Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
richard, willstätter

Richard Willstätter

Eski 08-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Richard Willstätter

Richard Martin Willstätter (13 Ağustos 1872 – 3 Ağustos 1942) Alman kimyager Klorofil de dahil olmak üzere bitki pigmentlerinin yapısı hakkındaki çalışmaları nedeniyle 1915 yılında Nobel Kimya Ödülü'nü kazanmıştır

Willstätter, Yahudi bir ailenin oğlu olarak 1872 yılında Karlsruhe'da doğdu 18 yaşında, Münih Üniversitesi'ne girdi ve on beş yıl boyunca burada kaldı 1894 yılında doktorasını tamamlayıp fakülte üyelerinden biri oldu Doktora tezi, kokain'in yapısı hakkındaydı Willstätter, diğer alkaloidlerin üzerinde çalışmaya devam etti ve bunların birçoğunu sentezledi 1896'da öğretim üyesi oldu ve 1902 yılında Professor extraordinarius oldu

1905'te Münih'ten ayrılarak ETH Zürich'te profesör oldu ve burada klorofil üzerinde çalıştı Çalışmaları sonucunda Willstätter, klorofilin yapısını belirledi

1912'de Berlin Üniversitesi'nde kimya profesörü oldu ve Kaiser Wilhelm Enstitüsü'nün Kimya bölümünün direktörü oldu Burada çiçek ve meyvelerin pigment yapıları hakkında çalıştı 1916 yılında ise Münih'e geri döndü 1920'ler boyunva ezim reaksiyonlarının mekanizması üzerine çalıştı

1924 yılında yahudilere karşı artan tepkilerden ötürü istifasını verdi 1938'de Gestapo'dan kaçarak İsviçre'ye yerleşti Ömrünün son üç yılını Locarno yakınlarındaki Muralto kasabasında geçirdi ve bu sürede otobiyografisini yazdı 1942 yılında kalp krizi geçirerek vefat etti

Willstätter'ın otobiyografisi Aus meinem Leben, Almanya'da 1949 yılına kadar yayınlanmadı İngilizceye 1965'te From My Life (Benim Hayatımdan) adıyla çevrildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com