Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gökhan, hakkında, kimdir, özen

Gökhan Özen (Gökhan Özen Kimdir? - Gökhan Özen Hakkında)

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

GÖKHAN ÖZEN'İN KENDİ KALEMİNDEN BİYOGRAFİSİ

1979'un 29 Kasım sabahı dünyaya gözlerimi açtığım anda müzik için yazılmıştı kaderim belki deKim bilebilirdi Ankara'nın hasret kokan sokaklarından çıkıp gelecektim İstanbul'a, müzik uğruna Ardımda bıraktıklarım mıydı içimde sızlayan o ilk otobüs yolculuğunda, yoksa yollarına düştüğüm bu koskoca kentin içinde 'belki de yalnız kalacağım' düşüncesi miAnılarımın bir intikamı mıydı sessizce gözlerimden düşen damlalar, yoksa geleceğime dair ektiğim başarı tohumlarını mı suluyordum her damlayla

Her neyse, fazla duygusal oldu galiba Sonuçta bu bir özgeçmiş, en azından öyle olması gerekiyordu, ama kalemi elime aldığımda yine tutamadım kendimi Sıradan, özelliği olmayan birşey olsun istemedim Nasıl ki şarkılarımda yazdığım sözlerde döktüysem yüreğimi sonuna kadar, özgeçmişim de öyle, özel olmalıydı

Gelelim doğduğum günden bugüne kadar neler yaptığıma:

1985-1996 : İlk-Orta-Lise TED Ankara Koleji yıllarım

1986-1988 : Ankara Devlet Opera ve Balesi Çok Sesli Çocuk Korosundaki müzik eğitimim

1988-1993 : TRT Ankara, TSM Çocuk Korosu: Çok değerli radyo sanatçısı hocalarımın yönetiminde altı sene devam eden bu koro eğitimim, benim için müzik konusunda gerçek bir okul niteliğindedir Değerli hocalarım Sayın Özgen GÜRBÜZ, Sayın Kemal CANER, Sayın Cemile UNCU'ya çok teşekkür ediyorum

1988-1997 : Şu anda çalmakta olduğum klasik gitar ve tuşlu çalgıların eğitimiyle geçirdiğim yıllarım(1990'lı yılların başlarında da tuşlu çalgılara olan eğilimimin artmasıyla, aranjman, düzenleme çalışmalarına başladım)

1996 : İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümünü kazanarak, İstanbul'a gelişim(Üniversite tercih formundaki bütün tercihlerimin İstanbul olması ve benim İstanbuldaki bir üniversiteyi kazanmam tabii ki tesadüf değil; Ne de olsa UNKAPANI İstanbuldaydı)

1997 : Radyo Tatlıses'teki programım

1998 : Akademi İstanbul Gitar Eğitimi

1999 : Best FM-Best TV'deki canlı müzik programım:'GÖKHAN ÖZEN'LE CANLI CANLI'

2000 : Birinci Albümüm "ÖZELSİN"

2001 : İkinci Albümüm "DUMAN GÖZLÜM"

2003 : Üçüncü albümüm "CİVCİV"

2003 : YTÜ İktisadi ve Tic Bilimler Fakültesi öğrencisi iken 2003 yılında tekrar ÖSYM sınavına girerek İstanbul Bilgi Üniversitesi Fen-Ed Fak Psikoloji bölümüne girişim

2003 : BOŞVER REMİX

2004 : 14 Şubat 2004 Sevgililer Gününe Özel "HERŞEYDE BİRAZ SEN VARSIN" Hatıra Cd

2004 : Dördüncü albümüm "ASLINDA"
2005 : Ve işte, "Kalbim Seninle" (Maxi Single)

