![]() |
Temel Fıkralar Serisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Temel Fıkralar SerisiSABİTLENSİN! EMEĞE SAYGI! 1 - Temel ve Kraliçe Elizabeth Temel Istanbul a gelmis, yürüyormus ![]() maktaymis ![]() ![]() ![]() Kraliçe Elizabeth in gelmesi sebebiyle top atisi yapildigi anlatilmis ![]() Aradan yarim saatgeçmis ve top atislari halen sürmekteymis ![]() sormus bir baskasina "Bu top atislari neden?" diye ![]() söylenmis: "Ulan, yarim saattir bir kariyi vuramadilar, be!" 2 - Temel ve Sevgilileri Temel in 3 tane sevgilisi vardir ![]() ![]() Fakat ögretmenle evlenmeye karar verir ![]() ögretmen de digerleri degil?" diye ![]() -Ula der, bilmez misin doktorlar "bugün git yarin gel" der, santralci de "su an mesgul daha sonra tekrar deneyin" der ![]() tekrarliyalim ![]() ![]() ![]() 3 - Parasitçü Temel Temel Nato da havaci olarak askerligini yapiyormus ![]() parasütle nasil atlanacagini ögretmis ![]() - "Uçaktan atlayinca birinci ipi çekeceksiniz ![]() çekeceksiniz ![]() ![]() Temel uçaktan atlar ![]() çeker yine açilmaz ![]() yanindan geçerken sorar: - "Komutanim, komutanim ![]() ![]() 4 - Banka Soygunu Temel ile Dursun Amerika da yasarlarken paralari bitmis ve bir banka soymayi kafalarina koymuslar ![]() kasalari aramaya koyulmuslar ![]() kase muhallebi çikmis ![]() Temel afiyetle yemis ![]() bir kase muhallebi daha ![]() ![]() bankada nasil para olmaz diye ve orayi terk etmisler ![]() Ertesi gün gazetelerde manset : "Dünyanin en büyük Sperm Bankasi soyuldu! ![]() ![]() 5 - Pilot Temel Pilot Temel telsize var gücüyle bagiriyordu : - "Ula, sag motor bozuldu ![]() ![]() ![]() ![]() Kule hemen cevapladi : - "Mesaj anlasildi ![]() ![]() Temel gayet ciddi : -"Pilot kabini, öndeki sol koltuk, pilot kabini, öndeki sol koltuk ![]() 6 - Temel Usülü Intihar Dursun birgün ormanda gidiyormus ![]() bulmus ![]() ![]() Dursun "Benim bildigim öyle intihar edilmez; o ipi beline diil boynuna bagliyacaksin" demis ![]() ![]() ![]() ![]() 7 - Babanin Sonu - Babam öldü, demis Temel ![]() ilyas sormus: - Neden öldü? - Apartmanin sekizinci katinin balkonundan düstü ![]() - Eyvah parçalandi mi? - Yok, giristeki bakkalin tentesine düsünce oradan havalanip karsi apartmana yöneldi ![]() - Apartmana mi çarpti, nasil oldu? - Yok, karsi apartmanin balkonunda çamasirlar asili idi ![]() vurup fabrikanin bahçesine düstü ![]() - Orada mi öldü? - Yok, fabrika çelik yay fabrikasi, bahçedeki yaylarin üzerine düsüp havalandi yeniden ![]() ![]() ![]() - Peki sonra? - Sonrasi ne? Baktik ki yere inmiyor, biz de vurduk onu 8 - Temel, Karisi ve Karisinin Asigi Temel, bir haftaligina gittigi memleketten, haber vermeden erken dönünce karisini evde baska bir erkekle yatakta bulur ![]() tabancasina davranan Temel, yatakta yakaladigi adami alninin ortasindan vurur ![]() üzerine atlar: - Dur Temel im, kiyma kendine! ![]() ![]() Temel, sinirden titreyerek haykirir: - Sus ******, sira sana da gelecek! ![]() ![]() 9 - Temel in Arabasi Temel Dursun a arabasinin öyküsünü anlatiyordu : Bir gün otostop yapiyordum ki önümde, bu arabayla, mini etekli güzel bir bayan durdu ve beni arabasina aldi ![]() sonra kadin arabayi kuytu bir köseye çekti ![]() yukari çekip, dudaklarini islatti ve "Benden ne istersen alabilirsin" dedi, ben de arabasini aldim ![]() Dursun : iyi etmissin Temel, zaten mini etek sana hiç yakismazdi ![]() 10 - Evde Kimse Olmayacak Temel Fadimeye demis ki; "Fadime, bu aksam bize gel ![]() ![]() Fadime aksam