Dehsetuur Francyesso 5 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dehsetuur Francyesso 5Kaplumbağalar Kaplumbağaların yaşadığı bir köyde susuzluk sorunu ortaya çıkmış ![]() ![]() kaplumbağalar biraraya toplanmış ve çözüm aramaya başlamışlar ![]() köyün en yaşlı ve en bilge kaplumbağası çıkmış ve bağırmış;-Şu dağın arkasındaaa bir göl vaar ![]() ![]() !!bunun üzerine köyün en genç 2 kaplumbağası ,su getirmek için seçilmiş ![]() ![]() 25 yıl sonra bu iki kaplumbağa dağı aşmış ve göle varmışlar ![]() maalesef ki göle vardıktan sonra jeton düşmüş;-ya biz kap almayı unuttuk!!napcaz şimdi!!? "sen git ![]() ben burda beklicem biri gelip içmesin diye" ![]() diğeri: "yok sen içersin gölü![]() ben gitmem sen git"![]() ![]() "yaa arkadaşım vallahi billahi içmicem ![]() burda bekliyorum hadii!!" demiş![]() ![]() bunun üzerine 2 kaplumbağa "iyi tamam gidiyorum" diyerek oradan ayrılmış![]() ![]() 1 kaplumbağa beklemeye başlamış![]() 30yıl -50yıl-60yıl![]() en sonunda ;"yeter biraz daha beklersem ben ölücem ![]() hem zaten yaşlılar çoktan ölmüştür" diyerek boynunu göle uzatmış![]() ![]() Tam o sırada çalılıklardan fırlamış 2 kaplumbağa;"bak böyle yaparsan gitmem!!" |
|
|
|