Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eli, heckscher

Eli Heckscher

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eli Heckscher

Eli Filip Heckscher (d 24 Kasım 1879, Stokholm - ö 23 Aralık 1952, Stokholm) İsveçli politik iktisatçı ve iktisat tarihçisi
Danimarka doğumlu işadamı Isidor Heckscher ve eşi Rosa Meyer'in oğlu olarak Stokholm'de tanınmış bir Yahudi ailede dünyaya geldi Orta öğretimini 1897'da burada tamamladı Uppsala Üniversitesi ve Göteborg Üniversitesi'nde eğitim gördü, doktorasını 1907 yılında Uppsala'da aldı 1909'dan 1929'a kadar Stockholm İktisat Okulu'nda Politik iktisat ve İstatistik profesörlüğü yaptı 1929'da itibaren araştırmalrını iktisat tarihine yönlendirdi ve 1945'de iktisat tarihi kürsüsünden emekli oldu
1950 yılında basılan bir bibliyografyaya göre, Heckscher içinde Merkantilizm ve İsveç'in İktisat Tarihi'nin de bulunduğu birçok dile çevrilmiş 1148 kitap ve makalenin yazarıdır Heckscher, Bertil Ohlin ile bilikte geliştirdiği uluslararası ticareti açıklayan model ile tanınır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com