Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hastalıkları, inanışlar, kalp, konusunda, yanlış

Kalp Hastalıkları Konusunda Yanlış İnanışlar

Eski 08-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalp Hastalıkları Konusunda Yanlış İnanışlar




Kalp Hastalıkları konusunda Yanlış İnanışlar

Anadolu Sağlık Merkezi’nin stratejik ortağı Johns Hopkins Hastanesi doktorları, kalp hastalıkları konusundaki yanlış inanışlara dikkat çekerek, açıklık getirdiler


1 - Dana eti, kümes hayvanları ve deniz ürünlerinden daha yüksek kolesterol içerir

Aslında etin tipine ve kesimine bağlı olarak değişir Balık genellikle, yağ ve doymuş yağ oranlarının düşük olması ve kalp sağlığına uygun yağlar açısından zengin olması nedeniyle diğer etlere göre kalp için daha sağlıklıdır Bununla birlikte karides kolesterol açısından yüksek ve doymuş yağ açısından düşüktür Kümes hayvanlarının etlerinin bazı bölümleri kolesterol açısından düşükse de, asıl avantajları doymuş yağ oranlarının düşük olmasından kaynaklanmaktadır Dana etinin yağsız fileto gibi bazı bölümleri, yağ ve kolesterol açısından diğer et gruplarından çok daha düşüktür


2 - Lifli Besinler Kalp Hastalıklarının Önlenmesinde Etkilidir

İki çeşit lif vardır ve sadece bir çeşidi düşük kolesterol için yararlıdır Her gün tüketilmesi gereken ve yulaf, kuru fasulye, bezelye, mercimek, elma ve turunçgillerde bulunan, çözülebilir lifler kolesterol seviyesini düşürürken; boşaltım sistemine katkısı olan ve tahıl, kepekli ve buğdaylı besinlerde bulunan çözülemeyen lifin kolesterol açısından hiç bir faydası yoktur



3 - Kalp Hastalarına Seks Önerilmez

Cinsel ilişki, yaklaşık olarak ancak birkaç basamak merdiveni hızlı çıkmak kadar kalbi yorar Bu durumda kalp krizi geçirmiş veya komplikasyonsuz bir kalp ameliyatı altlatmış hastalar, bir ay içerisinde eski cinsel performanslarına geri dönebilirler



4 - Bitkisel Yağlar Kalbe Yararlıdır

Bu durum yağların işleniş biçimine ve tipine bağlıdır Özellikle margarinlere şekil vermek üzere hidrojen eklenir Hidrojenli veya kısmi hidrojenli nebati yağlar tercih edilmemeli Katkısız bitkisel yağlar, hidrojen katılmış olan ile karşılaştırıldığında kolesterolü düşürmek açısından daha yararlıdır Zeytinyağı ve kanola yağı bitkisel yağ olarak her zaman mısır ve ayçiçeği yağına tercih edilmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.