Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
meslek, plato, tanıtımı, yüksekokulu

T.C. Plato Meslek Yüksekokulu Tanıtımı

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

T.C. Plato Meslek Yüksekokulu Tanıtımı

Sanat, tasarım ve iletişim alanlarında nitelikli insan kaynağı yetiştirmek amacıyla alanında uzman sanatçılar, iş adamları ve akademisyenler tarafından 2009 yılında kurulan Plato Meslek Yüksekokulu, Türkiye’de bu sektörlere yönelik eğitim veren ilk ve tek meslek okuludur

Sektörün ihtiyaçlarının yakından takip edildiği ve potansiyel gelişmelerin dikkate alındığı dinamik bir eğitim sistemine sahip olan Plato Meslek Yüksekokulu, öğrencilerine sektörle iç içe öğrenme, farklı alanlarda staj yapma ve mezun olduklarında kolayca iş bulabilme imkanı sağlamaktadır

Plato Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Basım ve Yayın Teknolojileri, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Çocuk Gelişimi, Mimari Restorasyon, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Grafik Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon, Bilgisayar Programcılığı, İnternet Ağ Teknolojisi programlarında sanat, tasarım ve iletişim sektörlerine yönelik önlisans eğitimi verilmektedir

Türkçe ve İngilizce eğitim veren Plato Meslek Yüksekokulu, Edexcel akreditasyonu ve değişim programları anlaşmaları sayesinde öğrencilerine yurtdışında eğitimlerine devam etme olanağı sunmaktadı

Neden Plato?

ve yurtdışında anlaşmalı okullarda lisans tamamlama imkanına sahip olmakolmak ve yurtdışında anlaşmalı okullarda lisans tamamlama imkanına sahip olmakolanağına sahip olmakPlato Meslek Yüksekokulu, bünyesinde eğitim gören öğrencilerin eğitim hayatlarının her anında ve mezun olduklarında yanlarında olup, onlara farklı olanaklar sunmayı amaç edinmiştir

Eğitim

• Medya, sanat ve tasarım sektörüne odaklı tematik eğitim görmek
  • Sektörle iç içe uygulama alanlarında yeni projeler gerçekleştirme ve sayısız staj imkanına sahip olmak
  • Seçilen programda istek ve ihtiyaca göre Türkçe veya İngilizce eğitim alabilmek
  • Plato Eğitim Grubu’nun uluslararası eğitim zinciri içerisinde yer alan okullarda öğrenci değişim programlarında yer almak
  • YGS başarı bursu, tercih bursu, dönem başarı bursu ve eğitime destek burslarından yararlanabilmek
Kampüs Hayatı
  • Restore edilmiş tarihi binalardan oluşan çağdaş bir şehir yüksekokulunda okumak
  • İstanbul’un kalbi olan tarihi yarımadada, Haliç’in kıyısında, surların içinde Balat’ta eğitim görmek
  • Kara ve denizden, hızlı ve ucuz toplu taşıma ile Balat, Taksim ve Üsküdar kampüslerine ulaşmak
  • Öğrenci evlerinden ring servis ile kolay ve rahat ulaşım olanağına sahip olmak
  • Spor olanakları ve düzenli sosyal etkinlikler ile keyifli bir öğrencilik hayatı geçirmek
Mezuniyet Sonrası
  • Endüstriye dayalı öğrenme ve staj olanakları sayesinde sektörün ihtiyacına uygun nitelikli bir eleman olmak
  • Dikey geçiş sınavlarında yüksek başarı şansı ve lisans tamamlama olanağına sahip olmak
  • İngilizce programlarda uluslararası geçerliliği olan diploma ile mezun olmak ve yurtdışında anlaşmalı okullarda lisans tamamlama imkanına sahip olmak
Konaklama

• Han Öğrenci Evleri’nde Plato’ya özel imkanlarla konaklama şansına sahip olmak
Kampüsler

Aşağıdaki resim küçültülmüştür Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz Resmin orijinal boyutları 800x300

