Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bovary, flaubert, gustave, madam, özeti

Madam Bovary Özeti Gustave Flaubert

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Madam Bovary Özeti Gustave Flaubert

Konusu gerçek yaşamından alınmıştır Madam Bovary Romanı, ahlaka aykırı bulunarak mahkemeye verilmiş, daha sonra aklanmıştır Gustave Flaubert, romanın biçimine ve anla*tımına önem vermiştir
Doktor Charles Bovary, hastalarından birinin kızı olan Emma ile evlenerek küçük bir kasabaya yerle*şir Macera, eğlence ve heyecan tasarlayan Emma, burada sıkılınca, başka bir kasabaya taşınır Emma?yı Leon adında bir genç sever Fakat Emma Rodalphe adında zengin bir malikhane sahibiyle ilişki kurar Rudolphe ile evlenip, uzak ülkelerde macera yaşamayı önerse de, bir gün Rodalphe ortalıktan kaybolur Terk edildiğini anlayınca buna*lıma girer, beyin humması geçirir İyileşince Pa*ris?ten dönen Leon?la karşılaşır Onunla yasak, maceralı, lüks bir yaşam sürmeye başlar Gizlice yaptığı borçlarını ödemeyince yine bunalıma girerek intihar eder önceleri İntiharın nedenini anlayama*yan kocası Charles, bir gün Madam Bovary sevgililerin*den gelen mektupları görür Gerçeği anlar Bu üzüntüye dayanamaz, ölür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com