Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
der, diderik, johannes, van, waals

Johannes Diderik Van Der Waals

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Johannes Diderik Van Der Waals

Johannes Diderik van der Waals, (d 23 Kasım 1837 – ö 8 Mart 1923) Hollandalı fizikçi

En önemli başarısı ona Nobel'i kazandıran "gazlar ve sıvıların durum denklemi"dir Van der Waals, gaz ve sıvıların hacimleri, sıcaklıkları ve basınç arasındaki ilişkinin, bugün van der Waals bağları adı verilen moleküllerarası kuvvetleri ve moleküllerin hacimlerini hesaba katmadan anlaşılamayacağını farketti

Van der Waals Hollanda Leiden'de Jacobus van der Waals ve Elisabeth van den Burg'un oğlu olarak dünyaya geldi Okul öğretmenliği yaptı ve klasik diller konusunda eğitim almamış olmasına rağmen üniversitede okumasına izin verildi 1862'den 1865'e kadar okuyarak matematik ve fizik derecelerini aldı Anna Magdalena Smit ile evlendi ve üç kızı ve bir oğlu oldu

1866'da Hague'daki ortaöğretim okuluna müdür olarak atandı 1873'te "Over de Continuïteit van den Gas- en Vloeistoftoestand" (Gaz ve sıvı hallerinin sürekliliği üzerine) isimli tezini Pieter Rijke'ye vererek doktor ünvanını aldı 1876'da Amsterdam Üniversitesine fizik profesörü olarak davet edildi

Van der Waals 1923'te, kızının ölümünden bir sene sonra, Amsterdam'da hayata gözlerini kapadı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com