![]() |
Sağlıklı Kilo Vermenin Yolları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağlıklı Kilo Vermenin YollarıKolayca kilo vermek ister misiniz? İşte tam size göre öneriler ![]() ![]() ![]() Kilo vermek ve verilen kiloları geri almamak herkes için zordur ![]() ![]() Ancak unutmayın ki, her bireyin metabolizma ve yaşam tarzı özellikleri farklıdır ![]() ![]() Zayıflarken sağlımızı kaybetmek istemiyorsak nelere dikkat etmeliyiz? Kilo vermek ve verilen kiloları geri almamak çoğumuz için zordur ancak unutmayın ki her bireyin metabolizma ve yaşam tarzı özellikleri farklıdır, o nedenle uzun süreli başarı için mutlaka kişiye özel uyarlamalar yapılmalıdır ![]() ![]() ![]() Ancak temel kural herkes için aynıdır: Kilo vermek için, metabolizmanızın çalışması ve günlük aktivitelerinizde kullandığınızdan daha az kalori almak zorundasınız! Verilen kiloları geri almamak için öneriler ![]() ![]() ![]() - Önce kendinize şu soruları sorun: ’Beni kilo vermek ve verilenleri geri almamak konusunda en çok motive eden nedir?’ veya ’Yaşam boyu sürdürebileceğim yeni alışkanlıklar oluşturabilir miyim?’, ’Benim için zayıflamanın ödülü ne olacak, ben bu ödülü gerçekten istiyor muyum?’ - Önünüze gerçekçi hedefler koyun: Haftada 0 ![]() ![]() - Alınan kaloriler ile harcadığınız enerji arasındaki dengeyi koruyun ![]() - Hedefe adım adım yaklaşın: Hareketsiz yetişkinlerin çoğunun genelde günde 2,500 - 3,500 adım attıkları belirlenmiştir, hedefinizi yavaş yavaş günde 10,000 adım ve üzerine çıkarın ![]() - Gıda alışverişi yaparken bilinçli olun ![]() ![]() ![]() ![]() - Not tutun ![]() - Daha az tartılın ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden plan yapın ![]() ![]() bizimsaglik ![]() |
![]() |
![]() |
|