Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adı, bilkentin, değişecek

Bilkent'in Adı Değişecek

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bilkent'in Adı Değişecek

Meclis bu hafta aralarında Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi'nin de yer aldığı 8 yeni üniversite kurulmasına ilişkin tasarıyı ele alacak

Tasarıya göre, "diplomasi akademisi" oluşturulacak; akademi, personel eğitimi ve hizmet içi eğitim faaliyetlerini yürütecek Tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtımla, psikoloji bölümü mezunları da meslek memuru olacak

Bakanlıktaki 30 yıllık fiili hizmet süresi içerisinde bazı üst unvanları alamamış meslek memurları, üst unvan alma haklarını yitirecek

Yeni tasarıya göre, Kayseri Abdullah Gül, Yıldırım Beyazıt (Ankara), Bursa Teknik, İstanbul Medeniyet, İzmir Katip Çelebi, Konya Teknik ve Erzurum üniversitelerinin yanı sıra Uluslararası Antalya Üniversitesi adıyla yeni vakıf üniversitesi kurulacak Bilkent Üniversitesi'nin adı da İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi olacak

Mali Kural Kanunu Tasarısı Da Görüşülüyor

Genel Kurul'da ayrıca Mali Kural Kanunu Tasarısı da görüşülecek tasarılar arasında yer alıyor Tasarıya göre, Mali Kural; genel yönetim, KİT'ler ve bağlı ortaklıklar ile sermayesinin yarısından fazlası kamuya ait olan işletmeci kuruluşlar ile fonları kapsayacak Belediyeler ve il genel meclisleri, büyük oranda borçlanmayı Hükümet onayıyla yapacak

Mali kural uygulamasında denetim görevini ise Sayıştay Başkanlığı yapacak Sayıştay, Mali Kural İzleme Raporunda yer alan verilerin doğruluğu, güvenilirliği ve önceden belirlenmiş standartlara uygunluğunu değerlendirecek ve sonuçları, raporun yayımından itibaren 45 gün içinde TBMM'ye gönderecek ve kamuoyuna duyuracak

Genel Kurul, 6 Temmuz Salı günü 1500-2400, 7 Temmuz Çarşamba ve 8 Temmuz Perşembe günleri 1300-2400, 9 Temmuz Cuma günü ise 1400-2400 saatleri arasında çalışacak

Ülkede özellikle anadoludaki üniversitelerdeki eğitim ihtiyacı tam olarak karşılanamamışken ve hizmetlerde sorunlar yaşanırken ya da mezun olan milyonlarca insanın iş bulamamasına rağmen yeni üniversitelerin açılmaya çalışılması akıllara yeni kadrolar ve işsizlik konusu hakkında soru işaretleri bırakıyor İşsizlik rakamları artarken ve üniversiteler sermayeleştirilmeye devam ederken üniversite gençliğinin ve mezunların akıbeti hakkında çözüm bulunması gerekliliği ise kaçınılmaz bir konuma geliyor

ÖHA

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com