gelmis kapiyi çalmis çalmis kimse açmamis ![]() ![]() ![]() 11 - 2 Katli Otobüs Bir gün Temel le Dursun 2 katli otobüsle yolculuk ediyomus ![]() cep telefonunu çikartip alt kattaki Dursun u aramis ![]() - Orada havalar nasil Dursun kardesim? - Bizim söför uyumus otobüs kendi kendine gidiyo valla Temel cigim ![]() ![]() ![]() - O dabirsey mi Dursun? Bizim katta söför bile yok ![]() kendine gidiyo ![]() ![]() ![]() 12 - AIDS Temel birgün ölümcül hastaliga yakalanir ![]() kalmaktadir ![]() ![]() sonunda sorar : - Temel sen AIDS felan degilsin neden herkese yalan söylüyorsun? Temelde: -Haçen öylede ölücem böylede ![]() ![]() ![]() ![]() 13 - Tatbikat Temel ile Dursun bir gün parasüt tatbikatina katilmislar ![]() gibi onlarinda uçaktan atlama siralari gelmis ve kendilerini bosluga salıvermisler ![]() ![]() Dursun Temel e : - Ula Temel bu meret açılmayi da! ![]() ![]() Temel : - Ula Tursin yardimci parasüti aç usagum! ![]() ![]() Dursun yardimci parasütü açmaya çalismis fakat o da açılmamis ve Dursun Temel e : - Ula Temel bu merette açilmayi ![]() Temel : - Bos ver usagum nasul olsa tatbikattayiz ![]() ![]() ![]() 14 - Sinek Bar Temel Istanbul a ilk kez gelmis ve Bebek koyunda methedilen sinek bari arayip durmus ![]() ![]() kendine düsünmüs "Ya bu sinekli barin ne özelligi var herkes methetti hiç bir özelligi yok" ![]() altindanmis ve piril piril parliyormus; "Demek buranin özelligi buymus ![]() ![]() ![]() ![]() Geri dönüp içkisini içmis ![]() ![]() gitmis ki altin pisuvar orada yokmus ![]() ![]() çatmis : "Hani buranin altin pisuvari kardesim bir özelliginiz vardi o da yok simdi" ![]() aksam senin saksafona iseyen adami buldum" ![]() 15 - 100 Hamsi Dursun Temel e sormus : - Usagim oruçlu oruçlu kaç hamsi yiyebilursun? Temel : 100 tane yerim valla ![]() ![]() ![]() Dursun : Hadi oradan yesen yesen 1 tane yersin geriye kalan 99 hamsiyi oruçsuz yersin ![]() ![]() ![]() Bu espri Temel in acaip hosuna gitmis ![]() - Usagim oruçlu oruçlu kaç hamsi yiyebilursun? Cemal : 50 tane yerim ben ![]() ![]() ![]() Temel : Tüh be usagim 100 deseydun sana müthis bir espiri yapacaktum ![]() ![]() ![]() 16 - Arkadaslarimi Geri Getir Bir Fransiz bir Ingiliz ve bir de Temel bir gemi kazasindan sonra issiz bir adaya çikarlar ![]() ![]() lambasi olabilecegini söyler ve lambayi ovusturur ![]() cin çikar ve konusmaya baslar : - Dileyin benden ne dilerseniz ![]() ![]() ![]() Ingiliz : Ben ailemin yanina Ingiltereye gitmek istiyorum ![]() ![]() ![]() der ![]() ![]() Sira Fransiza gelir ![]() ![]() yerine gelir ![]() Sira Temeldedir ![]() ![]() ![]() bakar ve cine dilegini söyler : - Arkadaslarim da gitti ben bu issiz adada yalniz kaldim onun için arkadaslarimi hemen geri getirmeni istiyorum" der ![]() ![]() ![]() 17 - Boynuzlu Köpek Temel birgün keçinin boynuna tasma takmis gezdiriyormus ![]() yolda onu görüp : - Ula Temel Napiysin ? ![]() ![]() ![]() - Ula cörmiymisin Çöpegimi cezdurayrum Dursun kardesim ![]() ![]() ![]() - Ula Temel bunun boynuzlari var ![]() ![]() ![]() ![]() - Valla ben onin özel hayatina karismayrum ![]() ![]() ![]() 18 - Gözlük Temel uzak doguya gider ![]() gözlüklerden alir ![]() ![]() ![]() Ikide bir takip, çikarir ![]() Eve gözünde gözlük gider, bakar Fadime ve sütçü çiplak ![]() çiplak ![]() ![]() - Ula Fadime 250$ verdim gözlük aldim ama hemen bozuldu! ![]() ![]() 19 - Hatirla Temel savasta yaninda 10 arkadasiyla birlikte düsmana esir düsmüs ![]() iskence sonunda ekipten 5 