![]() |
Gıda Tüketiminde 10 Altın Kural |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gıda Tüketiminde 10 Altın KuralDünya Sağlık Örgütü'nün güvenli gıda tüketimi için tavsiye ettiği ''10 Altın Kural'' arasında, pişirilmiş gıdaların sıcakken tüketilmesi, gıdalar hazırlanırken yeterince ısıtılması gibi bilgiler yer alıyor ![]() AA muhabirinin Tarımsal Kalkınma Vakfı'ndan edindiği bilgiye göre, Dünya Sağlık Örgütü, sağlıklı gıda tüketimini yaygınlaştırmak için bazı pratik bilgileri dikkat çekici şekilde halkın bilgisine sunuyor ![]() Örgütün, ''Sağlıklı Gıda Tüketimi İçin 10 Altın Kural'' başlığı altında hazırladığı bilgiler içinde, vatandaşlara sağlıklı gıda tüketimiyle ilgili önemli tavsiyelerde bulunuluyor ![]() Güvenli olması için işlenmiş gıdaların öncelikli olarak tercih edilmesi istenen kurallar arasında, gıdaların iyi pişirilmesi gerektiği de tavsiye ediliyor ![]() ![]() Dünya Sağlık Örgütü'nün tavsiyeleri arasında şu bilgiler yer alıyor: ''Pişirilmiş gıdalar oda sıcaklığına kadar soğudukları zaman üzerlerindeki mikropların sayısı hızla artmaya başlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -SU GÜVENLİĞİ- Güvenli gıda tüketiminde dikkat edilmesi gereken maddelerin arasında ''güvenli su kullanımı'' da yer alıyor ![]() Gıdaları hazırlamak için temiz su kullanmanın ''içmek kadar önemli'' olduğu vurgulanan yazıda, ''Eğer su kaynağıyla ilgili bir şüpheniz varsa gıdalara eklemeden önce kaynatmalısınız ya da içecekseniz buz haline getirmelisiniz ![]() ![]() AA |
![]() |
![]() |
|