Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fakülte, yeni, üniversiteye

38 Üniversiteye Yeni Fakülte

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

38 Üniversiteye Yeni Fakülte

Diplomalı işsizlik sorunu her geçen gün büyürken 38 üniversiteye yeni bölümler , fakülteler , yüksekokul ve enstitüler açılacak

Diplomalı işsizlik sorununun çözülmeyi beklediği, üniversite öğrencilerinin geleceksizlik korkusuyla her geçen gün büyük bir çıkmaza sürüklendiği, 310 bin öğretmenin atama beklediği şu günlerde hükümet; üniversitelere bağlı yeni fakülteler, yüksekokullar ve enstitüler kurarak umut tacirliğine devam ediyor Diplomalı işsizlik sorununu çözmek ve üniversite öğrencilerine istihdam sağlamak yerine, işsizliği kısa bir süreliğine gündemden çıkarmak için yeni bir adımla açılacak olan fakülteler yeni sorunları ortaya çıkaracak Başbakan’ın “her üniversite mezunu iş bulacak diye birşey yok” şeklindeki açıklamalarının üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra böyle bir kararın çıkması, üniversitelerin hükümetin gözünde hangi konumda olduğu sorularını akıllara getirdi Açılacak olan fakülte, bölüm, enstitülerin altyapısının hazır olup olmadığı konusunun havada bırakılması ise kafaları iyice karıştırıyor Mevcut olan üniversitelerde verilen eğitimin niteliği de hala tartışma konusuyken yeni açılacak fakülte ve bölümlerde verilecek olan eğitim ve barınma sorunu da üniversite öğrencilerinin karşısında duran büyük bir problem Karar resmi gazetenin bugünkü sayısında yayınlanarak kesinleşti ancak bölümlerin ne zaman açılacağı henüz net değil

Açılacak olan fakülte, bölüm, enstitüler şöyle :

Abant İzzet Baysal Üniversitesi: Yabancı Diller Yüksekokulu, Diş Hekimliği Fakültesi, Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Afyon Kocatepe Üniversitesi: Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
Akdeniz Üniversitesi: Yabancı Diller Yüksekokulu
Ankara Üniversitesi: Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü, Su Yönetimi Enstitüsü
Artvin Çoruh Üniversitesi: Mühendislik Fakültesi, Hopa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Atatürk Üniversitesi: Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
Batman Üniversitesi: Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Bozok Üniversitesi: Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Cumhuriyet Üniversitesi: Veteriner Fakültesi
Çankırı Karatekin Üniversitesi: Güzel Sanatlar Enstitüsü
Dicle Üniversitesi: İletişim Fakültesi
Düzce Üniversitesi: İşletme Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi
Ege Üniversitesi: Yabancı Diller Yüksekokulu
Erciyes Üniversitesi: Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
Gaziantep Üniversitesi: Nizip Eğitim Fakültesi
Gaziosmanpaşa Üniversitesi: Erbaa Sağlık Yüksekokulu
Gümüşhane Üniversitesi: Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Hacettepe Üniversitesi: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
İnönü Üniversitesi: Yabancı Diller Yüksekokulu, İletişim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü
İstanbul Bilgi Üniversitesi: Sağlık Bilimleri Yüksekokulu
İstanbul Teknik Üniversitesi: Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü
İstanbul Üniversitesi: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü: Yabancı Diller Yüksekokulu
Karabük Üniversitesi: Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Tıp Fakültesi
Karadeniz Teknik Üniversitesi: Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Fakültesi
Kastamonu Üniversitesi: İletişim Fakültesi
Kilis 7 Aralık Üniversitesi: Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
Kocaeli Üniversitesi: Kandıra Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
Mardin Artuklu Üniversitesi: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Ondokuz Mayıs Üniversitesi: Eğitim Bilimleri Enstitüsü, İletişim Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi
Ordu Üniversitesi: Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Selçuk Üniversitesi: Beyşehir Ali Akkanat Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Seydişehir Mühendislik Fakültesi, Ereğli Eğitim Fakültesi
Süleyman Demirel Üniversitesi: Su Enstitüsü, Yalvaç Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
Trakya Üniversitesi: Balkan Araştırma Enstitüsü
Tunceli Üniversitesi: Edebiyat Fakültesi
Uludağ Üniversitesi: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
Yüzüncü Yıl Üniversitesi: Eğitim Bilimleri Enstitüsü

ÖHA

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com