etler marinede kalsın En son onları pişirin
  • Garnitür için bir tencerede zeytinyağını kızdırıp ince kıyılmış soğanları kavurun Daha sonra saplarını koparıp ince doğradığınız mantarlar, ince dilimler halinde kestiğiniz bebek patatesler ve dörde böldüğünüz enginarları tencereye ilave edip suyunu salana kadar orta ateşte soteleyin Sebzeler suyunu saldığında ateşi en kısık dereceye getirip, tuz ve karabiber ilave edin Kıyılmış maydonozları ve suyu ilave edin, unu ekleyip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın Özellikle enginar ve patatesler yumuşayıp suyunu çekene kadar kısık ateşte arada karıştırarak pişirin
  • Bu arada sosu hazırlamak için kremayı sos tenceresine alın Unu ekleyip kısık ateşte hızlıca karıştırarak biraz koyulaşmasını sağlayın Kıyılmış taze fesleğen, kuru fesleğen, tuz, karabiber, kimyon ve ezilmiş sarımsakları ilave edin Kısık ateşte karışım koyulaşana kadar karıştırarak pişirin En son el blenderı yardımıyla karışımı pürüzsüzleştirin Servise kadar sıcak tutun
  • Marinede beklettiğiniz bonfile parçalarını marine sosunun tamamıyla birlikte bir tavaya alın Çevirerek hafifçe kızarana kadar orta ateşte pişirin
Servis önerileri:
  • Bonfileleri servis tabağına alın Hazırladığınız garnitür ile süsleyin En son fesleğenli sostan üzerine dilediğiniz miktarda gezdirerek servis yapın (kırmızı şarapla süper oluyor)
  • Servis tabağına bir miktar sade pilav da ekleyebilirsiniz Ben sade pilav ve roka salatası ile servis yaptım
  • Roka salatası gayet basit Körpe roka yapraklarını güzelce yıkadıktan sonra cherry domatesleri bütün halde salata tabağına ekledim Sos için ise elma sirkesi, limon suyu, tuz ve sızma zeytinyağı kullandım Dilerseniz knorrun hazır salata soslarını deneyebilirsiniz
  • Sade pilav tarifimi vereyim bu arada, kesinlikle bir pilav tarifiniz vardır ama benim uyguladığım tarifi önermek istedim, çünkü çok güzel oluyor 1 türk kahvesi fincanı mısırözü yağını kızdırıp 2 su bardağı yıkanmış baldo pirinci beyazlaşana kadar kavurun 3 su bardağı oda sıcaklığında su ilave edin 2 çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın Ateşi en kısık dereceye getirip suyunu çekene kadar demleyin Tavsiyem ilk önce pilavı pişirip servise kadar kapağı kapalı olarak (kapağın altına kağıt havlu yerleştirdikten sonra) dinlendirmeniz Kağıt havlu pilavın buharını çekip tane tane olmasını sağlıyor Bir de pilava kaynamış su eklemiyorum ben, sıcak su eklediğimde suyunu çabuk çekip pirinçlerin sert kalmasına sebep oluyor İlave su eklediğimde ise pirinçler birbirine yapışıp lapa gibi oluyor 2 su bardağı pirince 3 su bardağı su oranı bozuluyor yani Tane tane ve bembeyaz bir pilav isterseniz bu şekilde denemenizi tavsiye ederim Birkaç damla limon suyu da renginin bembeyaz olmasını sağlıyor Belki bir çay kaşığı hindistan cevizi ilave ederseniz de çok hoş bir koku veriyor ama tabii bu arzuya bağlı Mısır özü yağının lezzetini pilavda çok beğeniyorum ben İsterseniz onun yerine 1 dolu yemek kaşığı tereyağı ya da margarin de kullanabilirsiniz, (zeytinyağını pilavda pek tavsiye etmiyorum, çeşnili pilav ya da bulgur pilavında güzel oluyor ama sade ya da şehriyeli pirinç pilavında çok baskın bir tadı ve kokusu oluyor sanki) Et suyu ya da tableti de kullanabilirsiniz alternatif olarak Pilav güzel şey, bayılırım ben
Not:
  • Garnitür tarifini özellikle öneririm Her türlü kırmızı et, tavuk ve hindi yemeğinin yanında çok güzel olur Çok güzel bir tadı var Püf noktası ise kesinlikle fazla su ilave edilmemesi ve kısık ateşte pişirilmesi
  • Fesleğenli sos ise çoook lezzetli Makarnalarda da kullanılabilir, parmesan peyniri eşliğinde Hatta parmesan peynirini bu tarifte de sosa ekleyebilirsiniz
  • Marine tarifini ise tüm et yemeklerinizde uygulayabilirsiniz Baharatları dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz Süt yerine krema kullanabilirsiniz Süt çok yumuşak olmasını sağlıyor etin Özellikle hindi ve kırmızı etlerde

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.