Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aleyhteki, bozuklukları, düşünce

Aleyhteki (!) Düşünce Bozuklukları

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aleyhteki (!) Düşünce Bozuklukları

Şu düşüncelerden çektiğim kadar hayatta başka hiçbir şeyden çekmedim

Kafamdaki düşüncelerin karmaşası,

(not:Yazı bir bütündür,tamamı okunmadan bir kanıya varılması doğru olmaz)

-Kafamda oluşan tüm düşüncelerin hepsi benim aleyhime oluşuyorMesela,günlük hayatta iyi bir şey yaşıyorum diyelimO iyi şey hakkında kafamda kurgular oluşuyorÖrneği biraz daha somutlaştıralım; Bir arabam var diyelim (-ki maalesef yok),hayalimde şu şekilde görsel(güçlü) düşünceler sürekli oluşuyor; "ooo iyisin bak hiç kimsede araba yokken sende araba var", diyelim bir şahıs gördüm "bak bu şahıs şu haldeyken onda araba yok,sende var" gibi her türlü kafamda aleyhime düşünceler oluşuyorBen sadece arabayı örnek verdimBu arabanın yerinde başkaca sahip olduğum iyi birşeyler de olabilirdiKafamda oluşan düşünceler her zaman aleyhime oluyor ve sahip olduğum o iyi şey hemen elimden gidiyorNazara inanmam ama bu adeta kendi kendime zorla nazar etirilmem gibi! Fakat hayatım o kadar kötü durumda ki şuan,asla kendi lehime olan düşünceler oluşmuyor kafamdaMesela hiçbir zaman psikiyatrik illetler yüzünden hayattan diğer tüm insanlardan geri bırakıldığım düşünceleri asla kafamda oluşmuyor"ya bak sen hala bir iğne sahibi olamadın şu dünyada,hastalıktan başka bişey bilmedin,aynı şartlarda hayata başladığın kişiler nerelere geldi sen hala" vs gibi gerçek durumlar asla zihnimde oluşamıyorSadece ve sadece benim aleyhime olacak hayaller oluşuyorYa her zaman söylüyorum bu psikiyatri hastalığının adı aslında sahtekarlık hastalığı olmalıymışBen bu kadar kötülüğü bilinç altımda kendi kendime (!) yapamam yaPis işler bunlar

-Bu hastalıklar neticesinde maddi ve manevi olarak o kadar kötü hale gelmişim ki; kendime asla acıyamıyorum,üzülemiyorumFakat başka birini gördüğüm zaman iradem ve bilincim gidiyor ve bir bakıyorum ki kendimi o şahsa fena halde acırken görüyorumBirşeyler kendi vahim durumumu görmemi engelliyor ve bu durumuma üzülmemi dahi engelliyorBaşkalarının içinde bulunduğu kötü durumu zihnimden bir türlü silemiyorumBir şahıs görsem onun kötü halini istemeden sorguluyorumO şahsın sorunları o kadar detaylı geliyor ki,o şahıs o dertten kurtuluyor ve o dert ve kasvet artık benim ruhuma bürünüyorBu,hayatın kurallarını bozan,olguları ve benim anatomik yapımı bozan hileci bir sahtekarlıktır Psikiyatri hastalığı adı altındaHastalık kara düzen olur,bu ne sistematiktir ya! Kolun kırıldıysa masayı kaldıramıyorsan,sandalyeyi de kaldıramazsınYani ben kendime acıyamıyorsam başkalarına da acıyamamalıyımKırık kolla (hasta ruh) elmayı kaldıramıyorsun ama armutu fevkalade kaldırıyorsunİşte benim bu psikiyatri hastalığına birileri tarafından kumanda edilen "sahtekarlık" hastalığı deme nedenim budur

-Yaşamda kendim için veya hayatı yaşabilmem için gerekli temel gereksinimlerimi dahi karşılarken bu iğrenç,soytarı düşünce bozuklukları her zaman aleyhime işlemeye devam ediyorBu örnekleri çoğaltabilirizKarşımdaki bir kişiyi bu kim olursa olsun,her şekilde iyi görüyorum(!)Şahıs gözümde haketmediği kadar kaliteli görünüyor, kendime gelince gereksiz biri gibiİçimde tehditler oluşuyor aleyhimeKabaca şu şekilde,"ben sana şu kötülüğü yapamazmıyım" derken içimden eğer yok yapamazsın dersem -ki çok denedim her defasında başıma o tehtidin kötü neticesi geliyorO an gelmese de mutlaka ilerleyen zamanlarda geliyor