tanesi bülbül gibi konusmus ![]() dayanamamis itiraf etmis ![]() ![]() gün iskencenin dozu artmis Temel den çit yok ![]() agarlasmis ama Temel yine ayni ![]() izlemeye karar vermisler ![]() söylenmekteymis : -Hatirla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 20 - I am Sorry Temel bara gitmis ![]() ve siska uzun boylu bir adamin kafasinin üzerine sise koymus, çekmis silahi ates etmis sise paramparça ![]() ![]() ![]() - I am Pekosbill ![]() ![]() ![]() demis ve çikip gitmis ![]() adamin kafasinin üzerine konserve kutusu koymus, çekmis silahi ates etmis kutu paramparça ![]() ![]() ![]() - I am Redkit ![]() ![]() ![]() demis ve bardan çikip gitmis ![]() ![]() ![]() Temel bunlari seyrettikten sonra dayanamamis, eline bir elma almis ve o siska adamin kafasinin üzerine elmayi yerlestirmis, çekmis silahi ates etmis ve adami tam anlinin ortasindan vurmus ![]() ![]() ![]() - I am sorry ![]() ![]() ![]() demis ve çikip gitmis ![]() ![]() ![]() 21 - Internetin Temelcesi Temel, bilisim sektöründe çalisan bir firmaya is basvurusu yapmis ![]() yetkilileri önce bir bilgi testinden geçmesi gerektigi söylemisler ve ilk soruyu sormuslar : -Internet ne demektir ? Temel düsünmüs, tasinmis ve : - Ise ciremedum temektur ![]() ![]() ![]() 22 - Kamyon Söförü Temel Temel kamyon söförüymüs ![]() patladigini farketmis ![]() ![]() Bir tarafta pazar kuruluymus ve yüzlerce insanin alisveris yapiyormus ![]() tarafta ise küçük bir çocuk yolun ortasinda oyun oynamaktaymis ![]() hizli bir sekilde düsünerek "pazar yerune çirersem pi sürü insan ölür en eyisu çocigu ezeyum" demis ![]() Ertesi gün gazetelerde söyle bir baslik; "pazara giren kamyon dehset saçti ![]() 150 ölü" Temel e sormuslar : - Sende hiç kafa yokmu? Bu kadar insani ezecegine bari çocugu ezseydin ![]() Temel cevap vermis : - Ula siz benu salak mi sandunuz? Bunu bende düsündüm ![]() ![]() ![]() ezecektim ama cocuk pazara dogri kosunca ben ne yapayim? 23 - Mercedes-Benz Temel Istanbul da bir is yeri açar ve isler tikirinda gidince altina hemen Mercedes marka bir araba çeker ![]() - Temel oglum, baban öldi ![]() ![]() Temel arabaya atlar ve hemen yola koyulur ![]() ![]() Neyse, babasinin cenazesini kaldirirlar, aksam annesinden izin ister ve isleri yüzünden hemen Istanbul a dönmesi gerektigini söyler ![]() sonra Istanbul a telefon açip yaninda çalisanlara : - Usaklarim, benceliyoryum beni karsulayun ![]() Usaklar bekler Temel gelmez ![]() ![]() yok ![]() ![]() ![]() - Patron 6 saatte gittin, 4 günde döndün ![]() ![]() Temel bunun üzerine usaklaruna döner ve der ki : - Ula usaklarum bu Almanlari anlamiyorum ![]() ![]() ![]() koymuslar, sanki isin geri dönüsü yok gibi geri fitesten sadece 1 tanecik koymuslar ![]() ![]() 24 - Palavraci Komutan Temel ve Dursun parasüt egitimlerini tamamladiktan sonra ilk atlayislari için havalanirlar ![]() -Atladiktan bi süre sonra parasütün sag tarafindaki ipi çekin parasütleriniz açilacaktir ![]() ![]() ![]() parasütün ipi var onu çekin sorun kalmaz ![]() ![]() ![]() olacak sizi karargaha geri götürecek ![]() Askerler korkarak da olsa atlamislar ![]() asilmislar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ama parasütler yine açilmamis ![]() ![]() ![]() - Ula bu komutanun hiçbir dedugu çikmiyor ![]() ![]() ![]() zaman anasini belleyecegum! ![]() ![]() 25 - Sokaktan mi Topluyorum? Temel sevgilisiyle gidiyormus ![]() ![]() Temel hemen vitrin c***** bir tugla atip içinden kürku alip sevgilisine vermis ![]() sefer de onu istemis ![]() -Ben bu tuglalari sokaktan mi topluyorum? demis ![]() ![]() ![]() 26 - Sünnet Temelin çocugu 20 yasina basmis ama hala sünnet olmamis ![]() sormus : - Temel hayirdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Temel de : Banene yahu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 27 - Sinema Bileti Temel, oglu Hasan i ödüllendirmek için para vermis ve sinemaya göndermis ![]() Hasan giseden biletini almis ve salona girmis ancak biraz sonra aglayarak disari çikmis ![]() -Kapitaki amica piletumi yirttu ![]() ![]() ![]() 28 - Prezarvatif Telefonda Temel çok endiseli ve telaslidir : - Aman Doktor bey, çocuk bizim prezarvatifi yutti, yetis! ![]() ![]() Doktor aceleyle hazirlanir, çikmak üzereyken telefon yine çalar ![]() ama bu kez gayet neseli ve rahatlamis bir sesle : - Doktor Bey, celmene hacet kalmadi, pi prezarvatif taha bulduk! ![]() ![]() 29 - Sinek Bar Temel Istanbul a ilk kez gelmis ve Bebek koyunda methedilen sinek bari arayip durmus ![]() ![]() kendine düsünmüs "Ya bu sinekli barin ne özelligi var herkes methetti hiç bir özelligi yok" ![]() altindanmis ve piril piril parliyormus; "Demek buranin özelligi buymus ![]() ![]() ![]() ![]() Geri dönüp içkisini içmis ![]() ![]() gitmis ki altin pisuvar orada yokmus ![]() ![]() çatmis : "Hani buranin altin pisuvari kardesim bir özelliginiz vardi o da yok simdi" ![]() aksam senin saksafona iseyen adami buldum" ![]() 30 - Aksam Serinligi Rus kozmonotu Yuri Gagarin in aya ayak basmasindan sonra yapilan tartismaya katilan Temel, olaylara küçümser bir havada yaklasmakta ve bu arkadaslarinin da garibine gitmektedir ![]() - "O da pisey midur, piz yakunda günese gideceguz ![]() ![]() ![]() Sohbete katilanlarin gözleri faltasi gibi açilir ve içlerinden biri : - "Oraya gidemezsiniz iste!" der, "Çünkü orasi çok sicaktir ![]() Temel, hiç lafin altinda kalir mi? - "Piz de gündüz gitmeyeceguz ya, aksam serunlugunda gideceguz ![]() ![]() ![]() 31 - Çekirge Temel Üniversite de profesörmüs ve çekirgeler konusunda bir arastirma yapiyormus ![]() ![]() 1 ![]() - Çekirgenin 1 ayagini kopardigimizda, zipla deyince zipliyor ![]() 2 ![]() - Çekirgenin 2 ayagini kopardigimizdazipla deyince zipliyor ![]() 3 ![]() - Çekirgenin 3 ayagini kopardigimizda zipla deyince zipliyor ![]() 4 ![]() - Çekirgenin 4 ![]() ![]() ![]() 32 - Alkis Bir uçak düsmek üzereymis ![]() seyi atmislar ![]() ![]() "Uçak hala düsüyor, bir yolcunun atlamasi gerekli" demis ![]() ama sevgili kaptan pilotumuz hariç hepinizden kuvvetli bir alkis bekliyorum ![]() ![]() ![]() deyince bütün yolcular Temel`i alkislamis ve asagi düsmüs ![]() Sadece Temel ve pilot kurtulmus ![]() ![]() ![]() 33 - Ben de Oynarim Temel bir arkadasinin daveti üzerine Izmir e gitmis ![]() dolasirken, birde bakmislar ki, birkaç efe zeybek oynuyor ![]() hareketlerle kol vurup diz buken efeleri seyrederlerken, arkadasi Temel e dönüp sormus : - Ne güzel oynuyorlar degil mi ? Temel dudak bükmüs; - O kadar düsündükten sonra ben de oynarim ![]() ![]() ![]() 34 - Bu Dolar Sahte Marketin birine bir turist gelmis, bir seyler almis, kasada ödeme yaparken, kasiyere cebinden 100$ çikartip vermis ![]() süphelenerek paranin orasina burasina bakmaya baslamis ama bir türlü emin olamamis ![]() ![]() "Bir de siz bakar misiniz? Ben anlayamadim ![]() ![]() ![]() ![]() bir üstüne bakmis sonra tezgahin üzerine atmis ve "Bu para sahte" demis ![]() Herkes sasirmis ve nasil anladinbu kadar