Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
barış, çetin, sehabe

Barış Çetin - Sehabe

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Barış Çetin - Sehabe

Kendisi örnek aldığım bir yazar -Rapci- ve rhyme ustasıdır Yaptığı cinaslar hep ilgimi çekmiş ve beni şarkılarına hayran bırakmıştır 2009 yılında aşık olduğum bi kızla olan hikayemin sonunda yaşadıklarımı yansıtan şarkısı Pamuk Cüceyi Yedi Prensesler beni göz yaşı dökmek zorunda bırakmış , ve ilgimi rap müziğe doğru çekmiştir Beni böylesine yansıtan , yaşadıklarımı bana tekrar tekrar hatırlatan bu şarkıyı yazan bir kişi gerçekten hayatı hissederek yaşıyor olmalı Ben onun bu yüzden 'Sehabe' olduğunu düşünüyorum

Biyografisi : Barış Çetin sahne ismiyle SEHABE 26081988 yılında Aydın'da doğdu Nazilli Anadolu Lisesini bitirdikten sonra öğrenimine Mersin üniversitesi psikoloji bölümünde devam etmeye başladı RAP müzikle küçük yaşlarda tanıştıUzun zaman bu müziğin dinleyicisi olarak kaldı 2003 yılında ilk sözlerini yazdıİlk kaydını da aynı yıl kasetçalara kaydettiO dönemlerde bile kendisine mikrofonun uzatıldığı yerlerde sahne performansları verdiUzun yıllar hem kendini geliştirmeye hem bu müziği en iyi şekilde temsil etmeye hemde toplumdaki bazı yanlış tutumları kırmaya çalıştı 2007 yılından itibaren 'vuslat kayıt evi' bünyesinde aktif olarak dinleyiciye sesini duyuruyor Sahne aldığı bazı iller : Aydın,İzmir,Mersin,Adana,Denizli

Sehabe 'nin anlamı : Seha 'Bulut' Be 'Tek' Farsça'da -sanırım Farsça- Gökyüzünde ki yalnız bulut anlamına gelmektedir

Not : Yaptığı müziğin bestesi diğer rapcilere ters düştüğü için belki kulağınıza hoş gelmeye bilir , bu yüzden de pek sevilmez Sehabe Ama o şarkıyı sözleriyle yaşarsanız , neleri ne kadar içten söylediğini ve yazdığını anlarsınız

En sevdiğim sözlerinden bir kaçı :

*Elem benim gözde göl
Gülüm benim bakta gör
Gururu kefene koydu bu adam ,
farkedipde haydi dön !

*Ben senin kapını çaldım nezaket yetmedi
Sen benim kalbi çaldın şikayet etmedim
Ömre velasım sen umuda belasın
Hayalim suya düştü boğuldu velhassım

*Şeref denilen şey bizim için bi değerdir ve kişili oturtmak için başka kucak ideal mi ?

*Çıldırmamak eldemi daha dün bi bütündük
Sarıldığımız caddelere nasıl öyle tükürdün

*Nedeni yoktu belki yanımdaydın öylesine
Melekler kıskanırdı rastlamadım böylesine
Karşılık olmasada sevmiştim ölesiye
Ağlamak nedir bilirmisin sen söylesene ?

*Küçük bir sır veriyim Gossip Girl çakmasından
Selena Serena olmuş ah basın ahhh
Bu sıcaktan bunaldık suya girelim
Ayşegül acemi değil pro verici!

*Farklı olduğumu söylesem sıradan kalırdım

*Kaybetmeyi sevmem , kazanmak yetmez

*Azrail görmüyo beni sanırım melek miyop , s*ktir olup gitmem için özel bi gün gerekmiyo

*Nescafe gibi kavgaya girerler 3'ü bir arada
Ama nedense etmiyo bunların 3'ü bir adam
Her öğünde yemek ister doyana kadar dayağımı
Adamlık kısa saçla olsa seni de adam sayardık

*Bana dalaşıp da önem bekler
Size bok atardım tuvalet kadar değer versem
Korktuğum mu görüldü ?
Gelsene dişe diş
G*tün çok sağlamsa genelevde işe gir !

Ve onlarca yüzlerce harika sözler Belkide daha iyilerini şuanda hatırlayamıyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com