Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dönüyor, hanelere, iyice, ticaret, üniversiteler

Üniversiteler İyice Ticaret Hanelere Dönyüor

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Üniversiteler İyice Ticaret Hanelere Dönyüor

Türkiye’nin özel üniversitesi olarak bilinen ve vakıf üniversitesi olarak adlandırılan Işık Üniversitesi 10 yıla kadar uzanan eğitim kredisi uygulamasını başlattı

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın daha önce ‘’Üniversiteleri paralı yapalım, ihtiyacı olana burs verelim Hiç olmazsa üniversiteler ayağının üzerinde dursun Sonra, insanlar çalışınca bu parayı geri ödesin ‘’ demişti Işık Üniversitesi Rektörü Ekrem Ekinci’de bu söyleme benzer bir mantıkla bir röportajında "Öğrencilerimize ‘önce oku, sonra öde mantığıyla işleyen çok büyük bir eğitim kredisi fırsatı sunuyoruz’’ diyerek açıklamasına devam etti “Teminatlı kredi için bir örnek vermek gerekirse, hazırlık dahil olmak üzere 5,5 yıllık bir öğrenim süresinde her yarıyıl kredi talebinde bulunan bir öğrenci, 1 yarıyılda aylık 49 TL, 10 yarıyılda aylık 494 TL faiz ödemesi yapacak Mezuniyetten sonra, kredi süresinin sonu olan 10 yıla kadar ayda 1149 TL ana para geri ödemesi yaparak borcunu bitirmiş olacak” dedi Ekrem Ekici' nin bahsettiği bu sistem geçtiğimiz yıl binlerce öğrenciye icra gelmesine sebep olan eğitim kredisini akıllara getiriyor Işık üniversitesi Rektörü Ekrem Ekinci burs imkanlarını da verdiği bir röportajda ’’Tercih yaparken, Işık Üniversitesi'ni ilk üç tercihinden biri olarak işaretleyerek kazanan adaylara öğrenim ücretinin %25’i oranında burs veriyoruz FMV Işık Liseleri’ni bitirip Işık Üniversitesi’ni ilk beş sırada tercih eden adaylara ise %50 oranında indirim sağlanıyor Bu da demek oluyor ki Işık Üniversitesi’nde herkes en az %25 burs hakkı kazanabilir Işık Üniversitesi’nde ayrıca sanat ve spor bursları, International Bacalaureate diploması bursları, kardeş indirimi ve FMV Liseleri’nden mezunlar için de çeşitli burslar bulunuyor’’ dedi Ekrem Ekinci bu açıklamasıyla para ödeme şeklini değiştirip öğrencilerin önüne aynen koyarak üniversitelerin nasıl ticari alana dönüştürüldüğünü gözler önüne seriyor

ÖHA

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com