![]() |
Halkımızın Yüzde Kaçı Faşisttir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Halkımızın Yüzde Kaçı Faşisttir?Yazar Türker Alkan'a göre, Gizliliğin, bilinmezliğin, derinliğin bu kadar yaygın olduğu bir toplumda demokrasi karşıtı olanların oranı en azından yüzde 70'tir ![]() ![]() Türkiye'de gazetecilik de zor iş, politikacılık da ![]() ![]() ![]() O kadar çok bilinmeyen var ki, bir denklem oluşturmak olanaksız! Örneğin geçen yıl Başbakan Erdoğan'la Genelkurmay Başkanı Büyükanıt İstanbul'da başbaşa neler görüştü? Emekli Tuğgeneral Küçük, McDonald's'ı bombalamaktan cezaevinde bulunan Hayal'i ziyaret etti mi? Ettiyse ne konuştular? 'Ergenekon' nedir? Kökleri, dalları nereye kadar uzanır? Gerçekten Danıştay cinayetiyle bir bağlantısı var mıdır? Takiyecilerin bundan sonraki planı nedir? Bunlara benzer sorular havada uçuşup duruyor ![]() ![]() Ankara dışına çıktığınız zaman sıkça karşılaştığınız bir sorudur bu: "Ee, Ankara'da ne var, ne yok?" Muhatabınız, yüzünde derin bir ifadeyle yanıtınızı bekler ![]() ![]() Özellikle benim gibi meslekten gazeteci ve politikacı olmayan bir insan için zor bir durumdur bu ![]() Fakat, "Ee, Ankara'da ne var ne yok" diye soran vatandaşın bu soruyu sormasının da bir nedeni vardır ![]() bir deneyimle, Ankara'da olup biten her şeyin bilinmediğini, bilinen her şeyin de yazılmadığını düşünüyor olmalı ki, haklıdır ![]() Onun için gazetelerde 'kulis' başlığı altında kulağı delik gazetecilerin yazılarını görürüz, çoğu köşe yazarının da yorum yazmak yerine gizli kalmış habere yöneldiğine tanık oluruz ![]() ![]() ![]() Fakat, bir vatandaş olarak bu belirsizlik ortamı beni çok rahatsız ediyor ![]() Bir alacakaranlık kuşağında oy veriyoruz ![]() ![]() gibi hissediyorum ![]() Aziz Nesin "Türklerin yüzde 60'ı aptaldır" demişti ![]() ![]() ![]() ![]() Geçenlerde televizyonda konuşan bir sanatçımız "Türk halkının yüzde 60'ı gizli eşcinseldir" dedi ![]() ![]() ![]() Ama bu önermelerden güç alarak ben de kendimce bir önermede bulunabilir miyim, diye aklımdan geçti ![]() Gizliliğin, bilinmezliğin, derinliğin bu kadar yaygın olduğu bir toplumda demokrasi karşıtı olanların (dikkatinizi çekerim, bu sözler, 'faşist' demenin kibarcasıdır!) en azından yüzde 70 olacağını sanıyorum! N'oldu, az mı buldunuz? |
![]() |
![]() |
|