Plato Meslek Yüksekokulu, öğrencilerin sosyal, kültürel ve sektörel alanlara yakın durması amacıyla, toplumsal hayattan izole bir kampüs yerine İstanbul’un kültürel ve sosyal olanaklarının oldukça zengin olduğu Balat ve Taksim’de eğitim vermektedir Ana kampüslerin yanı sıra Olgunlaşma Enstitüleri ile yapılan anlaşmalar sayesinde Plato, eğitim ağlarını genişletmeyi, farklı mekan ve koşullardaki öğrencilere ulaşmayı hedeflemektedir

Balat Kampüsü

Plato Meslek Yüksekokulu, tarihi yarımadadaki en eski yerleşim alanlarından Balat’ta geliştirmekte olduğu “sokak kampüsü”nde köklüleşmekte ve kurumsallaşmaktadır Plato öğrencileri Balat’tan İstanbul’un renklilik ve çeşitlilik dolu medya, sanat, iletişim ve kültür dünyasına uzanabilmekte, İstanbul’un tarihi ve kültürel merkezlerine, iş dünyasının nabzının attığı bölgelere dakikalarla ifade edilecek mesafede eğitim görmenin avantajını yaşamaktadır

Taksim Kampüsü

Plato Meslek Yüksekokulu’nun “sokak kampüsü” anlayışını devam ettiren diğer yerleşkesi İstanbul’un tarihi ve modern dokusunun en özel birleşim alanı olan Taksim, İstiklal caddesindedir Plato öğrencileri, İstanbul’un kimliğini yansıtan, kültür, sanat, eğlence ve iş dünyasının nabzının attığı bu bölgede eğitim görmenin keyfini ve ayrıcalıklarını yaşamaktadır Taksim Kampüsü’nde İngilizce Hazırlık Okulu, Sürekli Eğitim Merkezi ve Bilgisayar Teknolojileri Programları yer almaktadır

İngilizce Hazırlık Okulu

İngilizce bilmenin eğitim hayatındaki önemi ve iş hayatındaki gerekliliğinin farkında olan Plato Meslek Yüksekokulu, öğrencilerinin bu gereksinimini karşılayabilmek adına Taksim yerleşkesinde tercih eden öğrencilerine İngilizce eğitimi vermektedir Taksim Kampüsü, Balat Kampüsü ile yakın ilişki kurulabilecek mesafede olmakla beraber, dil eğitiminin gerektirdiği konsantrasyonu ve bütünlüğü sunmaktadır

Sürekli Eğitim Merkezi

Plato Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Plato Sürekli Eğitim Merkezi hem bulunduğu yerin dokusuna uygun hem de kendi oluşturduğu sanatsal çizgi ekseninde atölye çalışmaları düzenlemektedir PLATO SEM ’in sunduğu yetişkin atölyeleri İstanbul’un kalbinin attığı İstiklal Caddesi’ndeki kampüste her yaş ve eğitim düzeyinden insanlara eğlenme ve öğrenme şansı sunmaktadır

Bilgisayar Teknolojileri Önlisans Programları

Türkiye’nin bilgi teknolojileri eğitimindeki lider kurumlardan Bilge Adam’ın desteği ile Plato Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2011-2012’de başlayan bilgisayar teknolojileri programlarının eğitimi Taksim Kampüsü’nde verilecektir Bilgisayar Programcılığı, İnternet ve Ağ Teknolojileri, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon programlarını içeren bu eğitim, öğrencilerine iletişim ve yaratıcılık dünyasının kapılarını iletişim ve yaratıcılığım merkezinde, Taksim’de açmaktadır

Olgunlaşma Enstitüleri

Plato Meslek Yüksekokulu, Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirdiği işbirliği sayesinde 2011-2012 eğitim yılı itibari ile Ankara, Adana, Bursa ve Trabzon Olgunlaşma Enstitüleri’nde Radyo Televizyon Programcılığı ve Çocuk Gelişimi programlarını başlatmıştır Bu işbirliği sayesinde Türkiye sathına yayılan Plato, farklı illerdeki öğrencilere farklı olanaklılıklar yaratmaktadır

Uluslararası

Aşağıdaki resim küçültülmüştür Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz Resmin orijinal boyutları 800x300

