Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
coşkuner, fedai, kemal

Kemal Fedai Çoşkuner

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kemal Fedai Çoşkuner

1927 yılında Antalya'nın Akseki ilçesi Mahmutlu köyünde doğdu 1945 yılında Antalya Aksu Öğretmen Okulu'ndan mezun oldu Antalya, İzmir ve Muğla'da öğretmenlik yaptı Emekli olduktan sonra bir süre İzmir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde bulundu Coşkuner, hayatı boyunca pek çok dernek ve kuruluşlarda çalıştı ve yöneticilik yaptı İlk olarak 1951-52 de Türkiye Milliyetçiler Derneği'nin Tire Şubesinde bulundu 1961-65 arası İzmir Türk Ocağı Başkanlığı yaptı 1978 de tekrar İzmir Türk Ocağında görev yaptı Türkiye Siyonizmle Mücadele Derneği'nin kurucusu oldu ve 1969 yılında genel başkanlığına getirildi Bu dernek daha sonra İzmir Ülkü Ocakları Derneği'ne katıldı Kemal Fedai Coşkuner ayrıca İzmir Ülkü-Bir Derneği'nin kurucuları ve yöneticileri arasında yer aldı 1965 seçimlerinde Adalet Partisi Manisa milletvekili adayı oldu Daha sonra bu partiden istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi'ne katıldı MHP'den 1973 de Aydın, 1977 de Antalya milletvekili adayı oldu Gazeteci, yazar ve eğitimci olup, FEDAİ Dergisi'nin de sahibiydi Yazılarını Fedai, Toprak, Serdengeçti, İleri, Anadolu, Türk Yolu, Bizim Anadolu, Hergün, Komünizmle Savaş, Orkun gazete ve dergilerinde yayınladı Coşkuner, 3 Aralık 1979 günü alışveriş yaptığı pazar yerinden dönerken Agora semtinde komünist militanlar tarafından kurşunlanarak şehit edildi

Eserleri

Vatan'da Gurbet (1970)

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com