Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
devletin, görevi, haklarının, insan, işlevselleştirilmesinde

İnsan Haklarının İşlevselleştirilmesinde Devletin Görevi

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İnsan Haklarının İşlevselleştirilmesinde Devletin Görevi

[b]İNSAN HAKLARININ İŞLEVSELLEŞTİRİLMESİNDE DEVLETİN GÖREVİ

1 Eğitim Görevi

İnsanlar, haklarını isteyebilmek onlara saygılı davranılmasını beklemek ve onları koruyabilmek için, onların ne olduğunu ve nasıl kullanılabileceğini bilmelidirler

2 Yasama Görevi

Meclis, yasa çıkarmakla görevlidir Yasaların çıkması sonucu, insan hakları eğitimi ve insan haklarının korunması ile ilgili organ ve görevlilerin görevleri belirlenir

3 Yürütme Görevi

Yürütme yetkisini cumhurbaşkanı, hükümet ve onların yetki verdiği yönetici ve memurlar kullanır Devletin yürütme organı, hakların çiğnenmesini engeller

4 Yargı Görevi

Devlet, yargı görevini, mahkemeler eliyle kullanır Haksızlığa uğrayanlar mahkeme yoluyla kendilerini savunup haklarını arayabilirler Yargıcın verdiği kararlar, değişikliğe uğramadan uygulanmak zorundadır

5 Devletin Kişi Özgürlüklerine İlişkin Görevleri

Devletin vatandaşa karşı öncelikli görevlerinden birisi; kişinin bedensel ve ruhsal varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaktır Devletin kuruluş amacı da, vatandaşlarının mutluluğu için çalışmaktır Herkesin, kendini koruyan devlete saygılı, kendini barındıran topluma uyma ve onu geliştirme görevi vardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com