PLATO Meslek Yüksek Okulu, Edexcel üyesi bir yükseköğretim kurumudur Edexcel Birleşik Krallık kökenli bir akreditasyon sistemi olup mezunların sahip oldukları yeterliliklerin uluslararası düzeyde kabul görmesini sağlamaktadır Edexcel’e kayıtlı öğrenciler (İngilizce programlarda tüm öğrenciler, Türkçe programlarda ise isteğe tabi) Plato’dan mezun olduklarında hem Plato’nun dipolamasını hem de iki yıllık Edexcel eğitimlerine karşılık olan BTEC Higher National Diploma Level 5 almaya hak kazanıyorlar Yükseköğretimlerine devam etmek isteyen öğrenciler istedikleri taktirde eğitimlerini, Türk veya İngiliz üniversitelerinde lisans derecesine tamamlama imkanına sahiptir Öğrencilerin Plato’da aldıkları eğitim, Edexcel programını uygulayan yükseköğretim kurumları tarafından tanınmaktadır Plato Öğrencileri bu eğitim kurumlarında 1 yıl daha okuyarak önlisanslarını lisansa tamamlayabilirler
Plato Meslek Yüksekokulu Uluslararası İlişkiler Ofisi Edexcel akreditasyonu dışında uluslararası eğitime ilişkin başka fırsatlar da sunmaktadır Bunlardan biri de Avrupa ülkeleri arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi sağlayan Erasmus programıdır Erasmus programı, Avrupalı yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır Bunun yanısıra yükseköğretim sistemini iş dünyasının gereksinimlerine uygun olarak geliştirmek ve üniversite mezunlarının iş dünyasında istihdam edilebilirliğini arttırmak amacıyla yükseköğretim kurumları ile çalışma çevreleri arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin arttırılmasını da teşvik etmektedir
Erasmus faaliyetleri şöyledir:
  • Öğrenci Hareketliliği
  • Personel Hareketliliği
  • Hareketliliğin Organizasyonu
  • Erasmus Yoğun Dil Kursları
  • Yoğun Programlar
Plato Meslek Yüksekokulu, Avrupa yanında Asya’da da anlaşma ve işbirliklerine imza atmaktadır Farklı yükseköğretim kurumları ile eğitim ve araştırma alanlarında karşılıklı işbirlikleri geliştirmek amacında olan Plato, bu amaca yönelik olarak 20 Nisan 2010 tarihinde Kırgızistan Cumhuriyeti’nde bulunan UMD – University of Management and Design ile bir İşbirliği Protokolü imzalamıştırİmzalanan protokolün kapsadığı alanlar şöyledir:
  • Danışma, konferans ve proje planlama amaçlı üst düzey personelin kısa dönemli ziyaretleri,
  • Eğitim, lisansüstü eğitim ve ortak araştırma projelerine katılım amacıyla araştırma ve teknik personelin uzun dönem ziyaretleri,
  • Lisans, lisansüstü ve doktora öğrencilerinin eğitim, pratik eğitim ve uluslararası programlara katılmak için değişimi ve öğrencilerin yurtdışında edindikleri akademik çalışmaların eşdeğerliliğinin sayılması,
  • Kurumların bulunduğu ülkelerde yapılacak ziyaretlerin planlanması ve uygulanması aşamasında karşılıklı destek sağlanması,
  • Ortak araştırma projeleri ve pilot projeler,
  • Ortak seminer, konferans, atölye ve benzeri toplantıların organizasyonu,
  • Eğitim ve araştırma amaçlı bilimsel yayınların ve diğer materyallerin değişimi,
  • Araştırma ve geliştirme alanlarında işbirliği,
  • Sanat eserlerinin, sergilerinin karşılıklı değişimi
Sosyal Etkinlikler