-Kendi davranışlarımı,yaptıklarımı bana kayıttan tekrar izletiyorlarMesela bir herhangi bir davranışta bulundumO davranış şeklimin aynısını tekrar tekrar hayalimde izliyorum (izlettiriliyorum)Eğer iyi bir davranış yapmışsam,kendim için bu faydalı ise işte o zaman yandımO zaman defalarca izlettiriliyorumBöyle olunca ne oluyor; arkadaşlar hayatın anlamı kayboluyorHisler bozuluyorBilerek yaşam olmazYaşam farkedilmeden yaşanmalıdırBana bu kasten yapılıyor ki düşünce,aynı iyi şeyi hayatta bir daha yaşamayayım diyeÇünkü yaşamsal olgularımızı bilerek,farkederek asla yaşayamayızŞu yazıyı yazarken bile oluşuyor"Sen ne kadar düzgün yazıyosun" diyerek başlıyorbirinciyi savdım diyelim,kurtuldum yani"bu şekilde iyi yazma senin elinde bir teknik"darbe almaya başlıyorumbunu da savdım diyelim"sen bu tekniği kullanıyorsun ama başkalarında yok" muşmuşmuşişte sıcağı sıcağına bir örnekBende içimden diyorum ki "(ulan salak düşünce) art niyet varmı onu söyle" desemde benim söylediğim etkili olmuyor ve devamında bu telkinlerle yıkılmamışsam eğer bu defa yüzümde ve ruhumda istem dışı hissettiğim,sözde,yapılan telknlere paralel olarak gülme,alay tavır ve edaları oluşuyorGüya ben o bana daha önce gelen telkinleri tasdikliyormuşum gibiİşte benim gücümü ve dürüstlüğümü aşarak beni iftiraya maruz bırakıp ta buna göre cezalandıran düşünce sistemi budur arkadaşlarBunları kelimelere dökmek neredeyse imkansızdı ama 5 yıldır yaşamaktan artık kusasım geliyorBu dünyaya,varlığa,yaşamaya lanet olsun!

-Günlük yaşamda diyelim ki birisi ile atıştıkBen o konuda eğer haksızsam vay halimeKafamda o kadar düşünceler oluşuyor kiTehditler,sindirmeler ve akabinde yaşamda mutlaka cezalandırılıyorumDiyelim ki yüzde yüz ben haklıydım o atışmadaO zaman da taa ki beni haksız duruma düşürünceye kadar kafamda sürekli o tartışma anı bana hatırlatılıyor ve her hatırlamada bana farklı sorular sorularak sonunda yine ben haksız çıkarılıyorumBu durum oluşurken yaşadığım zararlar;

1-Haklı veya haksız ben sürekli düşünen biri oluyorum

2-Düşünürken kafama gelen sorular ile agresif biri oluyorum

3-Düşünmekten dolayı uyuyamıyorum

4-Bu yüzden hayatı es geçiyorum

5-Sosyal ortamdaysam o ortamdan siliniyorum,işte asosyallik

6-Hayatta hiçbir şeye yeltenemiyorum,çünkü yine haksız çıkacağım

7-İçimde tehditler oluşuyor,yani sen bu işi yaparken hileci olacaksın,bilen birisin, o kişi bilmiyor,güya tanrı o insanları bana karşı koruyacakmışUlan ne salak bi dünyaİşin en garip tarafı ise gerçek yaşamda bu tehditler fiiliyata dökülüyorKarşıma somut bi şekilde çıkıyorYoksa diyeceğim ki kafamda kendi kurgularım,hastalıklarımvsAlakası yokBu bir sahtekar düzen

-Diyelim ki tv izliyorum,haberlerde bir hırsız veya katil suç işlemişYahu onun bu suçunu sanki ben işlemişimDüşünce sahtekarlıkları (psikiyatri) başlıyor:

1-Yok o adam çocukluğunda şu şekilde yetişti ki bu suçları işliyor

2-O adama devlet yardım etseydi böyle olmazdı

3-O (pislik) adam aslında iyi bir adam

4-O adam senin bulduğun şartları bulamadı(ne şartı bulmuşsam),sendeki şu iyi durum onda olsaydı bu suçu işlemezdi

5-

6-

ve yine suçlu bulunduSuçlu yine ben oldum! O pisliğin işlediği suçu artık üzerimde ben işlemişim gibi hissediyorumBu yüzden üzerime ağır bir karanlık çöküyor ve devamında bir yığın hastalık sorun vs Lanet olsun!