çabuk demisler ![]() Temel de, Çok kolay, bunun üstünde Atatürk resmi yok ![]() ![]() ![]() ![]() 35 - Iki Bardakli Temel Temel her gece yatarken basucuna 2 tane bardak koyuyormus ![]() digeri bos ![]() ![]() ![]() 1 gece 2 gece derken Temel in oda arkadasi Dursun dayanamayip sormus : - Ula Temel ne edisin sen her gece her gece bu pardaklarla? ![]() ![]() Temel cevap vermis : - Aksamlari uyandigimda bazen canim su içmek istii bazen de istemii ![]() ![]() ![]() 36 - Kasla Göz Arasi Temel in taksisine Texasli bir adam binmis ![]() göstererek "Büyük bina, bizim orda bunu 2 günde yaparlar", Galata Kulesi ni göstererek bizim orda bunu 1,5 günde yaparlar" diye atip tutuyormus ![]() Sonunda Temel incanina tak etmis ve Süleymaniye Camisini göstererek, "Allah allah ![]() ![]() ![]() ![]() ama burada böyle bir cami yoktu ![]() ![]() ![]() demis ![]() ![]() ![]() 37 - Otelci Temel Otelci Temel in kapisini bir gece bir ispanyol asilzedesi çalmis ![]() - Odaniz var mi? - Kimsunuz? - Jose de Santana de Monte Cristo de Santa Cruzo ![]() - Haa, pu katar usagu alacak yerum yok! ![]() ![]() 38 - Sampuan Temel dus almaya girer, sampuani saçlarina bosaltip ovalamaya baslar ![]() Sirtini keselemeye gelen annesi sorar : - Oglum kafani islatmiyacak misin ? ![]() ![]() Temel cevap verir : - Yok anne bu sampuan kuru saçlar icinmis ! ![]() ![]() 39 - Reflex Temel Istanbul da gezerken tam önünde bir genç kiz bisikletten düser ![]() Bacaklari havaya kalkar, etegi açilir ![]() seyrederken genç kiz hemen toparlanir, kalkar ve durumu idare etmek için sorar: - Refleksimigördünüz degil mi? - Uy Istanpul da öyle mi diyorsunuz ona? ![]() ![]() 40 - Dogan in Yengesi Temel ormanda agaç kesiyormus, o sirada çevreciler de ormanda yürüyüse çikmislar, Temeli bu vaziyette görünce bir güzel pataklamislar ![]() ![]() ![]() Temel üstu basi perisan halde köye dönerken Dursun a raslamis, Dursun; -Ula Temel bu ne hal böyle? diyesormus, Temel de anlatmis; - Ormanda agaç keseydum, birden kalabaluk pir grup Dogan in yengesini bozmisum diye dövdü peni, halbuki ne Dogan i taniyruuum, ne de yengesuni ![]() ![]() 41 - Tiryaki Cemal yolun karsi tarafindaki evinde oturan Temel e seslenir : - Uy usak,senun davarlarun arasunda sigara ya da narcule tiryakisi var midur? Temel saskin bagirir : - Uy sen delurdin mu, hiç davar tütün içer mu? - Temel,öyleyse senun ahur yaniyor, kos çabuk ![]() ![]() ![]() 42 - Agir Roman Temel bir kitabevine girmis, tezgahtara, -Bana bir roman lazum ![]() ![]() ![]() demis ![]() - Efendim agir mi olsun yoksa hafif mi? Temel, - Farketmez, nasul olsa arabam kapinun önünde ![]() ![]() ![]() 43 - Helikopter Hayatinda ilk kez helikopter gören Temel yanindaki Dursun a soruyor : - Ula bu ne öyle? Dursun cevap veriyor: - Olsa olsa pin yasunda bi sinektur ![]() ![]() ![]() 44 - Lisan Temel ve Dursun kahvenin önünde oturuyorlarmis ![]() Ingilizce yolu sormus ![]() ![]() ![]() Temelde yine ses yok ![]() ![]() ![]() Ispanyolca, yine sesyok ![]() ![]() Bunun üzerine Dursun Temele, - Bir lisan ögrenmemizin zamani geldi galiba ![]() ![]() ![]() demis ![]() - Bosver, ne gerek var? Adam dünya kadar lisan biliyor ama birderdini anlatabildi mi? ![]() ![]() 45 - Atlar Karisiyor Temel ile Dursun iki tane at almislar ![]() ![]() kimin ati belli degil ![]() tanesinin kuyrugunu kesmis ![]() kesmis ![]() ![]() inat diger atin ayni yerine ayni boya ile isaret koymus ![]() Temel bakmis böyle olmuyor, Dursuna : - Dursun bak bu böyle