Sağlıkta Zihniyet Değişmedi |
08-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sağlıkta Zihniyet DeğişmediTürkiye’de sağlık sektörü değişsede hizmetlerindeki anlayışın değişmemesi hastaları zaman zaman ölümle burun buruna getiriyor Gaziantep’in Nizip ilçesinde kanamalı bir hasta, doğum uzmanı doktor müdahale etmeyip 50 kilometre uzaklıktaki özel hastaneye sevk ettiği yetmezmiş gibi ambulans bulunamadığı için yarım saat bekledi Nizip İlçesinde oturan 20 yaşındaki Pınar Şahin 2 çocuğunu doğurmak için Eşi 29 yaşındaki Mehmet Şahin ile birlikte Nizip devlet hastanesi doğum bölümüne gitti Daha önceki kontrollerde doktor nezaretinde doğurtulması gereken Şahin’e Devlet hastanesinde ki Kadın doğum uzmanı müdahale etmediği gibi ambulansta geç gelince hasta yakınları çileden çıktı Aşırı kan kaybı olmasına rağmen hastayı Gaziantep’te özel bir hastaneye sevk eden Kadın doğum uzmanı GY kanamalı bir hastaya sağlık görevlisi vermeden sevk işlemlerini gerçekleştirdiği iddia edildi Hamile ve kanamalı Şahin dakikalarca hastane önünde sedyede bekledi Nizip’te sabah saatlerinde 5 dakikada gelmesi gereken Ambulans yaklaşık 30 dakika sonra gelmesi hastaya zor anlar yaşattı Şahin’in eşi Mehmet Şahin olanlara sitem ederek “Eşimi az daha kaybediyorduk Bizimle ilgilenmeyen adeta başından savan doktoramı yanayım yoksa ambulansın geç gelişine mi? Biz bu doktora 20 gün önce geldik O zaman raporları inceledi ve eşimin doğum tehlikesi olduğunu aşırı kan kaybına yol açabileceğini kendisi söyledi Şimdi bize hasta benim hastam değil diyerek bizi Gaziantep’te özel bir hastaneye sevk ediyor Bunu yaparken de ambulansta refakatçi doktor veya sağlık görevlisi bulunması gerekiyordu Bunu da yapmadı Çalışan personelin sedyeyi dışarı çıkartmasını söyleyerek dışarı çıkıp ambulans beklememizi söyledi Hastamızı Nizip Devlet Hastanesinin Acil Poliklinik önünde arabaların ve ambulansın beklediği yere götürdük Ambulansın gelmesi en az 30 dakika sürdü Normalde 4dakika anormal trafik durumlarında 5dakika da gelen ambulans 30 dakika da geldi Bu esnada Acil bölümünde oturan hemşireden yardımcı olmalarını ve hastamızın kan kaybettiğini söyleyerek ricada bulundum, oturduğu yerden istifini bozmadan benim sorunum değil, arayın ambulans gelsin diye hasta ile hiç ilgilemedi Bende cep telefonundan olanları kaydettim Saat 07:55’de ambulans geldi Yola çıktık teleşla ilerlerken bu defa ambulans şoförü değişimi için bir yerde durarak diğer şoför ile yer değiştirdi, bu esnada da 5 dakika geçti Hastamızı Gaziantep Özel hastaneye götürdük, ve orada 1 erkek çocuğumuz oldu Fakat bebeğimiz biraz pislik yuttuğu için ve solunum sorunu yaşadığı için küveze konuldu Böyle sorumsuzlar yüzünden hem eşimi hem bebeğimi kaybediyorduk Allah yüzümüze baktı” diye konuştu |
|