![]() |
Barış Manço (1943 - 1999) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barış Manço (1943 - 1999)Barış Manço (1943 - 1999) Barış Manço (1943 - 1999) Barış Manço, 2 Ocak 1943 tarihinde, Rikkat ve Hakkı Manço çiftinin dördüncü çocukları olarak Moda�da dünyaya geldi ![]() ![]() ![]() ![]() Müzik hayatına Galatasaray Lisesi�nde adım atan Barış Manço�nun arkadaşlarıyla birlikte kurduğu ilk grubun adı �Kafadarlar�, ikincisi ise �Harmoniler�di ![]() ![]() Lise yılları bittiğinde Belçika Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi�nde 1963- 1971 yılları arasında resim, grafik ve iç mimari eğitimi aldı ![]() ![]() ![]() ![]() 1970 yılında Türkiye�ye döndüğünde Fuat Güner ve Mazhar Alanson ile birlikte �Kaygısızlar� adlı grubu kurdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1980 yılında Altın Orfe�de �Nick The Chopper� ve �Ben Bir Şarkıyım� adlı Bulgar şarkısı ile de altın madalyalar aldı ![]() ![]() ![]() 1988 yılının Ekim ayında TRT 1�de çocuk ve aileye yönelik bir eğitim kültür ve eğlence programı olarak başlayan �7�den 77�ye� , 1998 Haziran ayında 370 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bestelediği 200�ün üzerindeki şarkısı, kendisine 12 altın ve 1 platin albüm/ kaset ödülü kazandırırken, bu şarkıların bir bölümü daha sonra Yunanca, Bulgarca, Arapça, Farsça, Kürtçe, Japonca, İbranice, Fransızca, İngilizce ve lemenkçe olarak yorumlandı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Barış Manço (1943 - 1999) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barış Manço (1943 - 1999)![]() BARIŞ MANÇO Barış Manço, 1 Ocak 1943'de İsmail Hakkı Bey ile Rikkat Uyanık Hanım'ın ikinci oğulları olarak dünyaya geldi ![]() ![]() ![]() 1962 yılında Grafson şirketinden arka arkaya ilk üç 45'liğini çıkardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1966'dan 1969'a kadar Les Mistigris ve Kaygısızlar isimli gruplarla daha çok psikodelik tınılara serpiştirdiği doğu müziğiyle kendine özgü bir sound yarattı ![]() ![]() ![]() Daha önce Sayan firması tarafından izinsiz olarak çıkarılan "Dünden Bugüne" isimli LP'yi saymazsak 1975 yılında ilk gerçek LP'sini hazırladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1988 yılında "Çocuk ve aileye yönelik eğitici ve eğlendirici bir dünya belgeseli" olmayı hedefleyen "Barış Manço ile 7'den 77'ye" isimli programı TRT için hazırlamaya başladı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|