olmayacak ![]() seninki olsun ![]() ![]() ![]() 46 - Asansör Kapici Temel çalistigi on katli binanin asansörü bozulunca asansörün kapisina söyle bir yazi asiyor : "Asansör pozuk, en yakin asansör yüz metre ileride, Veysel Apartimanundadir ![]() 47 - Es Degistirme Iki laz çiftimiz vardir ![]() ![]() ![]() ![]() Temel, Idris e gitmis "Idris, ben es degisme diye bisi duydum, deneyelim mi?" demis ![]() ![]() ![]() onayini alinca bu isi yapacaklari tarihi belirleyerek ayarlamislar ![]() ![]() ![]() gece olmus, herkes isini bitirmis, Temel cigara yakmis, Idrise dönüp "Idris yaw, bizim karilar simdi ne yapiyordur acaba?" demis ![]() 48 - Ormanin Güzelligi Temel ile Dursun ormanda kamp kurmuslar ![]() - Dursun su ormanin güzelligine bak ![]() ![]() ![]() Dursun söyle bir etrafina bakmis, - Agaçlardan birsey göremiyorum ki ![]() ![]() ![]() 49 - Süper Temel arabayla giderken bakmis benzini bitiyor ![]() girmis, pompanin yaninda durmus, arabadan inip benzin deposunu açmis, baslamis deponun içine isemeye ![]() ![]() ![]() Temel in depoya isedigini gören pompaci, - Ya sen ne yapiyorsun, bu yaptigin normal mi? ![]() ![]() Temel hemen cevap vermis, - Yooo Süper ![]() ![]() ![]() 50 - Dönmedolap Temel ve Fadime lunaparka giderler ![]() binmek ister ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Az sonra Temel balonlara tüfek atarken Fadime çaktirmadan yanindan ayrilir ![]() On dakikasonra döndügünde Temel sorar, "Neredeydin?" Fadime kafasini öne egip, "Dönmedolaba bindim ![]() ![]() ![]() ![]() sana binme donun gözükür demedim mi?" der ![]() ama gözükmedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 51 - 1881-1920 Küçük Temel ilkokulda okurken bir sözlü sirasinda ögretmeni sormus : - Söyle bakalim Temel, 1881 de ne oldu? - Atatürk dogdu ögretmenim ![]() ![]() ![]() - Afferim oglum, peki 1920 de ne oldu? - Atatürk 39 yasina basti ögretmenim! ![]() ![]() 52 - Lezbiyen Temel bara gitmis ![]() - Bosuna benimle yakinlik kurmaya çalisma, ben lezbiyenim ![]() ![]() ![]() demis ![]() - Ben yalnizca kadinlarla beraber olurum ![]() ![]() ![]() demis ![]() - Pen ta sizin cibu lezbiyenum ![]() ![]() ![]() 53 - Deniz Bitti Açik denizde geminin kaptani ölünce Karadenizli diyerek Temel i kaptanliga getirirler ![]() ![]() ![]() gemi karaya oturunca bütün tayfalar : - Ne ettin de karaya oturttun gemiyi kaptan? ![]() ![]() diye sorunca, Temel cevap verir : - Pen pisey etmedum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 54 - Amerika, Amerika Temel ile Dursun Karadeniz sahilinde oturuyorlarmis ![]() -Gel beraber Amerika ya yüzelim ![]() ![]() ![]() Iki kafadar Karadeniz den baslamislar yüzmeye, Marmara, Ege, Akdeniz felan derken okyanuslari da asip Amerika ya yaklasmislar ![]() görmüsler ![]() - Dursun ben kesildum geri doneyrum ![]() ![]() ![]() 55 - Ortadaki Benim Almanya daki Dursun Temel den hem kendini hem de köyü hatirlatacak bir hatira fotografi ister ![]() fotografini çektirerek Dursun a gönderir ![]() arkasindasu yaziyi okur : "Ortadaki benim!" ![]() ![]() ![]() 56 - Sinyal Araba tamircisi arkadasi Temel e seslenmis, - Temel, bak bakalim arabinin sinyali çalisiyor mu? Temel bakmis, - Calisay calismay calisay calismay calisay calismay ![]() ![]() ![]() 57 - Vesikalik Temel bir gün Dursun a gidip, - Dursun, senin makinen var bana 12 tane vesikalik gerekiyor çeker misin? demis ![]() - Çekerim ama benim makine boydan çeker vesikalik nasil olacak ![]() baslamislar düsünmeye ![]() - Temel, sen sahile git kumu kaz içine gir omuzlarindan asagisi görünmesin böylece vesikalik olur ![]() ![]() ![]() ![]() giderken o da sahile gitmis, 12 tane çukur kazmis ![]() - Salak niye 12 tane çukur kazdin? Ben 12 tane makine getirmistim ![]() ![]() ![]() 58 - Güzellik-Aptallik Temel e sormuslar : "Güzel olmayi mi tercih ederdin yoksa aptal olmayi mi?" Temel biraz düsünmüs, "Tabii ki aptalligi" demis ![]() ![]() "Güzellik geçiçidir ![]() ![]() ![]() ![]() 59 - Su Derinligi Temel, dere kenarinda oturuyormus ![]() suyun derin olup olmadigini sormus ![]() - Derin degildir, geçebilirsin ![]() ![]() ![]() demis ![]() ![]() gömülmüs ![]() - Hani derin degildi ulan ![]() diyerek Temel i tartaklamaya baslamis ![]() - Abi vallahi benim suçum yok ![]() ![]() ![]() ![]() 60 - Tahliller Temel hastaneye gitmektedir ![]() ![]() "Hayrola hemserim! ![]() ![]() ![]() Parmagimi kestiler ![]() ![]() baslar ![]() ![]() niye aglamaya basladin?" ![]() ![]() ![]() ![]() geldim" ![]() ![]() ![]() 61 - Aslan Yürekli Temel Temel hayvanat bahçesinde gezerken açik buldugu bir kafesten içeri dalmis ![]() Görevliler panik içerinde arkasindan bagirmislar : - Hoop, dur ne yapiyorsun, orasi aslanin kafesi ! ![]() ![]() Temel geri dönmüs, görevlilere söyle bir bakip, - Sankimaslaninizi yeduk ![]() ![]() ![]() 62 - Dünyadan Haberin Yok Birgün Temel marketten bir kutu orkidle çikmis ![]() -Ne yapacaksin orkidi? -Sen bilmiyor musun Dursun? Onunla tenis oynaniyo, bisiklete biniliyo, kosuluyo, oohooo, senin dünyadan haberin yok ![]() ![]() ![]() 63 - Yatagin Alti Temel ve arkadaslari kahvede oturuyorlarmis ![]() beni manavla aldatiyor ![]() karpuz buldum" demis ![]() ![]() ![]() ![]() Ben de Yatagin altinda testere buldum ![]() ![]() ![]() Fadime beni atla aldatiyor" demis, arkadaslari, "Nasil anladin?" diye sormuslar ![]() Temel de "Yatagin altinda JOKEY buldum" demis ![]() ![]() ![]() 64 - Attaaaa Gidecegiz Azrail Temel in canini almak için gelmisti ![]() ![]() parmagini agzina sokup, "aguk guguk" sesleri çikartarak bebek taklidi yapti ![]() Azrail durumu anlayip Temel in oyununu bozmak istemedi ve gitti ![]() Temel ialmak için geldiginde Temel in kendisine bir emzik bile aldigini ve yerler- de emekledigini gören Azrail, Temel e : - Temel, gel attaaaa gidecegiz ![]() ![]() ![]() 65 - Seni Kus Sandim Temel sehre inmis ![]() ![]() - Allah allah kusa bak yav ![]() ![]() ![]() ![]() demis ![]() - Ne bakiyorsun hemserim ![]() ![]() ![]() demis ![]() - Afedersun hemserum ![]() ![]() ![]() ![]() 66 - Cep Telefonu Temel arkeoloji profesörüdür ve Amerika da gerçeklesicek bir konferansa davet edilir ![]() ![]() - Biz ülkemizde yaptigimiz kazilarda 25 metre asagi indik ve telefon kablolari bulduk ![]() ![]() Türkiye ye gelir ve Temel baslar anlatmaya, -Biz ülkemizde yaptigimiz kazilarda 50 metre asagi indik ama birsey bulamadik ![]() Buradan su sonuca ulastik ![]() ![]() ![]() kullanmislardir ![]() ![]() ![]() 67 - Muz Temel hayatinda ilk defa memleketinden çikmis, güneye, Adana ya gidecekmis ![]() Adana da buna bir hevenk muz ikram etmisler ve bu muzlari memleketine döndügünde yemesini rica etmisler ![]() Adanalilar Trabzon a geridönen Temel e bir mektup yazmislar ![]() ![]() ![]() sormuslar, "Nasil, muzlari begendin mi?" diye ![]() Temel cevaben gönderdigi mektupta "Begendim ama çekirdekleri çok büyüktü ![]() demis ![]() ![]() ![]() 68 - Sadece Bende Var Temelle Fadime evlenmis, gerdege girmisler ![]() Temel in "Bak bundan sadece bende var ![]() ![]() ![]() bunu böyle sanmis ![]() varmis ![]() ayartmayi basarmis ve birlikte olmuslar ![]() Temel e : "Sen beni aldattin ![]() de var ![]() ![]() ![]() ![]() bende, bir de onda var, ona da ben vermistim zaten demis ![]() Fadime karsilik vermis, "Madem öyle iyisini neden ona verdin?" ![]() ![]() ![]() 69 - Balik ve Temel Temel bir gün bir hayvanat bahçesine gitmis ![]() görmüs ![]() ![]() Temel sormus : - Ula bu nasi oliyi? ![]() ![]() Adam bilmis bir tavirla cevaplamis : - Her zaman daha zeki olan yaratiklar kendinden daha az zeki olanlari yönetebilirler ![]() ![]() ![]() demis ve oradan uzaklasmis ![]() Temel akvaryuma agzini yapistirmis, balik gibi bir açiyor bir kapiyor ![]() ![]() ![]() 70 - Karsilikli Yardim Temel ile Dursun araba ile Rize den Trabzon a giderken yolda arabalari bozulmus olan iki kadin görmüsler ![]() edebileceklerini söylemisler ancak bu yardimlarinin karsiliginda aganigi naganigi isteriz demisler ![]() ![]() ![]() Kadinlar çaresiz kabul etmisler yalniz prezervatif takmalisiniz, yoksa hamile kaliriz demisler ![]() Dursun a : - Bana ne ya! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 71 - Iyi Belle Temel ile Dursun balik avlamaya çikmislar ![]() lar, ikinci gün de hiç balik yakalayamamislar, üçüncü gün bir kova balik yakalamislar ![]() ![]() ![]() - Dursun bu yeri iyi belle, yarin da buraya geliriz ![]() ![]() ![]() Kiyiya vardiklari zaman Temel Dursun a tekrar sormus : - Dursun yeri iyi belledin mi? - Evet ![]() ![]() ![]() - Ne yaptin? - Kayigin ucuna çarpi koydum ![]() - Ulan salak yarin bu kayigi kiralayacagimizi nereden biliyorsun? ![]() ![]() 72 - Baliklar Filozof Temel e sormuslar : - Hocam, sizce baliklar neden konusmazlar? - Basini suya sok, anlarsin! ![]() ![]() ![]() 73 - Mahkeme Bizim Temel bir tv kanalinda yarismaya katilir ![]() ![]() Temel sebebini sorar ![]() ![]() bir avukata basvurur ![]() ![]() ![]() Aradan zaman geçer, avukat yolda Temel i görür ve sorar : - Ula televizyonu mahkemeye verdin mi? Temel cevaplar ![]() - Verdim ama ertesi gün geri aldim oni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 74 - Yazdi mi Yaziyorum Temel bir gün çocugunun defterine bakmis ama hiç yazi görememis ![]() okula gitmis bakmis, yine yazi yok ![]() - Defterinde neden yazi yok? Çocuk cevap vermis : - Ögretmen tahtaya yazdi mi yaziyom, sildi mi siliyom ![]() ![]() ![]() 75 - Kaplan Avcisi Temel bir gün Trabzon da is ve isçi bulma kurumuna gider ![]() Memur : Daha önce ne tip islerle ugrastiniz? Temel : Kaplan avcisiyim ![]() ![]() ![]() Memur : Trabzon da kaplan ne gezer be adam? Temel: Ula bende onun için issizum ya ![]() ![]() ![]() 76 - Temel bir kurt köpeği almış ve mükemmel eğitmiş ![]() ![]() Coni, Temel'in her söylediğini anlayabiliyor ve havlarayak cevap veriyormuş ![]() Hatta telefona bile bakabiliyormuş ![]() Temel bir gün evi aramış ![]() Coni açmış telefonu ![]() ![]() ![]() "Ula Coni sen musun?" - "HAV" - "Fadime evde mu?" - "HAV" - "Başka kimse var midur?" - "HAV" - "Ula kaç kişi vardur?" - "HAV HAV" - "Ne yapiyiler" - "EHE EHE EHE" - "Ula ne zamandan beri yapiyiler" - 77 -Temel ile Dursun promosyonlu meşrubat alırlar ![]() Meşrubatı açan Temel hemen kapağa bakar: - "Tekrar deneyin ![]() Kapağı kapatıp yeniden açar ve okur: - "Tekrar deneyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En sonunda sinirlenen Temel: - "Ula Tursun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|