Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aynen, geçti, mart, vetolu, yeni, üniversite

Vetolu 15 Yeni Üniversite Aynen Geçti.! / 1 Mart

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vetolu 15 Yeni Üniversite Aynen Geçti.! / 1 Mart

Çankaya’dan dönen 15 yeni üniversite yasa tasarısı Meclis’te aynen kabul edildi!

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bir kez daha görüşülmek üzere Meclis'e iade ettiği 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin yasa, TBMM Genel Kurulu'nda aynen kabul edildi

15 ilde yeni üniversite kurulmasına öngören yasanın Sezer tarafından iade edilen geçici maddesi, yeni kurulan üniversitelerin kurucu rektörlerinin 2 yıl için, Milli Eğitim Bakanı ve Başbakan'ın önereceği 3 isim arasından Cumhurbaşkanı'nca atanmasını öngörüyor

Yasayla, daha önce başka üniversiteler bünyesinde eğitim veren fakülte ve yüksekokulların bütçe, teşkilat, kadro, demirbaş ve her türlü malları yeni kurulan üniversitelere devredilecek

Yasayla kurulması öngörülen yeni üniversiteler şunlar:

"Kırşehir'de Ahi Evran Üniversitesi,

Kastamonu Üniversitesi,

Düzce Üniversitesi,

Burdur'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi,

Uşak Üniversitesi,

Rize Üniversitesi,

Tekirdağ'da Namık Kemal Üniversitesi,

Erzincan Üniversitesi,

Aksaray Üniversitesi,

Giresun Üniversitesi,

Çorum'da Hitit Üniversitesi,

Yozgat'ta Bozok Üniversitesi,

Adıyaman Üniversitesi,

Ordu Üniversitesive

Amasya Üniversitesi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com