Tv de bir dolandırıcı hacker çıkar,yaptığı bütün suçlar üzerime yapışırHayatımda bir kez bile yapmadığım birşey

Her zaman söylediğim gibi,eğer ben bu dünyada kaypak,********* bir adam olsaydım yemin ediyorum ki bu denli bir cehennem başıma gelmezdiBu soytarı dünyanın karnı almazlığı,benim dürüstlüğümü,duruşumu hazmedemiyor

-Üzülmem gereken yerlerde üzülemiyor,gülmem gereken yerlerde gülemiyorumKafa 1 sn boş durmuyor yaSürekli düşün,düşün,düşünBir bilgisayar işlemcisi gibiBu düşünceler yüzünden geceleri de uyuyamıyorumHer gece artık sabahın 5 ine kadar uyuyamamaktan illet geldi artık ya

-Kendime doğruları kabul ettiremiyorumHer defasında içimde beni suçlayıp alay eden bir yapı varDoğruların ne olduğunu bilmem ve doğru biri olmam yetmiyorSürekli bana musallat olan bu düşünce bozukluğu (!her ne hikmet ve tesadüfse hep aleyhimde!) her zaman beni haksız,suçlu ve ahlaksız biri olarak lanse etmeye diretiyor

-Hayal sistemim tamamen bozulmuş durumdaİyi bir şeyi hayal edemiyorumKötü şeyler ise kendiliğinden film şeridi gibi anlık geçiyorGece tam yatacağım başlıyor işkence mahzenleri kurulmaya Kötü tarafı ise değer verdiğim kişilere işkence oluşuyorEğer ki hayalimi zorlayıp kötü insanlara işkence uygularsam hayalimde o iyi insanlar aklımdan çıkıyorYahu bana ne!!! Ben hiç kimse için hayalimde işkence veya kötü şeyler oluşmasını istemiyorumHayal etme sistemim bozuldu bozulalı iyi birşeyler düşleyemez oldumDeğer verdiğim iyi kişileri hayalimde dehşet içinde azaplarda görüyorumEğer bir adam toplumdan itilmişse,o adam gerçekten ahlaksız,dejenere,pislik birisi ise o şahsı düşünürken hiç bir sorun olmadan adam hayalimde güllük gülistanlık oluşuyorYineliyorum,hastalık kara düzen olur! Bunlar gerçek ve açıktan sahtekarlıklardırBunu yapan da bellidirBunu yapan despot,dünyayı dingonun ahırı haline getiren zihniyettirBu laf bazılarının zoruna gidebilirNeticede bu benim fikrim

-Sürekli bilgiler geliyorİlginç bir makina gördüm diyelimBu makinanın o işlevleri yerine nasıl getirdiği kafamda kurgulanmaya başlıyor Zorbac****urtulamıyorumDünyada insanlar nasıl idame ettiriliyor tanrı tarafından buna ilişkin bir yığın düşünce;

Aslında düşünce değil resmen film gibi izletiyorlar;

1-İnsanlar kısımlara ayrılmış (mış),

2-Hristiyanları cehennemlik olarak biliyoruz ya,aslında yanılıyormuşuz,asıl cennetlik onlarmış"Böyle olmasa bu dünya da da iyi olmazlardıZaten öbür dünyada cennet diye bir olay yok ama cehennem var"Bunu rüyamda da görmüştüm

3-Öyle değilse neden hep müslüman ülkelerin başına felaketler geliyor? Deprem,sel,afet,açlıkİnsanlar yanlış biliyorİslam allah katındaki din değilTam aksinedir

4-Eğer öyle değilse neden bir avuç israilli dünyada mis gibi yaşarken,arap müslümanlar dert çekiyor ve israilliler teknolojik olarak aşırı gelişmişkenBunu israillilerin veya hristiyanların kendi becerileri olarak mı yaptıklarını sanıyorsunBunları gerçek fikrine göre yönetenbiz insanların bilmediği

5-Bazı insanlar(yüzü güzel olan vs) torpilli,onların hayattaki tüm işleri onların lehine ayarlanıyorOnlar hiçbir şey yapmasa da tüm dünya onların hizmetindeYoksa o şahıslar kendi beyin ve yetenekleri ile o başarıları asla elde edemezler

6-Bazı insanlar (fakir,çirkin vs) bu tip insanlarda ağızlarıyla kuş tutsalar bile bir yere gelemezlerGerçekten başarabilirler ama mutlaka engellenirler

bitmek bilmeyen düşüncelerBunlardan banane yaBana neBunlara ister inanın ister inanmayın,benim yalanlarım asla değil,sadece kafamdan geçen saçma ve salak düşünceleri aktardım

Lanet olsun!!!

-Kendimi herkesin ve herşeyin yerin koyma: Diyelim ki tv de birşey izliyorumİzlediğim şeyde;bir güçlü adam varsa kendimi onun yerinde hissedip,onun yaşadığı tüm şeyler kafamda kurgulanmaya başlıyorEğer o kişi suçlu ise suçları,büyük biri ise büyüklüğü yani o kişinin tüm hal ve haretkleri yaşamı zihnimde beliriyor ve bu bende çok büyük sıkıntılar oluşturuyor

Bu benim binlerce yaşadığım işkencelerden bir kaç tanesiydiDiğerlerini anlatmaktan bıktığım için bir sayfaya yükledimBuyrun;

Ağır Psikiyatri Hastalığı--(tıkla-oku)-->

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com