Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
doğal, kalmanın, tok, yolları

Tok Kalmanın Doğal Yolları

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tok Kalmanın Doğal Yolları






Verdiğiniz kiloların kalıcı olması için iştahınızı kontrol altında tutmayı öğrenmelisiniz Yeme olayının başlaması ve sonlanması oldukça karışık bir faaliyettir Yapılan araştırmalar beynin hipotalamus bölgesinin iştah kontrolü üzerinde önemli bir yeri olduğunu gösterir

Bu bölgeden salgılanan bazı hormonlar iştah üzerinde yaptığı etkiler tokluk ve açlık hissini doğurur Bununla birlikte beyinden salgılanan hormonlar kadar bağırsaklarımızdan salgılanan bazı hormonlar yeme olayında etkili olmaktadır

Örneğin kan şekerinin azalması veya artması beyne etki eder İştah azaltır veya artar Yine mide ve bağırsaklardan salgılanan bazı hormonlar beyne etki ederek açlık hissi tetiklenir

Bunun içinde ghrelin adlı hormon iştahı arttırdığı bilinen tek hormondur Mide dolduğunda çok az ghrelin üretilir Ama mide boşaldığında salınımı artar Bu hormon üzerinde yapılan çalışmalar aynı zamanda kilo kaybı ile birlikte salınımın arttığını gösteriyor Bu da kilo verdikten sonra kiloyu korumayı zorlaştıran etmenlerden biridir

AÇSANIZ DİYET YAPAMAZSINIZ

Açsanız, sürekli yeme isteği duyacak ve bir sonraki öğünde daha çok yemek durumunda kalacaksınız Dikkatiniz sürekli midenizde yoğunlaşacak ve aklınızda hep yeme fikri dolaşacaktır O nedenle doymak diyetin en büyük sırrıdır Bu sır da sizi tok tutacak besinlerde saklıdır

TOK KALMANIN YOLLARINI KEŞFEDİN

* Protein içeriği yüksek gıdalar tokluk hissi yaratması bakımından karbonhidrat içeriği yoğun besinlerden daha doyurucudur n Diyet yaparken yağsız et balık ve baklagillere öğünlerinizde yer vermek tokluk hissini uzun süre sürdürerek ve diyeti kolaylaştıracaktır

* Lifler diyet için sunulan en büyük nimettir Tok tutucu gıda tipi olan lif oranı yüksek besinler uzun süre tokluk hissetmenizi sağlarken diğer besinlere oranla daha fazla tüketseniz de toplamda daha az kalori almanızı sağlayacaktır

* Tahıllar, bakliyat, meyveler, çiğ sebzeler lif oranı yüksek besinlerdir Ve bu gıdaları tüketerek daha az kalori alır daha uzun süre tok kalırsınız

* Sofralarınızdaki çeşidi azaltın Ne kadar farklı çeşitlere yer verirseniz otomatikman midenizde de o kadar çok çeşit yer alacaktır Hepsinden tatma isteği sizi daha fazla yemeğe yönlendirir

* Özellikle akşam sofradan az kalori alarak tok kalkmak için tabağınızda sebzeye ayırdığınız miktara daha çok yer açın Bol salata ve sebze yöntemi gece atıştırmalarının önüne geçer

TÜRK MUTFAĞI AÇLIK KRİZLERİNİ ENGELLER

* KARNABAHAR SALATASI: Karnabaharı buharda pişirerek salatalarınıza ekleyin, karnabahar püresi ya da yoğurtlu karnabahar haşlama ile tok kalmanın yolunu keşfetmiş olacaksınız

* SEBZE ÇORBASI: Özellikle kalorisi düşük sebze çorbaları en büyük diyet sırrıdır Açlık hissini baskılayarak mideyi doldurur Daha uzun süre tok kalmanızı sağlar

ISPANAK HEM ZAYIFLATIR HEM DE ÖDEM SÖKTÜRÜR

ISPANAK SALATASI: Ispanağın yemeği, 1 yumurtaya katarak yapacağınız ıspanaklı yumurta ve haşlanmış sarımsaklı yoğurtlu ıspanak çeşitleri zayıflamanıza yardım eder Ayrıca ıspanak suyu iyi bir idrar ve ödem söktürücüdür

* Ispanak iltihaplı eklem hastalıkları ve böbrek taşı hastalarına önerilmemektedir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.