Hayatımın bundan sonrasını, zamanla, sevenlerimle birlikte yazmamız dileğiyle

GÖKHAN ÖZEN

BENİM İÇİN N'APARDIN

Benim için bir şey yap öyle lafta kalmasın
Hasta olursam bir gün çorba yaparmıydın
Sobamı yakarmıydın portakal soyarmıydın
Sahiden yaparmıydın istersem
Benim için n'apardın
Ayazda mı yatardın
Kalbinde mi taşırdın
Hamallık mı yapardın
Aman ne bileyim ben
Yapta göreyim ben
Ben olsaydım n'apardım
Ayazda da yatardım
Sırtımda da taşırdım
Hamallık da yapardım
Aman ne bileyim ben
Bekle bekle de gör sen
Başıma bir şey gelse yanımda olur muydun
Bir meselem olsa beni dinlermiydin
Başından mı atardın bağrına mı basardın
Acımı taşır mıydın istersem
Kim sana gülerse aklını çelerse
Değer mi ona derse her şeyi denerse kanma

Söz-Müzik: Nazan Öncel
Düzenleme: Gökhan Özen

KALBİM SENİNLE

Bak sevgilim bak neler ettik
Yine kendi kendimize biz
Çok severken çok yazık ettik
Bu kadersiz aşkımıza biz
Ah ne fark ederki yanımda yoksan
Sevdan benimle

Aklım kopar gider başımdan
Bedeli yalnızlık olsa da
Kalbim seninle
Kalbim seninle
Kalbim seninle
Baktığım her yıldızda
Attığım her adımda
Kalbim seninle
Kalbim seninle
Bir akşam üstü kumsalda
Damla damla her yağmurda
Kalbim seninle
Hem sevgilin, hem annen, hem baban
Olup da sevmedim mi seni ben
Kör karanlık gecelerde
Gönlüme sarıp da
Uyutmadım mı seni ben

Söz-Müzik : Gökhan Özen
Düzenleme : Gökhan Özen

ONE MORE TIME

I wanna have you i need to tell you, girl you have been on my mind it's like
i'm not complete without you by my side
If i can make you see what i do, if you believe me then you would know that
i'm not taking you for a ride

See i got something that you want, here's my number call me let's get down
but don't you get the wrong idea, i'm not the kind of boy who likes to play
around
Girl, i miss you do you miss me too?

Come and hold me and tell me that you love me, touch my body one more time Cause i've been waiting feeling lonely without you, open up and let me love
you
So come and hold me, caress and kiss me girl I want you one more time Don't run away from me i need you here so get off my mind and come and love
me one more time

I got a weakness, a soft spot, when you smile i lose control and fall head
over heels in love with you
See, this feeling's so hot, it won't stop, my heart is burning up i can't
wait what am i gonna do

See i got something that you want, here's my number call me let's get down
but don't you get the wrong idea, i'm not the kind of boy who likes to play
around
Girl i miss you do miss me too?

Come and hold me and tell me that you love me, touch my body one more time Cause i've been waiting feeling lonely without you, open up and let me love
you
So come and hold me, caress and kiss me girl I want you one more time Don't run away from me i need you here so get off my mind and come and love
me one more time

KADER UTANSIN

Sensizliğin sokağında voltaları atarken
Hayal gibi,bir rüya gibi içimdesin sen
Ya ben sana geç kalmışım
Bir hata gibi,bir günah gibi koynumdasın sen
Ne senin,ne benim,ne de sevgimizin
Suçu var,suçu var bir hatası var
Günah mı işledik,sadece sevdik
Deliler gibi sevdik
Kader utansın,ah utansın
Bizi bizden,bizi bizden
Çalan zalim kader utansın

