![]() |
Temel Fıkraları-5 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Temel Fıkraları-567 - Muz Temel hayatinda ilk defa memleketinden çikmis, güneye, Adana ya gidecekmis ![]() Adana da buna bir hevenk muz ikram etmisler ve bu muzlari memleketine döndügünde yemesini rica etmisler ![]() Adanalilar Trabzon a geridönen Temel e bir mektup yazmislar ![]() ![]() ![]() sormuslar, "Nasil, muzlari begendin mi?" diye ![]() Temel cevaben gönderdigi mektupta "Begendim ama çekirdekleri çok büyüktü ![]() demis ![]() ![]() ![]() 68 - Sadece Bende Var Temelle Fadime evlenmis, gerdege girmisler ![]() Temel in "Bak bundan sadece bende var ![]() ![]() ![]() bunu böyle sanmis ![]() varmis ![]() ayartmayi basarmis ve birlikte olmuslar ![]() Temel e : "Sen beni aldattin ![]() de var ![]() ![]() ![]() ![]() bende, bir de onda var, ona da ben vermistim zaten demis ![]() Fadime karsilik vermis, "Madem öyle iyisini neden ona verdin?" ![]() ![]() ![]() 69 - Balik ve Temel Temel bir gün bir hayvanat bahçesine gitmis ![]() görmüs ![]() ![]() Temel sormus : - Ula bu nasi oliyi? ![]() ![]() Adam bilmis bir tavirla cevaplamis : - Her zaman daha zeki olan yaratiklar kendinden daha az zeki olanlari yönetebilirler ![]() ![]() ![]() demis ve oradan uzaklasmis ![]() Temel akvaryuma agzini yapistirmis, balik gibi bir açiyor bir kapiyor ![]() ![]() ![]() 70 - Karsilikli Yardim Temel ile Dursun araba ile Rize den Trabzon a giderken yolda arabalari bozulmus olan iki kadin görmüsler ![]() edebileceklerini söylemisler ancak bu yardimlarinin karsiliginda aganigi naganigi isteriz demisler ![]() ![]() ![]() Kadinlar çaresiz kabul etmisler yalniz prezervatif takmalisiniz, yoksa hamile kaliriz demisler ![]() Dursun a : - Bana ne ya! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 71 - Iyi Belle Temel ile Dursun balik avlamaya çikmislar ![]() lar, ikinci gün de hiç balik yakalayamamislar, üçüncü gün bir kova balik yakalamislar ![]() ![]() ![]() - Dursun bu yeri iyi belle, yarin da buraya geliriz ![]() ![]() ![]() Kiyiya vardiklari zaman Temel Dursun a tekrar sormus : - Dursun yeri iyi belledin mi? - Evet ![]() ![]() ![]() - Ne yaptin? - Kayigin ucuna çarpi koydum ![]() - Ulan salak yarin bu kayigi kiralayacagimizi nereden biliyorsun? ![]() ![]() 72 - Baliklar Filozof Temel e sormuslar : - Hocam, sizce baliklar neden konusmazlar? - Basini suya sok, anlarsin! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|