Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
altın, gıda, kural, tüketiminde

Gıda Tüketiminde 10 Altın Kural

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gıda Tüketiminde 10 Altın Kural




Dünya Sağlık Örgütü'nün güvenli gıda tüketimi için tavsiye ettiği ''10 Altın Kural'' arasında, pişirilmiş gıdaların sıcakken tüketilmesi, gıdalar hazırlanırken yeterince ısıtılması gibi bilgiler yer alıyor


AA muhabirinin Tarımsal Kalkınma Vakfı'ndan edindiği bilgiye göre, Dünya Sağlık Örgütü, sağlıklı gıda tüketimini yaygınlaştırmak için bazı pratik bilgileri dikkat çekici şekilde halkın bilgisine sunuyor


Örgütün, ''Sağlıklı Gıda Tüketimi İçin 10 Altın Kural'' başlığı altında hazırladığı bilgiler içinde, vatandaşlara sağlıklı gıda tüketimiyle ilgili önemli tavsiyelerde bulunuluyor


Güvenli olması için işlenmiş gıdaların öncelikli olarak tercih edilmesi istenen kurallar arasında, gıdaların iyi pişirilmesi gerektiği de tavsiye ediliyor Pişirilen gıdaların her tarafının en az 70 dereceye ulaşması gerektiği belirtiliyor


Dünya Sağlık Örgütü'nün tavsiyeleri arasında şu bilgiler yer alıyor:


''Pişirilmiş gıdalar oda sıcaklığına kadar soğudukları zaman üzerlerindeki mikropların sayısı hızla artmaya başlar Pişirilen gıdaların uzun süre bekletilmesi mikropların çoğalma riskini artırır Bu nedenle güvenli olması açısından, pişirilmiş gıdalar henüz sıcakken tüketilmelidir Ayrıca pişirilmiş gıdalar, 10 derecenin altında dikkatlice saklanmalıdır Pişmiş ile çiğ gıdalar arasına temastan kaçınılmalıdır Gıdaları hazırlamaya başlamadan önce ve her aradan sonra eller güzelce yıkanmalıdır Bütün mutfak yüzeyleri temiz tutulmalıdır Gıdalar, böceklerden, kemirgenlerden ve diğer hayvanlardan korunmalıdır''


-SU GÜVENLİĞİ-


Güvenli gıda tüketiminde dikkat edilmesi gereken maddelerin arasında ''güvenli su kullanımı'' da yer alıyor


Gıdaları hazırlamak için temiz su kullanmanın ''içmek kadar önemli'' olduğu vurgulanan yazıda, ''Eğer su kaynağıyla ilgili bir şüpheniz varsa gıdalara eklemeden önce kaynatmalısınız ya da içecekseniz buz haline getirmelisiniz Özellikle bebekler için hazırlayacağınız yiyeceklerde kullandığınız suya dikkat etmelisiniz'' uyarısında bulunuluyor


AA

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.