Söz-müzik:Gökhan ÖZEN

Düzenleme:Gökhan ÖZEN

ROPORTAJI

ARANAN YILDIZ BULUNMUŞTUR

'Genç kızların yeni sevgilisi' olarak anılan Gökhan Özen, 'Aramazsan Arama' adlı şarkısıyla zirveyi zorluyor
: Başkalarında bulunmayan ne var sizde?
Başkalarını bilmiyorum, ama bende istemediğiniz kadar sevgi var Herkese yetecek kadar sevgi Ayrıca müthiş bir müzik tutkusu var Müzik benim anadilim Yaratmayı ve insanların duygularına karışmayı seviyorum
: Kimsiniz siz, nasıl geldiniz buralara?
Ankara'da doğdum 8 yaşından beri müzik eğitimi alıyorum Ankara TED Koleji'ni bitirdim Yıldız Teknik'te öğrenciyim Üniversite sınavlarında tercihlerim hep İstanbul'du Çünkü, Plakçılar Çarşısı İstanbul'daydı Üniversiteye kayıt yaptırdığım zaman, İstanbul sokaklarında haykırdım, 'Seni yenmeye geldim İstanbul' diye Ve geçen zaman içinde kendimi kanıtlama savaşımı sürdürüyorum
: Peki, yendiniz mi İstanbul'u?
İstanbul'u yenmek pek kolay değil Çünkü dünyanın bu en güzel şehrinde, istemediğiniz kadar çirkinlik var Köşebaşları kapılmış Müzik adına güzel şeyler yapmak için bile sadece yeteneğin ve yaratmanın yeterli olmadığını öğrendim İstanbul'u yenmek, güzelliklerin galibiyeti demek Zamanı gelince bu zaferimi haykıracağım Seni yendim İstanbul diye
: Bir kasetin satması sizin için önemli mi?
Benim için önemli değil ama bazı şeylerin göstergesi olması bakımından çok önemli Her satılan kasetin kaliteli olduğu söylenemez Her satılmayan kasetin kötü olduğu da Ben kasetim satılırken, şarkılarım dillere düşüyor ve herkes tarafından seviliyorsa gurur duyarım Ve bu kasetimde, satışların da beğeniyle atbaşı gittiğini görüyorum ki, bu çok önemli
: Genç kızlar konserlerinizde bayılıyor, sizi adeta parçalıyor Bunun sırrı nedir?
Bu ülkede kızlar erkeklerden daha cesur Duygularını dışa vurmaktan ürkmüyorlar Şarkılarımı seviyorlar Benim de onları sevdiğimi hissediyorlar belki Türkiye'de bastırılmış duygular genelde müzikle dışa vuruyor Onu bende buluyorlar belki Bu karşılıklı bir elektrik olayı
: İlginç teklifler alıyor musunuz?
Evlenme teklif eden bile var Her gün sayısız mektup ve mail alıyorum Telefonum da boş durmuyor Ege Üniversitesi'nden bir mail aldım Benim cep telefonum kızlar arasında karaborsaya düşmüş Numaramı satıyorlarmış Garibime gitti ama benim telefon numaramı öğrenmek için parasına kıyan insanların tutkularından ürkülmez Allah herkese böyle sevilmek nasip etsin
: İlginç tepkiler olmuyor mu?
Bir hayranım beyaz kağıt üzerine, adını kanla yazarak sevgisini göstermek istiyordu Ona yaptığının yanlış olduğunu anlatabilmek için çok uğraştım Sonra sessiz sedasız kayboldu Üzülmüştüm onun adına
: Şöhret olduktan sonra hayatınızda neler değişti?
Hiç bir şey Hala aynı evdeyim Aynı otomobili ve aynı parfümü kullanıyorum Aynı dostlarımla, aynı yerde kahve içiyorum Telefon numaram da aynı Aynı yerlerden alışveriş ediyor, aynı şekilde tarıyorum saçımı Değişirsem özümü de kaybederim, ruhumu da
: Kız arkadaşınız var mı?
Sevgili anlamında kız arkadaşım yok Sanatçıların kendi içinde mücadelesi oluyor Bizlerin gerçek anlamda aşkı müzik Genç kızların bunları anlaması da nedense mümkün olmuyor Onlar da haklı olarak ilgi istiyor ve müziğe olan tutkuyu bile hissedemiyorlar Ben bu kasetim için 2 yılımı harcadım Bu zaman zarfında ilişkilerim oldu ama nedense istediğim gibi birini bulamadım
: Politikayla ilgili misiniz?
Asla! Politika sahtedir, oysa müzikte derinlik var Samimi olmayan ve insana zararı olan politikadan nefret ediyorum
: Hayatın sizin için anlamı sadece müzik mi?
Hayır Her konuda duyarlıyım Bir şarkıcının şarkı söylemekten çok daha anlamlı görevleri olduğunun bilincindeyim Çocuklarla yakından ilgiliyim Özellikle yaşamla ölüm çizgisindeki hasta çocuklarla Elimden geleni yapmaya çalışıyorum Kitleleri aydınlatmayı ilke edindim Ülkem için, insanlar için Savaşa karşıyım Barışın elçisiyim Konserlerinde sevginin temsilciliğini üstleniyorum Müzik politikadan çok daha etkilidir, insanlığın anlamında
: Diğer sanatçılara da şarkılar veriyorsunuz Hangi sanatçılarda şarkılarınız var?
Ebru Gündeş, Yaşar, Harika Avcı, Nadide Sultan, Gülben Ergen, Seda Üren gibi arkadaşlara şarkılar verdim Paylaşmayı seviyorum, yaratmayı da Kalıcı bir isim bırakmak en önemli hedefim
: Bülent Ersoy, sizin kasetinizi dinleyince, 'Bu çocuk süper' diye haykırmış Siz kimleri dinliyorsunuz?
Kayahan'ı dinlerim Yaşar'ı, Sezen Aksu'yu ve Ebru Gündeş'i Yaratıcı insanların bendeki yeri başka Ama harika yorumcuların hakkını da vermek gerek
: En büyük idealiniz nedir?
Bir stadyum dolusu insana konser vermek Biz sanatçıların en büyük morali karşımızdaki coşkulu insanlar Ben konserlerimde genç kızların çığlıklarını duyduğumda, yeniden doğuyorum sanki Bugün 2 bin kişilik salonlarda onları ayaklandırırken, yarın 20 bin kişiyi tek bir ses haline getirmeyi düşlüyorum Siz beni tanımazsınız Ben düşlerimi gerçek yapmayı pek severim

