Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açıdan, felsefi, forum, psikolojisini

Forum Psikolojisini,Felsefi Açıdan Nasıl

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Forum Psikolojisini,Felsefi Açıdan Nasıl

Forum psikolojisini,felsefi açıdan nasıl ele alabiliriz,Neresinden tutarız vesaire

Forumlar, reelin bir anlamda kopyasıdırFakat forumda kişiyi eliyle,gözüyle,kaşıyla değil; yazılarıyla tanırızBu durum da o kişinin iç dünyasını görebilmemizi sağlar

Bu anlamda bakıldığında oldukça faydalıdırGerçek hayatta gözden kaçan birçok şey,burada apaçık önümüze serilmektedir

Fakat,İNSAN her yerde oynadığı oyunu burada da oynamaya girişir ve rol yaparBundaki amacı ne olabilir?

Reelde, davranışların bir bedeli olabilir fakat burada en fazla banlanırızBanlanmaktan neden korkarız peki?

Binlerce forum var değil mi?

-Bunun cevabını da şöyle verebilirizKişi; bir süre sonra yazdığı forumu,kendi evi,kendi mahallesi,kendi ülkesi gibi benimsemektedir

Hatta bu daha da ileri gider ve kendi yazdığı forum dışındaki bütün forumları kötülemeye başlarOysa onlar hakkında fikir sahibi değildirBu tablo önyargılı olduğumuzun göstergesidir

İkinci olarak değinmemiz gereken nokta, REP(TF'deki adıyla karizma) çılgınlığıdırNeyseki bizim forumumuzda böyle saçmasapan işlere müsaade edilmemekte

Geçen büyük bir forumda bir konu gördüm(konuyu açan kişi moderatör)Şöyle demiş aynen:

"Gelin birbirimize rep verelimRepleşelimRep isteyenler, buraya yazsın"

Yine başka bir forumda kurulan birliklerin tek amacı rep kazanmak

Bir birlik kuruluyor; yüzlerce kişi üye oluyor

Niçin?

-REP kazanmak için

Yani kişi rep için kendisiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir fikrin bayrağını göklere taşıyabilir

Bu durum, internette bile olsa bizim, çıkar saplantısından kurtulamadığımızı göstermektedirBENCİLİZ

Başka bir etken de, fazla karizma puanı toplayarak diğer kişilerin önüne geçip, egomuzu tatmin etme ihtiyacının yansımasıdır acaba?

genelde repçiler bu tür yazılar yazar

Ben bir numarayım

En iyisi benim

Bakın en çok karizma puanı bende

Rep!!! Rep istiyom ağalar

Sen bana at,ben de sana atarım kanka

Terazimi tıkla,paslanmasın

Bana rep gönderene en geç 24 saat içinde rep gönderiyorum

Milyonlarca rep!!!

Milyarlarca rep!!!

Trilyonlarca rep!!!!

Bu forumda artı sonsuz rep veriliyorDuyduk duymadık demeyin

Büyüyünce rep dağıtıcı olacam

sizin yorumlarınız nelerdir?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com