![]() |
Komik Fıkra Sonuna Kadar Oku |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Komik Fıkra Sonuna Kadar OkuBirkaç yüzyıl önce Papa bütün Yahudilerin Roma''yı terk etmeleri gerektiğine karar verir ![]() ![]() dini bir müzakere yapmalarını önerir ![]() Yahudiler kazanırsa kalacaklar, Papa kazanırsa gidecekler ![]() ![]() ![]() Papa kabul eder ![]() ![]() Buna karşılık Moiz tek parmağını kaldırır ![]() Papa parmaklarını sallayarak başının etrafında çevirir ![]() Moiz ise parmağıyla yeri işaret ederek oturduğu yeri gösterir ![]() Papa yanındaki çantadan bir parça ekmek ve şarap çıkartınca Moiz de bir elma çıkartır ![]() Bunun üzerine Papa ayağa kalkarak: ?Ben pes ediyorum, Yahudiler kalabilirler? der ![]() Müzakere sonrasında Papa''nın etrafına toplanan kardinaller Papa''ya ne olduğunu sorduklarında Papa; - Ben önce 3 parmağımı gösterip Kutsal Üçlüyü işaret ettim ![]() ![]() etrafımızda olduğunu gösterdiğimde o da oturduğu yeri işaret ederek tanrının onların durduğu yerde de olduğunu işaret etti ![]() ![]() ![]() Aynı sırada Yahudi cemaati de Moiz''in etrafını sarmış ona nasıl başardığını soruyorlardı ![]() - Önce bana 3 parmağını gösterip 3 gün içinde burayı terk etmemizi istedi ![]() ![]() ![]() olduğumuz yerde kalacağımızı söyledim ![]() - Sonra ne oldu? diye kalabalık heyecanla sordu ![]() - Valla, sonrasını ben de pek anlamadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|