![]() |
38 Üniversiteye Yeni Fakülte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 38 Üniversiteye Yeni FakülteDiplomalı işsizlik sorunu her geçen gün büyürken 38 üniversiteye yeni bölümler , fakülteler , yüksekokul ve enstitüler açılacak ![]() Diplomalı işsizlik sorununun çözülmeyi beklediği, üniversite öğrencilerinin geleceksizlik korkusuyla her geçen gün büyük bir çıkmaza sürüklendiği, 310 bin öğretmenin atama beklediği şu günlerde hükümet; üniversitelere bağlı yeni fakülteler, yüksekokullar ve enstitüler kurarak umut tacirliğine devam ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Açılacak olan fakülte, bölüm, enstitüler şöyle : Abant İzzet Baysal Üniversitesi: Yabancı Diller Yüksekokulu, Diş Hekimliği Fakültesi, Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Afyon Kocatepe Üniversitesi: Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Akdeniz Üniversitesi: Yabancı Diller Yüksekokulu Ankara Üniversitesi: Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü, Su Yönetimi Enstitüsü Artvin Çoruh Üniversitesi: Mühendislik Fakültesi, Hopa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Atatürk Üniversitesi: Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Batman Üniversitesi: Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bozok Üniversitesi: Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Cumhuriyet Üniversitesi: Veteriner Fakültesi Çankırı Karatekin Üniversitesi: Güzel Sanatlar Enstitüsü Dicle Üniversitesi: İletişim Fakültesi Düzce Üniversitesi: İşletme Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Ege Üniversitesi: Yabancı Diller Yüksekokulu Erciyes Üniversitesi: Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi: Eğitim Bilimleri Enstitüsü Gaziantep Üniversitesi: Nizip Eğitim Fakültesi Gaziosmanpaşa Üniversitesi: Erbaa Sağlık Yüksekokulu Gümüşhane Üniversitesi: Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Hacettepe Üniversitesi: Eğitim Bilimleri Enstitüsü İnönü Üniversitesi: Yabancı Diller Yüksekokulu, İletişim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü İstanbul Bilgi Üniversitesi: Sağlık Bilimleri Yüksekokulu İstanbul Teknik Üniversitesi: Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü İstanbul Üniversitesi: Eğitim Bilimleri Enstitüsü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü: Yabancı Diller Yüksekokulu Karabük Üniversitesi: Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Tıp Fakültesi Karadeniz Teknik Üniversitesi: Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Fakültesi ![]() Kastamonu Üniversitesi: İletişim Fakültesi Kilis 7 Aralık Üniversitesi: Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Kocaeli Üniversitesi: Kandıra Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Mardin Artuklu Üniversitesi: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Ondokuz Mayıs Üniversitesi: Eğitim Bilimleri Enstitüsü, İletişim Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Ordu Üniversitesi: Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Selçuk Üniversitesi: Beyşehir Ali Akkanat Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Seydişehir Mühendislik Fakültesi, Ereğli Eğitim Fakültesi Süleyman Demirel Üniversitesi: Su Enstitüsü, Yalvaç Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Trakya Üniversitesi: Balkan Araştırma Enstitüsü Tunceli Üniversitesi: Edebiyat Fakültesi Uludağ Üniversitesi: Eğitim Bilimleri Enstitüsü Yüzüncü Yıl Üniversitesi: Eğitim Bilimleri Enstitüsü ÖHA |
![]() |
![]() |
|