Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayetleri, dua, kuranda

Kuran'da Dua Ayetleri

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuran'da Dua Ayetleri



Ey Rabbimiz Bizi sana teslim olanlardan kil neslimizden de sana teslim olan bir ummet cikar, bize ibadet yerlerimizi goster, tovbemizi kabul et zira tovbeleri kabul eden, cok merhametli olan ancak sensin"

( Bakara- 28 )



"Ey Rabbimiz, Bize dunyada bir iyilik, ahirette bir iyilik ver Bizi ates azabindan koru"

( Bakara- 201 )



"Ey Rabbimiz Unutursak veya hataya dusersek bizi hesaba cekme(yarliga)Ey Rabbimiz Bizden oncekilere yukledigin gibi bize de agir bir yuk yukleme"

( Bakara- 285 )



"Rabbimiz Bizim gucumuzun yetmedigi islerden bizi sorumlu tutma, bizi affet, bizi bagisla, bize aci Cunku sen mevlamizsin Kafir kavimlere karsi bize yardim et"

( Bakara- 286 )



"Rabbimiz Bizi dogru yola ilettikten sonra kalplerimizi egriltme Bize tarafindan rahmet bagisla Eminiz ki, lutfu en bol olan sensin"

(Ali Imran - 8 )



"Rabbimiz Gelmesinde suphe edilmeyen bir gunde insanlari mutlaka toplayacak olan Sen'sin Allah asla sozunden donmez"

( Ali Imran -9 )



"Ey Rabbimiz Iman ettik, oyleyse bizim gunahlarimizi bagisla, bizi ates azabindan koru"

( Ali Imran -l6 )



"Rabbimiz Indirdigine inandik ve Peygamber'e uyduk Simdi bizi (birligini ve peygamberlerini tasdik eden)sahitlerden yaz"

( Ali Imran- 53 )



"Ey Rabbimiz Gunahlarimizi ve isimizdeki taskinligimizi bagisla, ayaklarimizi (yo1undan) kaydima, kafirler topluluguna karsi bizi muzaffer kil"

( A1i Imran-147 )



"Rabbimiz Sen bunu bosuna yaratmadin Seni tesbih ederiz Bizi cehennem azabindan koru"

( Ali Imran -191 )



"Rabbimiz, dogrusu sen, kimi cehenneme koyarsan artik rusva etmissindir Zalimlerin hic yardimcilari yoktur"

( Ali Imran- 192 )



"Ey Rabbimiz, Gercek su ki biz, "Rabbinize iman edin" diye seslenen bir davetciyi (Peygamberi, Kur'ani) isittik Artik gunahlarimizi bagisla, kotuluklerimizi ort, ruhumuzu iyilerle beraber al, ey Rabbimiz"

( Ali- Imran- 193 )



"Rabbimiz' bize peygamberlerin vasitasiyla vaat ettiklerini de ikram et ve kiyamet gununde bizi perisan etme: Suphesiz sen vaadinden caymazsin"

( Ali- Imran -194 )



"Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik, eger bizi bagislamaz ve bize acimazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz"

( Araf- 23 )



"Lutfedip hidayetiyle bizi buna(bu nimete) kavusturan Allah'a hamdolsun, Allah bizi dogru yola iletmeseydi kendiligimizden dogru yolu bulacak degildik Andolsun ki, Rabbimizin elcileri gercegi getirmislerdir"

( Araf- 43 )



"Ey Rabbimiz! Bizi zalimler toplulugu ile beraber bulundurma!"

( Araf- 47 )



"Rabbimiz! Bizimle kavmimiz arasinda adaletle hukmet Cunku sen hukmedenlerin en hayirlisisin"

( Araf- 89 )



"Rabbimiz ustumuze sabir yagdir ve bizi musluman olarak oldur"

( Araf- l26 )



"Allah'a dayandik Ey Rabbimiz, bizi O zalimler topluluguna bir fitne (konusu) yapma Ve bizi rahmetinle 0 kafirler toplulugundan kurtar"

( Yunus 85-86 )



"Ey Rabbim beni ve soyumdan gelenleri namazi devamli kilanlar eyle Ey Rabbimiz duami kabul et!

