|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dua, evlilik, için, okunurduada, sayinin, önemi |
![]() |
Evlilik İçin Hangi Dua Okunur?Duada Sayinin Önemi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evlilik İçin Hangi Dua Okunur?Duada Sayinin ÖnemiEvlilik için hangi dua okunur? Bende bazen ümitsizlik oluyor, dua edesim gelmiyor ![]() ![]() "Şu yaşıma kadar evlenemedim, bundan sonra mı evleneceğim, boşa dua etmeyeyim" gibi hissediyorum ![]() "Sanırım Rabbim vermek istemiyor" diyorum ![]() Günaha mı giriyorum? 35 yaşına geldim ![]() Artık mutlu bir yuva kursam, Rabbimin rızası için hizmet etmek istiyorum ama olmuyor ![]() Çok çaresizim ![]() Ayrıca bir yazınızda Salat-ı Tefriciye'yi önermiştiniz fakat bazı kimseler bu duanın Peygamberimizden sonra icat edildiği, sayının saçma olduğunu, Allah ile pazarlık edilemeyeceğini söylüyor ![]() Kafam karıştı ![]() Sâdî'nin, "Vermek istemeseydi, istemeyi vermezdi" şeklinde güzel bir sözü var ![]() Yani Allah vermek istemeseydi, "İsteme" arzusunu vermezdi ![]() Daha açıkçası, duamıza cevap vermeyecek, kabul etmeyecek olsaydı, "Dua edin" demezdi ![]() Oysa Kur'ân'da yüzün üzerinde dua ayetleri vardır ![]() Yüce Allah, kendisini bize "Duaları işiten, duaları en güzel şekilde kabul eden" olarak tanıtıyor, nasıl dua edeceğimizi öğreterek "dilekçe örneği" veriyor ![]() Mesela bu duada Allah'tan nasıl bir eş isteneceği öğretiliyor: "Onlar 'Rabbimiz, bize göz aydınlığı olacak eşler ve nesiller bağışla; bizi takva sahiplerine öncü yap' derler ![]() Hz ![]() Musa Aleyhisselâm, Mısır'ı terk etmek zorunda kalır ![]() Yollara düşer, bir kuyu başına gelir, orada Hz ![]() ![]() Çobanlar onları kuyunun başına yanaştırmazlar ![]() Hz ![]() "Yâ Rabbi, Senin indireceğin her hayra muhtacım ![]() O sırada kızlardan büyüğü, "Bizim yaşlı bir babamız var, hayvanlarımızı sulamanın ücretini sana vermek ister" der ve babasıyla tanışmasını isterler ![]() Hz ![]() ![]() ![]() Duasının karşılığını gören Hz ![]() ![]() Peygamberler bize her konuda örnek insanlardır ![]() Onlar her vakit, her şeyi Allah'tan istemişler ve bütün isteklerine ulaşmışlar ![]() Allah her duaya cevap verir ![]() Bazen istediğimizin aynısını verir, bazen daha iyisini verir, bazen de bizim hayrımıza olmadığını bilir, hiç vermez ![]() Bunun için kul olarak biz duamızı nasıl kabul edeceğini Allah'a bırakırız, rahat ederiz ![]() *** Duada sayı önemli mi? "Allâhümme salli/bârik" salâvatlarından başka diğer bütün salavatlar âlimler, veliler tarafından yazılmıştır ![]() Bu salâvatların sayısı binleri bulur ![]() En bilinenlerinden birisi de Salat-ı Terficiye'dir ![]() Bu salavatı birçok veliler, alimler kendi hayatlarında tecrübe etmişler, Peygamberimizi vesile ederek Allah'a dua etmişler ![]() ![]() Mesela bu salâvat için 4444 defa okunması tavsiye edilmiş ![]() ![]() Okuyan faydasını göreceği gibi, okumayan bir zarar etmez ![]() ![]() Tesbihlerin ve bazı duaların belli sayıda okunmasını Peygamberimiz tavsiye ediyor ![]() Mesela namazda 33'er defa "sübhanallah, elhamdülillah, Allahü ekber" tesbihlerinin okunmasını Peygamberimizden öğreniyoruz ![]() Peygamberimiz her gün 70/100 kere istiğfar okuduğunu belirtiyor ![]() Bazı hadislerde İhlâs Suresi'nin 1000 defa okunacağı yer alıyor ![]() Başta Sahabiler olmak üzere diğer ulema ve Allah dostları bu sünnet geleneğini izlemişlerdir ![]() Böyle yapmak "Allah ile pazarlık" olarak anlaşılmamalı ![]() Hem "pazarlık" olsa ne sakıncası vardır ki ![]() ![]() ![]() Buna Allah teşvik ediyor ![]() Mesela, iman edip iyi işler yapanlara cenneti söz veriyor ![]() Biz de kul olarak Allah'ın bu emrini yerine getiriyor, mutluluk duyuyoruz ![]() MEHMET PAKSU BUGÜN |
![]() |
![]() |
|