Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bağışlayıcı, erkek, göre, kadına

Erkek Kadına Göre Daha Bağışlayıcı

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Erkek Kadına Göre Daha Bağışlayıcı

Erkek kadına göre daha bağışlayıcı

107 çiftin katılımıyla yapılan araştırma, ilişkide erkeklerin kadınlara göre daha bağışlayıcı ve destekleyici olduğunu ortaya koydu

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Uzman Psikolog Ayda Büyükşahin ile Prof Dr Selim Hovardaoğlu'nun Türk Psikoloji Dergisi'nde yayınlanan araştırmalarında, "çiftlerin aşka ilişkin tutumları" irdelendi

Çoğu üniversite öğrencisi

Yarıdan fazlası üniversite öğrencisi ve 'ü flört eden, 54'ü de sözlü, nişanlı ya da evli olan 107 çiftle yapılan araştırma, erkeklerin kadınlara göre daha fazla bağışlayıcı, destekleyici olduğunu, eşinin iyiliğini kendi iyiliğinden çok düşündüğünü ortaya çıkardı

Flörtlük kıskançlığı getiriyor

Uzm Dr Büyükşahin ve Prof Dr Hovardaoğlu, bunun "günümüzde kadınların ilişkilerinde kendilerine güvenmeleri, ilişkilerindeki olumsuzlukları görmezden gelmemeleri ve erkeklerin eşlerini kaybetme kaygısı yaşamalarından" kaynaklanabileceğini bildirdiler Araştırma ayrıca, flört eden çiftlerin, sözlü, nişanlı ya da evli olanlara göre ilişkilerinde daha fazla sahiplenici olduklarını gösterdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com