Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düşünenlere, iletişim, okumayı, okuyan, tavsiyeler

İletişim Okuyan Ve Okumayı Düşünenlere Tavsiyeler

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İletişim Okuyan Ve Okumayı Düşünenlere Tavsiyeler

Beklentilerinizi iyi belirleyin, iyi araştırın, tercih etmek istediğiniz fakülteyi 4 yıl okumadan önce gidin gezin, internet sitelerinden akademisyenleri ile dahi iletişim kurabilirsiniz deneyin ve özellikle okuyan ve mezun olanlarla irtibat kurmaya çalışın
- en az bir yıl stajyer lakabı ile çağrılmayı ve para denen şeyi unutmalıdırlar*
- televizyon kanallarından daha çok prodüksiyon şirketlerinde kendilerini heba etmeleri hayırlarına olacaktır!
- okulun ilk yıllarından bir yerlerde işe* başlamak en akıllıca işlerden birisi olacaktır yoksa okuldan mevzun olup iş isterseniz şansınız yüzde 25'i geçmez, geçirtmezler!
- alaylı- mektepli olayına takılınılmamalıdır! günün birinde bir makina mühendisinin müdürünüz olmasını hayretle karşılamazsınız o vakit!
-işe girdiğinizde asla "vazgeçilmezim ben" havalarına girilmemelidir! kapıda bekleyen binlerce işsiz yetenekli insanı göz ardı etmeyin! istediğim parayı kazanamıyorum lafını zihninizden silin! silmezsenizde sildirirler zaten!
-okulun istanbul disinda olmasina ozen gosterin,okurken yerel kanallardan birinde ise baslayin en az üç dört yil calistiktan sonra istanbula transfer olmaya çalisin
-girecek olduğunuz şirkette çevre edinin habire! arkalardan takılan çelmeleri ve kazılan kuyuları iyi belleyin! kafanıza kazıyın hatta çünkü gün gelecek ve o kuyuları siz kazacaksınız*!
-asla "ben bunu bilmiyorum, ben onu yapamamvsvs" gibi açıklamalarda bulunmayın, "evet biliyorum hallolur" diyin ve size işi veren kişi ortadan kaybolduğu anda size verilen işi bilen birisinden o iş hakkında konuşmasını isteyinbilgilerini sizle sunmasını sağlayın" sonra da halledin işinizi, yapın priminizi!
-iletkenliginizi yitirmeyin yükselmek için, önce düşmek gerekir bunu untmayın
-ilk bir yıl boyunca para alamazsınız!
ikinci ve üçüncü yıllarda para alırsınız ancak sadece karnınızı doyurursunuz!
dördüncü ve beşinci yıllarda para alırsınız ancak biriktirecek kadar değil!
altıncı ve yedinci yıllarda lüks tüketime ayırabilecek ancak biriktiremeyecek derecede para alırsınız!
sekizinci ve dokuzuncu yıllarda para biriktirebilecek seviyeye gelirsiniz!
on ve on birinci yıllarda araba veya çok düşük bir ihtimal olarak minik bir daire alabilirsiniz!
on ikinci ve on üçüncü yıllarda minik bir ev alabilirsiniz!
on dört yılın ardından eviniz olduğu için parayı çok takmazsınız*

<<<<<<<<<İLETİŞİ M SAHASINDA GÖREV YAPAN KİŞİLERİN YIL İÇERİSİNDEKİ GELİŞİMLERİ>>>>>>>>&gt ;

"ilk iki yıl bedeninizi ve beyninizi satarak çalışırsınız çok çalışır az kazanırsınız!"
herkes otururken tüm işleri siz yaparsınız! gündüz ve gece ayrımı yoktur! her an herşey için hazır olmalısınız!
"üçüncü, dördüncü ve beşinci yıllarda bedeninizi daha az beyninizi daha çok satarsınız! çok çalışır normal kazanırsınız!"asistanlarınız olur! basit işleri onlara devreder ancak ağır işlerin altında yine ezilirsiniz!
"altıncı ve yedinci yıllarda bedeninizi çok daha az beyninizi çok daha fazla satarsınız! çok çalışır çok kazanırsınız!"asistanlar da işi kapmıştır ve siz yavaş yavaş tecrübeli konumuna kaymaktasınızdır! artık basit işleri olduğu gibi ağır işleri de asistanlarınız yapar! siz onları sadece yönlendirirsiniz!
"sekizinci ve dokuzuncu yıllarda bedeninizi işe katmaz beyninizi daha çok satarsınız! normal çalışır çok kazanırsınız!asistanlardan biri işten anlayacak seviyededir talimatları ona verir ve sadece onu denetlersiniz! ezilen odur!
"onuncu ve on birinci yıllarda bedeninizi işe katmaz beyninizi çok az satarsınız! az çalışır çok kazanırsınız!"artık talimatları dahi vermezsiniz! herkes işini bilir, siz üst düzeydesinizdir! talimatları asistanınız verir size sadece rapor sunulur!
"on ikinci yılda ve sonrasında bedeninizi de satmazsınız beyninizi de! hiç çalışmayıp çok kazanırsınız!"
medya piyasasının en kıyak dönemidir! bu dönemde sattığınız tecrübenizdir! kesinlikle evden dahi çıkmazsınız! danışman gibi isimler altında ara sıra soruların sorulduğu kişisinizdir! hiç yorulmayıp çok para kazanırsınız! piyasada pek çok örneği görülebilecek yazar, televizyoncu, gazeteciden biri olup çıkarsınız! kimse ne yaptığınıza karışmaz! her yerde el üstünde tutulur ve en büyük payı siz alırsınız! ve tabii ki on iki yılın üzerinden ne kadar geçmişse sizin için o kadar iyi olacaktır!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com