Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
murat, yağan

Murat Yağan

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Murat Yağan

'' 1953 senesinin 7 Ocağında, Kayseri`nin Pınarbaşı ilçesinde dünyaya gelmişim Söylediklerine göre, gelirken elimde fırça veya kalem yokmuş Ama kalemi ilk elime geçirdiğim gün çizmeye başlamışım İşte o günden bu güne hep çiziyorum Önceleri duvarlara, sehpalara, koltuklara hatta elime yüzüme bile çizermişim Daha sonra, ders kıtaplarının satır aralarındaki boşlukları dahi çizgilerimle doldurmaya özen gösterdiğimi hatırlıyorum

İlk ve orta okulu Ankara`da, liseyi Söke ve İzmir`de okurken çizgilerimi oldukça ilerletmiş olmalıyım ki artık kitap sayfalarındaki boşluklar bana yetmez olmuştu Yazılı kağıtlarını da resimlerle doldurmaya başlayınca, tarih, coğrafya, fizik, kimya gibi derslerin sanat sevgisinden yoksun öğretmenleri tarafından hiç takdir edilmediğimi fark ettim Takdir edilmediğim yerde kalmak istemediğim için, Mithat Paşa Sanat Lisesi`nin Makine Modelciliği bölümünde 3 seneyi okurken, 1973 yılında tahsil hayatımı noktaladım

Tekrar satır başı yapmam ise tam yirmi yıl sonrasına rastladı 1993 senesinde, Belçika`da Genk Plastik Sanatlar Akademisi`ne kaydımı yaptıdığmda, aslında tescilli bir ressamdım Çünkü askerliğimi 1975 senesinde, Ankara-Anıttepe Jandarma Subay Okulu`nun resim atölyesinde, ressam olarak tamamlamıştım Genk Akademisinin 3 sınıfında verdiğim dinlenme molası, şu an 2004 senesi itibariyla hala devam etmekte

Satmış olduğum birkaç tablo, katıldığım birkaç sergi bana profesyonel ünvan kazandırır mı
bilemiyorum ? Ama yaşamımın sonuna kadar amatör ruhumla çizmeye devam edeceğimi biliyorum''

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com