Meyve Yemekle Alkole Dönüşür! |
08-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyve Yemekle Alkole Dönüşür!Yemekte ve yemekten sonraki 2 saat içinde yenilen meyveler, midede fermantasyona (mayalanma) yol açarak, gıdaları vücuda yük haline getiren asit ve gaz üretimine neden oluyor Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Süleyman Türk, yaptığı açıklamada, vücut için çok önemli bir besin grubu olan meyveleri yeme zamanlamasının sağlık için büyük önem taşıdığını anlattı Salatanın ana yemekten önce yenmesinin sindirim sistemine sağladığı yararlar gibi, meyvelerin tüketiminin de bir doğru zamanlaması olduğunu dile getiren Türk, bu kurala uyulmaması durumunda vücut için büyük yararı bulunan meyvelerin, yararı şöyle dursun, adeta vücuda ek bir yük oluşturduğuna dikkati çekti Bir nevi midede alkole dönüşüyor Yemekte ve yemekten sonraki 2 saat içinde tüketilen meyvelerin, midede fermantasyona (mayalanma) yol açarak, asit ve gaz üretimine neden olduğunu vurgulayan Türk, şunları kaydetti: "Yemekle birlikte tüketilen meyve, fermante oluyor, midede şişkinliğe neden oluyor, yiyen kişiye rahatsızlık veriyor Bir nevi midede alkol oluşuyor Ancak bu dışardan alınan alkolle aynı değil Bu durum yenen gıdaları besin olmaktan çıkarıyor, vücuda yük haline getiriyor Yani besinler gıda maddesi özelliğini kaybediyor Ayrıca meyvenin vücuda sağladığı yararlar da azalmış oluyor Meyvenin vücuda yararlı olabilmesinin en garanti yolu, açken tüketmektir Karaciğer başta olmak üzere ilgili tüm organlara, bu asit ve gazı yok edebilmek için normalden daha fazla yük biniyor" Prof Dr Türk, meyvenin vücuda sağladığı katkılardan yararlanılmak isteniyorsa, elma, armut, portakal gibi tüm meyvelerin yemekten en az 2 saat önce ya da yemekten en az 2 saat sonra yenmesi gerektiğini söyledi Salatayı yemekten önce tüketmek doğru Salatanın ise yemekten önce yenilmesinin sağlıklı beslenme açısından doğru bir davranış olacağını ifade eden Türk, Batı ülkelerinde salataların hep ana yemekten önce geldiğini, salatada kullanılan sebzelerdeki liflerin mideyi rahatlattığını, bu nedenle salatanın yemekten önce tüketilmesinin tavsiye edildiğini sözlerine ekledi |
|