08-22-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dörtlülerini Yakınca İstediğini Yapabileceğini Zanneden Şoför!
Dörtlülerini yakınca istediğini yapabileceğini zanneden şoför!
Pazar, 27 Mayıs , 2007
Yorum Yok | Bu Yazıyı Paylaşın
Otobanda trafiği sıkışık görünce, geri geri giderek bir önceki sapaktan kaçma mantığı sanıyorum bize özgü Klasik “ezik Türkler ” edebiyatı yapmak maksadım değil, zinhar o intibayı yaratan ve yaşatanlar kendilerinden mesuldürler Biz üstümüze alınmıyoruz!
Gelgelelim bu “şık” hareket yollarımızda hemen her trafik sıkışıklığında yaşanıyor Siz ilerde ne olduğundan habersiz, trafik kurallarının izin verdiği ölçüde (son sürat! eheh) seyir halindeyken, birden dörtlülerini yakmış gerisin geri giden araçlar görüyorsunuz Hatta bazıları araçlarını döndürmüş bile oluyor, doğrudan üstünüze doğru gelmekten çekinmiyorlar
Olayın tehlikesini es geçiyorum, 5 yaşında bir çocuk bile ana yollarda akan trafiğe ters istikamette gitmenin risklerinden haberdardır Ben daha çok dörtlüleri yakarak trafikte serbest stilde davranabileceğini zanneden şoförlere takılmış durumdayım En bariz örneği üstte belirttiğim durumdur, dörtlüleri yakarak otobanda geri gitmek! Sanki suçu kamufleye yetecekmiş gibi Deve kuşunun kafasını kuma gömerek kıçını açıkta bırakmasından farksız (Aslında kuma gömmez ya ayrı mesele)
İşin birde olaylardan habersiz şoförleri endişelendirme boyutu var “Ulan çok mu sıkışık acaba, adamlar bu kadar cesur manevralar yaptığına göre” diyerek başlayan “Dur bende geri kaçayım” ile sonlanan bir süreç yaşatıyor Sonuçta aslında ilerde ne olduğunu bilmeden panik halinde kaçan bir güruh ortaya çıkıyor
"Tamam bir bok yiyorum ama en azından dörtlülerimi yaktım, görmüyor musun?” der gibi, suni bir iyi niyet var işin içinde Haa sonra bir kazaya sebebiyet verdin mi “Ama hafifletici dörtlülerim var hakim bey” dersin, bakalım Türk adaleti ne cevap verecek
Dörtlüleri yakarak hak çiğneme (trafik kurallarına uymayan hareketler haliyle uyanların haklarının çiğnenmesi demektir) çok çeşitli şekillerde karşımıza çıkıyor Siz trafikte hıyar gibi beklerken, zekası çok ileri giderek tam bir tur atmış (!) vatandaşlar dörtlülerini yakarak emniyet şeridinden seyrediyor Gideceksen git, yakma yalan yere şu lambaları be kardeşim! Hastası olan, şu, bu bazı haklı sebepleri olanları tenzih ediyorum, yalnız az çok köprü trafiği çilesi çekmiş herkes kim mağdur kim “tatlı su kurnazı” ayırt edebiliyor Mağduriyet yaşatan başka bir hadise de orta yolda dörtlü yakarak park etmek Lamba yakmışsın ama trafiğin de içine etmişsin Benim önümü tıkadıktan sonra istersen lazer gösterisi yap! Gönlümü alamazsın
Son olarak dörtlülerini yakmak konusunda bu kadar hevesli şoförlerin aynı tutkuyu dönüşlerde “sinyal lambalarını” yakmada göstermemeleri ayrı bir enstantanedir (Sinyal verdiğiniz zaman yol vermemek için hızlananları da ayrıca Allah’a havale ediyorum)
|
|
|