Plato MYO öğrencileri, yükseköğrenim yaşamlarını akademik ve mesleki boyutlarının yanında sosyal boyutuyla da tamamlamakta ve zenginleştirmektedir İstanbul’un merkezinde, kültür, sanat ve iş dünyasının kalbinin attığı bölgelerde yer alan kampüsleriyle Plato, öğrencilerine zengin bir sosyal imkan ağı sunmaktadır Uluslararası düzeyde restorasyon projelerine imza atılan Balat Kampüsü’nde sergi, seminer, panel gibi birçok etkinlik düzenlenmektedir Meslek Yüksekokulu yerleşkesinin içinde yer alan Plato Sanat çağdaş sanat/tasarım sergilerine, performans ve etkinliklere yönelik projeleriyle öğrencilere sanat, tasarım ve iletişim alanlarında zengin bir deneyim imkanı sunmaktadır Kemikleşmiş kültür-sanat etkinlik ekseninin dışında kalan konumu ve sergilerindeki mekansal kurgu ve tasarım özellikleri ile öne çıkarak alternatif bir yer edinen Plato Sanat düzenlediği panellerle uluslararası isimleri öğrencilerle buluşturmakta bir köprü görevi görmektedir
Plato’da sanatsal aktivite imkanlarının yanı sıra, öğrencilerin ders dışı zamanlarında sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerde bulunabilmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri amacıyla kurulmuş değişik ilgi alanlarına yönelik öğrenci kulüpleri bulunmaktadır Plato MYO’nun sunduğu kaynaklarla desteklediği öğrenci kulüpleri, öğrencilere kendilerini geliştirme fırsatı verirken aynı zamanda öğrencilerin arkadaşlık bağlarını güçlendirmelerini ve boş vakitlerini verimli biçimde değerlendirmelerini sağlamaktadır

Bölümler

Basım Yayın Teknolojileri

Radyo ve Televizyon Programcılığı

Endüstri Ürünleri Tasarımı

Fotoğrafçılık ve Kameramanlık

Görsel İletişim

Grafik Tasarım

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Mimari Restorasyon

Çocuk Gelişimi

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon

Bilgisayar Programcılığı

İnternet ve Ağ Teknolojileri

Öğrenim ücretleri

Plato Meslek Yüksekokulu bir Vakıf Yükseköğretim Kurumu olup öğretim ücrete tabidir

Öğretim ücreti:

Türkçe 8350 TL
İngilizce 9050 TL
2 Öğretim 6250 TL
Olgunlaşma Enstitüleri Programları 4150 TL
İngilizce Hazırlık Sınıfı 9050 TL
Bilişim Programları 11100 TL

Ücretlere %8 KDV dahil değildir

Yıllık öğretim ücreti; Meslek Yüksekokulu tarafından tahsilat için ilan edilen banka ile bankanın prosedürlerine uygun kredili sözleşme düzenlemesi koşulu ile 10 eşit taksitle ödenir Banka koşullarına uygun olarak daha uzun vadeli ödeme de mümkündür Kesin kayıt sırasında öğretim ücretinin tamamının peşin olarak ödenmesi halinde %6 indirim uygulanır Plato Meslek Yüksekokulu, kayıtlı öğrenciler için, normal öğretim süresince öğretim ücretini sabit tutmayı taahhüt eder

Tam (%100) burslu olarak yerleştirilen öğrenciler öğretim ücretinin tamamından, %50 burslu olarak yerleştirilen öğrenciler öğretim ücretinin yarısından, %25 burslu olarak yerleştirilen öğrenciler ise öğretim ücretinin dörtte birinden muaf tutulurlar Barınma, beslenme, ulaşım vb giderler burs kapsamı dışındadır Burslar, öğretim dili İngilizce olan programlarda zorunlu İngilizce Hazırlık Programında geçirilecek bir yıl süreyi de kapsamaktadır Tam, %50 ve %25 burslar karşılıksız olup; normal eğitim-öğretim süresince devam eder

Burslar

TC Plato Meslek Yüksekokulu öğrencilerine burslu eğitim olanakları da sunmaktadır YGS Başarı Bursu, Tercih Bursu, Dönem Başarı Bursu ve Eğitime Destek Bursu adı altında sunulan burs imkanları Önlisans ve Yabancı Dil Hazırlık sınıfında öğrenim görmekte olan öğrencileri kapsamaktadır

