Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
faşisttir, halkımızın, kaçı, yüzde

Halkımızın Yüzde Kaçı Faşisttir?

Eski 08-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Halkımızın Yüzde Kaçı Faşisttir?

Yazar Türker Alkan'a göre, Gizliliğin, bilinmezliğin, derinliğin bu kadar yaygın olduğu bir toplumda demokrasi karşıtı olanların oranı en azından yüzde 70'tir

Türkiye'de gazetecilik de zor iş, politikacılık da Tabii ki her ülkede bu mesleklerin zor yanları vardır Fakat Türkiye'de ek zorluklar var: Olaylar ve insanlar hep bir esrar perdesiyle kapalı Sanki bir 'dudi muannit' her şeyi sarıp sarmalamış!

O kadar çok bilinmeyen var ki, bir denklem oluşturmak olanaksız!

Örneğin geçen yıl Başbakan Erdoğan'la Genelkurmay Başkanı Büyükanıt İstanbul'da başbaşa neler görüştü?

Emekli Tuğgeneral Küçük, McDonald's'ı bombalamaktan cezaevinde bulunan Hayal'i ziyaret etti mi? Ettiyse ne konuştular?

'Ergenekon' nedir? Kökleri, dalları nereye kadar uzanır? Gerçekten Danıştay cinayetiyle bir bağlantısı var mıdır?

Takiyecilerin bundan sonraki planı nedir?

Bunlara benzer sorular havada uçuşup duruyor Belki de hiçbir zaman yanıtlanmayacak sorular

Ankara dışına çıktığınız zaman sıkça karşılaştığınız bir sorudur bu: "Ee, Ankara'da ne var, ne yok?" Muhatabınız, yüzünde derin bir ifadeyle yanıtınızı bekler Kendisini düşkırıklığına uğratmayacak kadar özgün, duyulmadık ve çarpıcı bir şeyler söylemenizi sanır

Özellikle benim gibi meslekten gazeteci ve politikacı olmayan bir insan için zor bir durumdur bu

Fakat, "Ee, Ankara'da ne var ne yok" diye soran vatandaşın bu soruyu sormasının da bir nedeni vardır Vatandaşımız, uzun yılların verdiği

bir deneyimle, Ankara'da olup biten her şeyin bilinmediğini, bilinen her şeyin de yazılmadığını düşünüyor olmalı ki, haklıdır

Onun için gazetelerde 'kulis' başlığı altında kulağı delik gazetecilerin yazılarını görürüz, çoğu köşe yazarının da yorum yazmak yerine gizli kalmış habere yöneldiğine tanık oluruz Bu çok doğal bir şey Gazetecilik içgüdüsü bunu gerektirir

Fakat, bir vatandaş olarak bu belirsizlik ortamı beni çok rahatsız ediyor

Bir alacakaranlık kuşağında oy veriyoruz Hükümetler söylediklerini yapmıyor, yaptıklarını da söylemiyor Bir vatandaş olarak kendimi aptal

gibi hissediyorum

Aziz Nesin "Türklerin yüzde 60'ı aptaldır" demişti Kimse kendini yüzde 60'ın içinde saymadığı ve 'ben nasıl olsa yüzde 40'ın içindeyimdir' diye düşündüğü için bu önermeye fazla tepki gösteren olmadı Bunun üzerine Aziz Nesin oranı yüzde 80'e çıkardı, gene tepki yok Ölmeden öncekison düşüncesi neydi, bilmiyorum

Geçenlerde televizyonda konuşan bir sanatçımız "Türk halkının yüzde 60'ı gizli eşcinseldir" dedi Bizim gibi erkekliğine düşkün bir millet bu söz üzerine ayağa kalkar, protestolar yağar sanıyordum, ama kimsenin gıkı çıkmadı Bu suskunluk, 'yüzde 60 eşcinseldir' önermesinin kabul edildiği anlamına mı geliyor, bilmiyorum

Ama bu önermelerden güç alarak ben de kendimce bir önermede bulunabilir miyim, diye aklımdan geçti

Gizliliğin, bilinmezliğin, derinliğin bu kadar yaygın olduğu bir toplumda demokrasi karşıtı olanların (dikkatinizi çekerim, bu sözler, 'faşist' demenin kibarcasıdır!) en azından yüzde 70 olacağını sanıyorum!

N'oldu, az mı buldunuz?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com