Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hasan, sağındık

Hasan Sağındık

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hasan Sağındık

1963 Adana Ceyhan doğumlu İzmir'de, 9 Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi MALİYE bölümünde okudu Okul futbol takımının 9 numarasıydıBu dönemde, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarında çalıştı Aynı zamanda yurt orkestrasının solistliğini yaptı

91-92 yıllarında "beni bu şehirden al götür anne" adli eseriyle, Star ve Teleon'da en çok klibi yayınlananlardan biriydi Bu güne kadar 10 eserine klip çekmiş, bunlardan 4 ü Orta Asya Türk Devlet Televizyonlarinda da yayınlanmıştır Ayrıca 1994 Ankara konseri TRT aracılğıyla Avrasya'ya yayınlanmıştır Anadolu'yu baştan sona 8 kez dolaşmış ve yüzlerce konser vermiştir

Besteci yönü tamamen şiirin etkisiyle ortaya çıkmıştır Bunda o dönemin şiirlerinin etkisi büyüktür Varolan müzik türleri onu tatmin etmediğinden, 1982 yılından sonra kendi müziğini yapmaya karar verir Müziğinin adına da "asyasentez" der

Albümleri;

1989 YUSUF YÜZLÜLER

1990 AĞLA KARANFİL

1991 BENİ YAŞARKEN ANLA

1992 DOSTA DOĞRU-IRGALANIS

1993 ZİNDAN ŞEHİRLER

1996 SİYAH AĞIT

1998 ADAMLAR

2001 BİTSİN SENİNLE

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com