( Ibrahim-40 )



"Ey Rabbimiz (amellerin) hesap olunacagi gun beni ana-babami ve mu'minleri bagisla"

( Ibrahim- 4l )



"Rabbimiz, Bize tarafindan rahmet ver ve bize, su durumumuzdan kurtulacak yolu hazirla"

( Kehf- 10 )



"Rabbimiz, Biz iman ettik, oyleyse bize aci Sen merhametlilerin en iyisisin"

( Mu'minun 109 )



"Rabbimiz, Cehennem azabini uzerimizden sav Dogrusu onun azabi gelip gecici bir sey degildir"

( Furkan- 65 )



"0rasi cidden ne kotu bir ugrak, ne kotu bir konaktir"

( Furkan- 66 )



"Rabbimiz bize gozumuzu aydinlatacak esler ve zurriyetler bagisla ve bizi takva sahiplerine onder kil"

( Furkan-74 )



"Bizden tasayi gideren Allah'a hamdolsun Dogrusu Rabbimiz cok bagislayan, cok nimet verendir"

( Fatir- 54 )



"Rabbimiz bizi ve iman ile daha once bizi gecmis din kardeslerimizi bagisla, kalplerimizde, iman edenlere karsi hic bir km birakma Rabbimiz, Suphesiz ki sen cok sefkatli, cok merhametlisin"

( Hasr- 10 )



"Rabbimiz, Sana dayandik, sana yoneldik Donus sanadir"

( Mumtehine-4 )



"Rabbimiz, Bizi inkar edenler icin bir fitne kilma bizi bagisla, Ey Rabbimiz, yegane galip ve hikmet sahibi ancak sensin"

( Mumtehine-5 )



"Ey Rabbimiz, Nurumuzu tamamla, bizi bagisla, cunku sen her seye kadirsin"

( Tahrim- 8 )



"Basima bu dert geldi Sen, merhametlilerin en merhametlisisin"

( Enbiya- 83 )



"Senden baska hic bir tanri yoktur Seni tenzih ederim Gercekten ben (nefsine zulmeden) za1im1erden oldum"

( Enbiya- 87 )



"Rabbim beni yalniz birakma Sen varislerin en hayirlisisin (Her sey sonunda senindir)

( Enbiya- 89 )



"Rabbim bagisla ve merhamet et Sen merhametlilerin en iyisisin"

( Mu'minun- 118 )



"Bizi zalimler toplulugundan kurtaran Allah'a hamdolsun"

( Mu'minun- 28 )



"Rabbim beni yalanlamalarina karsilik bana yardimci ol"

( Mu'minun- 38 )



"Ey Rabbim, beni ve kardesimi bagisla, bizi merhametine kabul et Zira sen merhametlilerin en merhametlisisin"

( Araf- 151 )



"Rabbim, kucuklugumde onlar beni nasil yetistirmislerse, sen de onlari esirge"

( Isra-24 )



"Rabbim girecegim yere durustlukle girmemi sagla cikacagim yerden de durustlukle cikmami sagla Bana, tarafindan hakkiyla yardim edici bir kuvvet ver"

( Isra- 80 )



"Allah bana yeter Ondan baska tanri yoktur Ben sadece O'na (guvenip)dayanirim Cunku 0 buyuk arsin sahibidir"

( Tevbe- 129 )



"Rabbim, bana tarafindan hayirli bir nesil bagisla Inaniyorum ki sen, duayi hakkiyla isitensin"

( Ali-Imran- 38 )



"Rabbim, Ruhuma genislik ver"


"Isimi bana kolaylastir"


