Cevizli Telkadayıf |
08-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli TelkadayıfMalzemeler 500 gram tel kadayıf 4 yemek kaşığı tereyağ 150 gram ceviz Şerbeti için 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su 3-4 damla limon suyu Hazırlanışı Tereyağı eritilir Kadayıflar tereyağı ile karıştırılarak tel tel ayrılır Tepsinin dibine kadayıfların 1/3′ü konulur Üzerine cevizlerin yarısı serpilir Tekrar kadayıf ve tekrar ceviz konulup üzeri kadayıfla kapatılır 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir Kadayıf soğuduktan sonra şerbet hazırlanır ſeker ve su kaynatılır Limon suyu ilave edilip altı kapatılır ſerbet sıcakken telkadayıfının üzerine dökülür Soğuduktan ve şerbetini çektikten sonra servis yapılır [b][color="red"][Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir |
|