![]() |
Sözlerimiz Dua Hükmüne Geçiyor.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sözlerimiz Dua Hükmüne Geçiyor..Dualarımızın ne zaman ve nasıl kabul edileceğini bilemeyiz ![]() Bildiğimiz bir şey varki, bizim duamızı işiten ve isteğimizi yerine getirebilecek kudrette birisinin olmasıdır ![]() “Namaza yeni başladığım yılın son baharında, çocukluk komşumuz olan bir aile ile İznik'e gidiyorduk ![]() Geceyi Çınarcık'ta geçirmeye karar verdik ![]() Akşam yemekte komşu ailenin beyi, yıllardır eşi olan hanımına yarı şaka yarı ciddi takılınca müdahale ettim ve ben de yarı şaka yarı ciddi “Tevfik abi, dilini sivrisinek soksun inşallah” dedim ![]() Güldük geçtik ![]() Sabah baktım, Fatma abla güle güle kahvaltı sofrasına geliyor ![]() “Ümit dedi, akşam ettiğin dua tuttu ![]() Gece Tevfik ağzı açık yatmış ![]() ![]() Birden hafif acı ile uyanmış, dili kaşınmaya başlamış ![]() Sabahtan beri de dişleri ile dilini kaşıyıp duruyor ![]() ” Duam abesti, ama kabul olmuştu…o günden sonra dualarımı, şaka bile olsa, daha ciddiye alıp, düşünerek etmeye başladım ![]() Evet görüldüğü gibi Cenab-ı Hak kulunun en küçük arzusuna bile “lebbeyk” buyur ey kulum diye cevap veriyor ![]() ![]() “Dua edin, kabul edeyim” buyurulduğuna göre, bizim kul olarak, hep dua halinde olmamız gerek ![]() Kulluğun en üst derecesi, niyaz hali, “ lütfen “ hali, “Ne olursun!” demek ![]() Bir gün annem çok hastalanmıştı, ölümünden üç sene kadar önce idi ![]() Secdede göz yaşları içinde “Allah'ım bir annem mi fazla geldi dünyaya?” diye biraz gücenerek ya da gücenir gibi olarak yalvarmıştım ![]() Annem beklenmedik bir süre içinde ve beklemediğimiz kadar iyi oldu ![]() ![]() Bazen dua, sanırım ki, üzerinde düşünmemiz ve duamızı tashih etme imkânını bulmamız için kabul edilmiyor ![]() Bazen bir hatamızın affı için ettiğimiz dua da, “kızağa alınıyor ![]() ” Hatamızı iyice idrak edelim, adamakıllı pişman olalım, Allah'ın gazabına, az da olsa yol açmış olabilecek hatalı bir davranışımızın şuuruna varalım diye duamız tehir ediliyor ![]() ![]() Velhasıl, dua “ Hak Dost…” diye söze ağaz etmenin en güzel şekli, kulluk şuurunun ta kendisi ![]() Duam kabul olmasa bile, ben “kulluluğumu yaşıyorum” idrâkini bana verdiği için, duayı çok seviyorum ![]() Cenab- Hakk'ın huzurunda ona hitap etmek şeref ve zevkinden daha güzel ne olabilir? O sizi dinliyor ![]() Böyle bir dinleyici bulmak, bizim için şeref ![]() Kulunum, huzurundayım, seni seviyorum, senin de beni sevdiğini hissediyorum ![]() Gerisinin çok da önemi olmayabilir ![]() Olursa ne alâ, ama olmazsa da “Sen bilirsin” teslimiyetine geçmenin rahatlığı mutlaka olmalı duada ![]() Cenab-ı Hakk'a gücenilmez ![]() ![]() Duayı mutlaka etmeli, gerçek olması için kul olarak yapılabilecek her şey yapılmalı ![]() Sonra da beklemenin sevincini yaşamaya başlamalı ![]() Benim kırk yıldır gerçekleştiğine şahit olmayı beklediğim dualarım var ![]() Asla yılmıyorum ![]() Şeytan kuağımın dibinde pis pis gülse de, ben bildiğimi okuyor, yola devam ediyorum ![]() “Yıllar önce idi ![]() Doktorayı vermenin sıkıntılarını yaşıyorum, zaman zaman çok şiddetli migren krizlerine yakalanıyorum ![]() Işık, ses, koku bütün idrâk pencereleriniz demirden kepenklerle kapansın istiyorsunuz ![]() Öyle bir sol baş ağrısı krizindeyim ![]() Ağrı şiddetini o kadar artırdı ki, artık başımın ortadan ikiye bölünüp omuzlarımdan aşağıya düşeceğini sandım ![]() Can havlıyla yatakta doğruldum ve “ Başımdan bu ağrıyı al Ya Rab!” diye inledim ![]() Başımdan ağrının alınacağını tahmin etmiyordum ![]() Ama öyle olmadı ![]() Bir anda ağrı yok olmuştu ![]() İnanamadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Ben kuluna dayanamayacağı ağrıyı vermem” buyuruyor ya ![]() Aynen öyle oldu ![]() ![]() Bazen hemen, bazen zaman içinde ![]() Hayatı yaşamak, beklemek, istemek, istemesini bilmek lâzım ![]() ![]() ![]() Yukarıdaki pasajlar çok kıymetli bilim insanı Profesör Ümit Meriç'in kaleminden ![]() ![]() Kitap severler için akıcı ve çekici bir kitap ![]() ![]() Recai BİLEN |
![]() |
![]() |
|