Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
rektörler, tasarısı, yasalaştı

Rektörler Tasarısı Yasalaştı

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rektörler Tasarısı Yasalaştı

Yeni kurulan 15 üniversiteye kurucu rektör atanmasına ilişkin yasa teklifi yaşanan tartışmaların ardından TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi

Yasaya göre, YÖK Genel Kurulu bir ay içinde dörtte üç çoğunlukla 6 aday belirleyemezse, Milli Eğitim Bakanlığı, 3 adayı doğrudan Cumhurbaşkanlığı'na gönderecek

Yeni kurulan 15 üniversiteye kurucu rektör atanmasına ilişkin yasa teklifi yaşanan tartışmaların ardından TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmelerine dün başlanan ve tartışmalı geçen AKP İstanbul Milletvekili Tayyar Altıkulaç'ın 15 üniversiteye kurucu rektör atanmasına ilişkin yasa teklifi kabul edildi

Görüşmeler sırasında Milli Eğitim Bakanlığı'nın seçeceği 4 aday arasından YÖK'ün 2'sini belirleyerek Cumhurbaşkanı'na sunmasını öngören maddesi, AKP milletvekillerinin önergesiyle değiştirildi Yeni düzenlemeye göre, yeni kurulan üniversitelerin kurucu rektörleri 2 yıl görev yapacak

YÖK Genel Kurulu, yasa yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir ay içinde dörtte üç çoğunlukla 6 rektör adayı seçecek YÖK'ün seçtiği 6 adayı Milli Eğitim Bakanlığı 3'e indirerek Cumhurbaşkanına sunacak YÖK'ün bir ay içinde adayları belirlememesi durumunda, Milli Eğitim Bakanlığı seçeceği 3 adayı Cumhurbaşkanı'na sunacak

ANKA

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com