Bir konser verdi, neredeyse genç kızlar tarafından parçalanacaktı Kaseti için imza günü düzenlendi, genç kızlar çığlık çığlığa uzun kuyruklar oluşturdu Konuk olarak katıldığı televizyon programlarında, kapıların önü bekleşen genç kızlarla doldu Son günlerde bir Gökhan Özen tutkusudur gidiyor Plakçılar Çarşısı'nda herkes durdu, bu yakışıklı gencin 'Duman Gözlüm' adlı kaseti satıyor Ve kasetin çıkış şarkısı 'Aramazsan Arama' herkesin dilinde Gökhan Özen'e 'Popun yeni starı' diyorlar

Sonlardayım

Yollardayım yine hüznün içimde
Sonlardayım yollarım sensizliğe
Bekleye bekleye birgün döneceğim
Beklenen kim bilir hangi şehirde
(beklenen kimbilir şimdi kiminle)
Bak aylarım gece oldu bak
Gözlerim yaşla doldu
Ziyan olur ömrüm yolunda
Senin gibi bir insafsız uğruna

Gökhan Özen

Gökhan Özen

Gökhan Özen

Gökhan Özen

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-23-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

emegine saglik yaw ne kadar guzel hazirlamissin resimlere bittim

son degisiklikleri eklim bari

2006"Sevda Çiçeği" TvDizisi ile oyunculuğa adım atış
2007"Yalan Dünya" TvDizisi ile oyunculuğa devam
2007 Beşinci albümüm : "RESİMLER&HAYALLER"
Video Klipler: "Tövbeliyim-Ağlamak Sırayla-İnkar Etme"
2008 Ve işte (03062008) : "BİZE AŞK LAZIM" Maxi Single

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com