Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1920, 2007, ahmet, kılıçbay, prof

Prof. Dr. Ahmet Kılıçbay (1920 - 2007)

Eski 08-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Prof. Dr. Ahmet Kılıçbay (1920 - 2007)

Prof Dr Ahmet Kılıçbay, İstanbul’da 12 Şubat 2007 günü vefat etti

Prof Dr Ahmet Kılıçbay’ın oğlu Prof Dr Mehmet Ali Kılıçbay, AA’ya yaptığı açıklamada, babasının bugün saat 1900 sıralarında yaklaşık 2 buçuk yıldır tedavi gördüğü Balıklı Rum Hastanesinde akciğer enfeksiyonu nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti Prof Dr Mehmet Ali Kılıçbay, babasının geçen hafta geriatri bölümünden dahiliye bölümüne nakledildiğini kaydetti

Ankara’da 1920 yılında doğan Ahmet Kılıçbay, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde eğitim gördü London Schools of Economics ve Harvard üniversitesinde de eğitim gören Prof Dr Ahmet Kılıçbay, "Ekonometriyi Türkiye’ye getiren kişi" olarak biliniyordu

Eski cumhurbaşkanları Kenan Evren ile Turgut Özal’ın dönemlerinde 1985-1989 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanlığı görevini yapan Prof Dr Kılıçbay’ın 20’nin üzerinde kitabı ile çok sayıda makalesi bulunuyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com