"Dilimin bagini coz Ki sozumu anlasinlar"

( Taha- 25-26-27- 28 )



"Rabbim, benim ilmimi artir"

( Taha- 114 )



"Rabbim, Bana hikmet ver ve beni iyiler (zumresi ne ) kat"

( Suara- 83 )



"Bizi mu'min kullarinin bircogundan ustun kilan Allah'a hamdolsun"

( Neml- 15 )



"Ey Rabbim, Bana ve ana-babama verdigin nimet sukretmemi ve hosnut alacagin iyi is yapmami gonlume getir Rahmetinle, beni iyi kullarin arasina kat"

( Neml- 19 )



"Rabbim, dogrusu kendime zulmettim Beni bagisla"

( Kasas- 16 )



"Rabbim beni zalimler guruhundan kurtar"

( Kasas- 2l )



"Rabbim, Dogrusu bana indirecegin her hayra muhtacim"

( Kasas- 24 )



"Rabbim, Su fesatcilar guruhuna karsi bana yardim et"

( Ankebut- 30 )



"Rabim, Bana ve anne babama verdigin nimete sukretmemi ve razi olacagin yararli is yapmami temin et Benim icin de zurriyetim icin de iyiligi devam ettir Ben sana dondum Ve elbette ki ben muslumanlardanim"

( Ahkaf- 15 )



"Rabbim, yeryuzunde kafirlerden hic kimseyi birakma"

( Nuh- 26 )



"Rabbim, Beni, ana-babami, iman etmis olarak evime girenleri, iman sahibi erkekleri ve kadinlari bagisla, zalimlerinde ancak helakini artir"

( Nuh- 28 )

Alıntı Yaparak Cevapla

Kuran'da Dua Ayetleri

Eski 08-23-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuran'da Dua Ayetleri



Kur'an'dan Zikrolunan Diger Dualar




Hz Asiye firavuna karşı olmakla birlikte Hz Musa’ya iman etmiştir Ve şiddetli işkencelerden sonra şu duayı yapar: “Ya Rabbi lütfundan cennette benim için bir el nasip et Beni firavundan ve a’melinden kurtar Beni zalimler topluluğundan kurtar(Tahrim 66/11) Bu duadan sonra vefat eder



Sihirbazlar Hz Musa’nın mucizesi karşısında: “Ya Rabbena üzerimize sabır yağdır ve bizleri müslüman olarak vefat ettir(A’raf 7/26)



Hz Musa’nın kavmi: “Ya Rabbena bizi o zalimler topluluğuna bizi bir fitne kılma, rahmetinle bizi o kafirler topluluğundan kurtar(Yunus 10/85-86)



Ta’uf ve ordusu: “Ya Rabbena üzerimize sabır yağdır Ayaklarımıza sebat ver, kafirler topluluğuna karşı bize yardım et(Bakara 2/250)



Belkıs: Ya rabbi nefsime zulmettim (şimdi ) Süleymanla beraber alemlerin rabbi olan Allah’a teslim oldum(Neml 27/44)



Havariler: “Yarabbena indirdiklerine iman ettik, peygambere tabi olduk, artık biziz şahitlerle beraber yaz(Ali imran 3/53)



Ashab-ı Kehf: “Ya Rabbena bize katından bir rahmet ver ve işimizde bize bir muvaffakiyet hazırla



Kafirlere karşı darda kalanların duası: “Ya rabbi sana dayandık, sana yöneldik, dönüş ancak sanadır, Ya Rabbena bizi inkar edenler için bir fitne kılma, bizi bağışla Ya Rabbena yegane galip ve hikmet sahibi ancak sensin(Mümtehine 60/4-5)



İslam öncesi Allah yolunda savaşanların duası: “Ya rabbi; günahlarımızı ve işimizde israfımızı (taşkınlığımızı) bağışla ve ayaklarımıza sebat ver Kafirle topluluğuna karşı bize yardım et (Al - I imran 3/144)