YGS Başarı Bursu

ÖSYM tarafından Plato Meslek Yüksekokulu burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere verilen ve sadece öğretim ücretini karşılayan burslardır Basarı bursu karşılıksız olup hazırlık sınıfında geçirilecek bir yıllık süreyi de kapsar

Tercih Bursu

Plato Meslek Yüksekokulu’nun ücretli programlarını 1,2,3 üncü sırada tercih eden ve kaydolan öğrencilere sağlanan burstur Burs oranları aşağıdaki şekildedir:
  • Birinci sırada tercih eden ve yerleşenler için %20,
  • İkinci sırada tercih eden ve yerleşenler için %15,
  • Üçüncü sırada tercih eden ve yerleşenler için %10
Dönem Basarı Bursu

İkinci yarıyılın sonunda ve kümülatif not ortalamasına göre her bölüm birincilerine sağlanan burslardır Kümülatif not ortalamasına göre birinci olan öğrenci devam eden öğretim döneminden indirilmek üzere % 100 burs kazanır

Eğitime Destek Bursu

Plato Meslek Yüksekokulu programlarına kaydını yaptıracak öğrencilere aşağıda belirlenen oranlarda burs sağlanır
  • %10 Öğretmen ve öğretim elemanı çocuğu bursu,
  • %10 Kardeş bursu,
  • %10 Fatih ve Eyüp ilçesi orta dereceli okullarından mezun öğrenci bursu,
  • %25 Milli sporcu bursu,
  • %25 Şehit ve Gaziler eş ve çocukları bursu,
  • %50 Plato Meslek Yüksekokulu çalışanları, eş ve çocukları bursu
  • Riva Vakfı Eğitime destek bursu ( Miktarı ve süresi Riva Vakfı tarafından belirlenir)
Burs yönergemizi indirmek için tıklayın

Konaklama

PLATO HAN Öğrenci Evlerinde öğrencilerimize dünya standartlarında Türk misafirperverliği ile konaklama olanağı sunmaktayız Han Öğrenci Evleri’nin depreme dayanıklı binalarında, modern teknolojinin tüm imkanlarından faydalanabilirsiniz Özel güvenliğinizden oda temizliğinize, ütü ve çamaşırdan gym ve fitness salonuna, kablosuz internetten markete, elektronik kartla binaya ve odanıza giriş çıkış güvenliğine, etüd odalarından özel çalışma masalarına kadar birçok konfor ve ayrıcalık sizler için özel olarak tasarlandı

Han Öğrenci Evleri'nin Modern Ayrıcalıkları
  • Kamera kayıt sistemleri
  • Profesyonel kafeterya
  • Profesyonel kantin işletmeciliği
  • Gym ve fitness salonu
  • Merkezi ısıtma
  • Kütüphane ve çalışma salonu
  • Valiz odası
  • Kişisel posta kutusu
  • Düzenli kat ve oda temizliği
  • Ring araçlar ile ulaşım desteği
  • Sağlık noktası
  • Hijyenik şartlarda kaliteli ürünlerle, profesyonel otel ekibi tarafından yapılan lezzetli yemekler
  • Haftada 2 kez Oda temizliği
  • On line bakım destek hattı (Tüm teknik bakım hizmetleri yurt yönetimi tarafindan ücretsiz olarak sağlanmaktadir Bu hizmetlere 24 saat ulaşmak, Han OE extraneti üzerinden online olarak yapılabilecektir)
  • Çamaşırhane (deterjan, yumuşatıcı sağlama - yarı profesyonel makinaları kiralama (jeton) - tüm ekipmanları ile birlikte ütü hizmeti)
  • Depolama İmkânları (fazla eşyalarınız odanızda yer kaplamasın)
Daha fazla bilgiyi HAN ÖĞRENCİ EVLERİ Web sitesinden edinebilirsiniz: wwwhanogrencievlericom

RESİMLER

Aşağıdaki resim küçültülmüştür Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz Resmin orijinal boyutları 800x531

Aşağıdaki resim küçültülmüştür Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz Resmin orijinal boyutları 800x531

Aşağıdaki resim küçültülmüştür Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz Resmin orijinal boyutları 900x598

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com