Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Bunları Biliyor Musunuz ?

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bazi, gerçekler, ilgili, ölümle

Ölümle İlgili Bazi Gerçekler

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ölümle İlgili Bazi Gerçekler

Arkadaşlar bu paylaşıma resim koyacaktım ama bazıları çok korkunçtu (Tabii ben korkmam ama aramızda bazı küçükler varsa psikolojileri bozulabilir ) Tekrar ediyorum lütfen küçüklere okutmayın

1-)Ölümden sonra üç gün içinde akşam yemeğinizi öğütmenize yardımcı olan enzimler sizi yok etmeye başlar Bozulmuş hücreler bakteriler için besin kaynağı olacak ve vücudunuz kısa bir süre içinde çürüyecek

2-)Ölüyü gömme geleneği 350 bin yıl öncesine dayanıyor İlk olarak İspanya'nın Atapuerca bölgesinde ortaya çıktığı düşünülüyor

3-)İnsanlık tarihinin başlangıcından itibaren ortalama 100 milyar insanın öldüğü tahmin ediliyor

4-)(Bunu okuyunca moralim çok bozuldu çünkü boğularak ölmekten çok korkarım çünkü en acılı ölümdür) Canlının ölmesi ne şekilde olursa olsun, her koşulda oksijen yetersizliğinden dolayı gerçekleşiyor Hangi nedenden dolayı ölürseniz ölün, oksijen solunumu kesilince hayat sona eriyor

5-)İsveç'te Promessa isimli şirket ölü bedenini sıvı nitrojen içinde dondurarak özel bir işlemden geçiriyor Mısır nişastasından hazırlanmış özel bir tabut içinde toprağa gömüyor Buna da 'ekolojik defin' adını veriyor

6-)Hindistan'daki zerdüştler ölülerini akbabaların yemesi için açıkta bırakıyor

7-)Madagaskar yerlileri ölülerin kemiklerini toprağın altından çıkarıp, kasabanın etrafında bir tur gezdirdikten sonra tekrar gömüyorlar Bu törene 'famadihana' adı veriliyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com