Müttakilerin duası: “Ya Rabbena; biz gerçekten iman ettik, bizlerin günahını bağışla ve bizleri cehennem azabından koru( Al - I imran 3/16)



Sahabeden sonra gelenlerin duası: “Ya Rabbena ; bizi ve bizden önce iman etmiş olanları bağışla Kalplerimizde iman edenlere karşı bir kötülük bırakma Ya Rabbena şüphesiz sen gafur ve rahimsin(Haşr 59/10)



Salih amel ve iyi bir nesil için: “Ya rabbi; bana anneme ve babama inam ettiğin nimetlere şükretmemi ve razı olacağın salih amel işlememi nasip et Neslimi de salih kıl Ben sana döndüm ben gerçekten teslim olanlardanım ” (ahkaf 15)



Mütefekkirlerin duası: “Ya Rabbena sen bunları boşuna yaratmadın, seni tenzih ederiz, bizi cehennem azabından koru Ya Rabbena gerçekten sen kimi ateşe sokarsan onu perişan edersin Zalimlere hiç bir yardımcı yoktur Ya Rabbena bizler “Rabbinize iman edin diye nida eden bir münadi işittik ve hemen iman ettik Ya Rabbena günahlarımızı bağışla seyyiatımızı ört ve bizi iyilerle vefat ettir Ya Rabbena peygamberlerine bizi vaadettiklerini ver ve bizi kıyamet günü perişan eyleme, şüphesiz sen vaadinden hulfetmezsin” (Al - I imran 3/190-194)



Cehennem azabından istiaze: “Ya Rabbena cehennem azabını bizden çevir, muhakkak ki onun azabı devamlı felakettir Orası ne kötü bir müstekar ve ne kötü bir durma yeridir” (furkan 25/65-66)



İlimde kökleşmiş olanların duası: “Ya Rabbena bize hidayet verdikten sonra kalplerimizi kaydırma, katından bize bir rahmet ver, şüphesiz sen vehhabsın Yarabbena geleceğine hiç bir şüphemin olmadığı bir günde muhakkak ki insanları toplayacaksın Allah vaadinden asla hulfetmez” (AL-İ İMRAN 3/8-9)



Peygamber Efendimiz (sav)’e miraçtan sonra inen duada: “Ya Rabbena mağfiretini isteriz Dönüş ancak sanadır Ya Rabbena unuttuk veya hata ettikse bizi (ondan) hesaba çekme Ya Rabbena bizden öncekilere yüklediğin gibi bize ağır yük yükleme, Ya Rabbena kendisine güç yetiremeyeceğimiz şeyi bize yükleme bizleri affet, bizleri bağışla bizlere merhamet et Sen bizim mevlamızsın Kafirler kavmine karşı bize yardım et” (Bakara 285-289)



Ehli cennetin duası: “Onların orada duaları: “Allah’ım seni takdis ve tenzih ederiz Aralarından tahiyye ise selamdır Dualarının sonu elhamdulillahi rabbil alemin dir” (Yunus 10)



Ehli Cehennemin yalvarmaları: “Her ümmet cehenneme girdikçe (kendilerini sapıtan daha önceki yoldaşlarına )lanet edecekler Nihayet hepsi bir araya geldiklerinde tabi olanlar önderleri için diyecekler: “Ya Rabbena işte bunlar bizi saptırdı Bunlara cehennem azabını iki kat ver” (A’raf 7/38)



Ya Rabbena bize yakın zamana kadar mühlet ver, davetine icabet edelim Peygamberlere tabi olalım



Onlara denilecek: “Siz değil misiniz, önceden bize hiç bir zeval yok diye yemin eden ?…Halbuki nefislerine zulmeden kimselerin ellerinde yaşamıştınız Onları ne hale getirdiğinizi biliyordunuz Size ibret alınacak misaller de göstermiştik (İbrahim 14/44-45)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.