Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
darendelioğlu, egemen, ilhan

İlhan Egemen Darendelioğlu

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İlhan Egemen Darendelioğlu

Gazeteci, Yazar, Tarih Araştırmacısı

İstanbul Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümü'nden mezundur Toprak Dergisi sahibiydi 1954 yılında yayınlamaya başladığı dergiyi öldürüldüğü güne kadar yayımladı 1965 yılında Türkiye Komünizmle Mücadele Derneği Genel Başkanı idi MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi'ydi 1969 seçimlerinde İstanbul milletvekili seçildi Bizim Anadolu gazetesi başyazarlığında bulundu 19 Kasım 1979 tarihinde yayınlamakta olduğu Toprak Dergisi’nden çıkıp otomobiline binerken birden fazla kişi tarafından düzenlen suikast sonucu öldürüldü Katilleri hiçbir zaman bulunamadı Mezarı Adana'da, Kürkçüler Köy Mezarlığı'ndadır

Eserleri

* Türkiye'de Milliyetçilik Hareketleri

* Kanlı Pazar

* Türk Milliyetçiliği Tarihinde Büyük Kavga

* Nazım Hikmet Vatan Şairi mi, Vatan Haini mi?

* Türkiye'de Komünizm Hareketleri
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com