Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
emanuel, ungaro

Emanuel Ungaro

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Emanuel Ungaro

Emanuel Ungaro 6 çocuklu bir İtalyan ailesinin ikinci çocuğu olarak doğdu

Herşey Ungaro ailesinin Güney İtalya’dan Güney Fransa’ya yerleşmesiyle başladı Terzi olan babası burada bir dükkan açtı ve Ungaro daha 5 yaşından itibaren dikiş makineleriyle oynayarak büyüdü İstisnai yeteneğinden cesaret alan genç Ungaro 22 yaşında Paris’e yerleşip İspanyol desinatör Cristobal Balenciaga’nın yanında asistanlık yapmaya başladı 1965’te ilk koleksiyonu Avenue Mac-Mahon’da sergilendiğinde büyük övgü aldı 1967 yılında ise atölyesini şimdiki evinin de bulunduğu Avenue Montaigne’e taşıdı
Tutkularını son derece başarılı bir şekilde eserlerine yansıtan Ungaro bu özelliğiyle her zaman moda dünyası için bir referans noktası olmuştur Dünya üzerindeki tüm renkler onun için ilham kaynağıdır; güneyin sıcaklığı, kuzeyin soğuk ve vakur havası

Resim ve müziğe duyduğu aşk ve bunun yaratığı coşku ve renklilik tüm çalışmalarına yansımıştır Kreasyonlarında göze çarpan en önemli unsur; baskı desenler,cesur ve canlı renkler, Güney Fransa’nın capcanlı sokaklarını ve güneşin sıcaklığını yansıtan feminin bir tarzdır “Desinatör geleceğin arzularını ve tutkularını önceden tahmin edebilmelidir Benim fazla bir şey anlatmama gerek yok çünkü yarattığım elbiseler zaten benim adıma konuşuyor” diyor Ungaro

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com