![]() |
Paget Hastalığı ≪ Önemli ! ≫ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Paget Hastalığı ≪ Önemli ! ≫Anneler, kızlar, kız kardeşler, hala ve teyzeler, arkadaşlar vs ![]() ![]() Kasım ayında, nadir rastlanan bir çeşit meme kanseri bulundu ![]() ![]() ![]() İki kontrolden sonra isilik kötüye gitmeye başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şiddetli tedavinin yaklaşık dokuz ayından sonra bayan temiz bir sağlık listesi verdi ![]() ![]() ![]() Dört tedavi aldı ve kaliteli bir hayat istediğine karar verdi ![]() ![]() ![]() ![]() KADINLAR, LÜTFEN NORMAL OLMAYAN HERHANGİ BİR ŞEY KARŞISINDA DİKKATLİ OLUN VE MÜMKÜN OLDUĞU KADAR ÇABUK YARDIM ALMAK İCİN KARARLI VE İNATÇI OLUN ! Paget Hastalığı: Bu nadir tipte bir meme kanseri ve memenin dış çeperinde, meme ucunda ve haresinde isilik gibi görünüyor, daha sonra dış kenarı kabuklu bir yara haline geliyor ![]() Meme kanserinden hiç şüphe duymadım ama kanserdi ![]() ![]() ![]() Sadece çirkin ve sıkıntı vericiydi, doktorum ve dermatolog tarafından daha önce deri yangısı için verilen bütün kremlerle temizlenemedi ![]() ![]() Şimdilik, dışarıdaki pek çok kadının meme ucundaki ya da çevresindeki bir isiliğin ya da yaranın kanser olabileceğini bildiğini sanmıyorum ![]() ![]() Meme ucunun Paget hastalığında problemin en büyüğü semptomların zararsız görünmesi ![]() ![]() SEMPTOMLAR NELER ? Meme ucunda kaşıntıya ve yanmaya neden olan sürekli kırmızılık, akıntı ve kabuk bağlaması ![]() ![]() ![]() ![]() Genellikle sadece bir meme ucu etkileniyor ![]() Nasıl teşhis edilir? Doktorunuz fiziksel olarak muayene etmeli ve iki memenin de mamografisini acil olarak çektirmenizi istemeli ![]() ![]() ![]() Benim meme kanserim, büyük dozlarda kemoterapi aldıktan, 28 kez radyasyon tedavisi olduktan ve Tamaxofin aldıktan sonra yayıldı ve kemiklerimi sardı ![]() ![]() ![]() ![]() TUM OKUYUCULARA: Bu o kadar üzücü ki, kadınlar Paget Hastalığının farkında değiller ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|