Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bırakmıyorsa, çocuğunuz, etmeyi, küfür

Çocuğunuz Küfür Etmeyi Bırakmıyorsa!

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Birtakım uygulama kuralları koyabilirsiniz
Bazı durumlarda kesin yasaklar koyabilirsiniz İnsanlara kötü bir biçimde hitap etmek hakaret anlamına gelir ve sonuçları kötü olabilir
Daha az ciddi konular olabilir örneğin bir tabağın kırılmasından sonra ağızdan istemeden çıkabilecek bir küfür gibi
Bazen izin verilebilir durumlar da söz konusu olabilir böyle bir durumda onu odasına götürüp yalnız iken küfür etmesine izin verebilirsiniz
Rahatlama amacıyla bazı durumlarda sövme ya da küfüre başvurulabilir Örneğin anne ve baba ile birlikte olunan özel durumlarda oyun oynarken kötü söz söylemek normal karşılanmalı ve bunun bir rahatlatıcı bir durum olduğunu unutmayın
Çocuğunuz sizi küfür ederken suç üstü yakaladığında buna tepkisiz kalmayın
Hiçbir şey olmamış gibi davranmak bu onu aptal yerine koymanız anlamına gelir
Sadece yetişkinlerin kötü söz söylemeye hakkı vardır gibi bir düşünceyi kafanızdan silin çünkü böyle bir yaklaşım çocuğunuzu bu haksızlık karşısında saldırgan olmaya ve kendisini suçlu hissetmeye davet eder Çocuğunuza "Ağzımdan bazen gerçek duygularımı ifade etmeyen kötü sözcükler çıkıyor” diyerek çocuğunuzun sizi öfkelendiren olayı daha iyi değerlendirmesine neden olabilirsiniz ve bundan dolayı onun gözündeki inandırıcılığınızı kaybetmezsiniz
Gelecekte kendinizi tutmayı öğrenin
Kötü sözcüklerin yerini alabilecek daha uygun sözcükler bulmaya çalışın Örneğin :Hay Allah, Kahretsin,Tüh be!… gibi Ve kendinizi bu tür sözlere alıştırın
Kendinize başkalarına kötü söz söylemeyi yasaklayın bu çocuğunuza da bir örnek teşkil edecektir Örneğin birisi hakkında karar verirken "Ne kötü birisi" ya da "Bu gerçekten kötü birisi" yerine "Ben onu kötü buluyorum" tanımını uygulayın Çocuğunuz bu şekilde başkaları hakkında kesin bir değerlenmelerde bulunmayacak ve göreceli düşünmeyi öğrenecektir

Kaynak: Brunet Christine, Sarfati Anne-Cecile, 1-7 Yaş Arası Çocuğun Eğitimi, çeviri Bıçakçı Kurtuluş

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com