Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ford, glenn

Glenn Ford

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Glenn Ford

Glenn Ford

Kanada 1 Mayıs 1916 doğumlu olan Glenn Ford, çocuk yaşta Kaliforniya'ya taşındı, 1939 yılında Columbia Pictures'da çalışmaya başladı 53 yıllık kariyeri boyunca, 100'den fazla filmde yer aldı, romantik ya da komedi alanındaki filmlerde genellikle sert, ketum kahramanları canlandırdı
Kariyerine ilk başladığı dönemde ise sayısız ikinci sınıf filmde yer aldı Kariyerine kısa bir süre için İkinci Dünya Savaşı'nda piyade olarak görev yaptığı sırada ara verdi Rita Hayworth ile arka arkaya oynadığı altı filmle Hollywood’daki yerini sağlamlaştırdı Gilda, The Big Heat ve Midway gibi filmlerle üne kavuştu 1978 yılında çekilen Süpermen filminde de Clark Kent'in babasını canlandırmıştı En çok kovboy filmlerindeki rolleriyle hatırlanır The Desperados, The Fastest Gun Alive - Yaman Silahşör ve Kovboy gibi filmleri bu tarzın en iyileri arasında kabul edilmektedir "It started with a kiss - Her şey bir öpücükle başladı" gibi romantik komedilerde de rol aldı 76 yaşındayken dördüncü kez evlendi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com