Dilek İn Cümleleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dilek İn CümleleriBirgün öğretmeni ödevini yapmayan Dilek'i yanına çağırmış ve demiş ki; "Dilek sen ödevini yapmadan geldiğin için eve gidip ailenden yardım alarak bana cümleler yazacaksın " Dilek de "Peki öğretmenim" demiş Akşam eve gelince babasının yanına gitmiş "Babacığım bana bir cümle söyler misin?" Babası o sırada maç izliyormuş Tuttuğt takımın rakibi gol atmış o da "Ha siktir!" demiş Dilek bu cümleyi defterine yazmış ve annesinin yanına gitmiş "Anneciğim bana bir cümle söyler misin?" Annesi mutfakta televizyon izliyormuş, televizyonda sana reklamı varmış annesi reklamı taklit edip "sana, sana" demiş Dilek bunu da deftere yazmış ve abisinin yanına gitmiş "Abiciğim bana bir cümle söyler misin?" Abisi odasında Tarzancılık oynuyormuş Abisi oyunun etkisiyle "Ben Tarzan, Ben Tarzan aaaaaaa!" diye bağırmış Dilek bu cümleyi de defterine yazmış ve ablasının yanına gitmiş "Ablacığım bana bir cümle söyler misin?" Ablsı o sırada arkadaşıyla konuşuyormuş Arkadaşına; "Bugün olmaz şekerim, belki yarın" demiş Dilek bunu da defterine yazmış Ondan sonra küçük kardeşinin yanına gitmiş "Canım kardeşim bana bir cümle söyler misin?" Kardeşi o sırada treniyle oynuyormuş ve treninin pili bitmiş O da "Pili bitti, pili bitti! demiş Dilek bunu da defterine yazmış Sabah okulda öğretmeni Dilek'i ayağa kaldırmış ve oku cümlelerini demiş Dilek başlamış "Ha siktir!" Öğretmeni "Sen kime diyorsun?" demiş Dilek okumaya devam etmiş "sana sana" Öğretmeni "Sen kendini ne zannediyorsun" demiş Dilek de "Ben Tarzan, ben Tarzan aaaaaaa!" demiş Öğretmeni "Seni müdüre götüreceğim" demiş Dilek de "Bugün olmaz şekerim, belki yarın " demiş Öğretmeni bayılmış Dilek "Pili bitti, pili bitti " demiş![]() ![]()
|
|
|
|