İki Holdingin Hastane Atağı |
08-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İki Holdingin Hastane AtağıEsas Holding ve Eren Holding birlikte sağlık işine girip, hastaneler zinciri kuracak Esas Holding ve Eren Holding, Eres Holding’i kurarak Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli hastaneleri ayağa kaldırma kararı aldı Bu sebeple 100 milyon dolarlık bir yatırımla, ülke çapında hastaneler zinciri ve yeni bir sağlık markası oluşturmak için Birleşik Sağlık Kurumları (BSK) kuruldu Türkiye çapında üç yıl içinde 28 kente yayılmayı planlayan BSK’nın Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Dr Murat Dayanıklı, “Halen sağlık hizmeti sunan kuruluşları bir çatı altında toplayarak hastaneler zincirinden oluşan güçlü bir marka olmayı hedefliyoruz” diye konuştu 2008’in ilk üç ayında BSK Eskişehir Anadolu Hastanesi, BSK Aydın Anka Hastanesi ve BSK Kütahya Anadolu Hastanesi ile ortaklık kuran BKS, sadece 2008’de bu sayıyı 12’ye tamamlamayı hedefliyor Dr Dayanıklı, BSK’nın yüzde 20 ila yüzde 51 arası kuracağı ortaklıklarda gerekli olan bilgili ve tecrübeli insan kaynağını, yönetim sistemlerini, finansal gücü paylaşmayı planladığını da ifade etti BSK’nın ortaklarından Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hilmi Eren de, “Sağlık sektörünün devlet tekeline bırakılmayacak kadar önemli olduğuna inanıyorum” dedi aksam |
|