Eistein Ve Şoförü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Eistein Ve ŞoförüEinstein konferanslarına hep özel soförü ile gidermiş Yine bir konferansa gitmek üzere yola çıktıkları bir gün soförü Einstein'a; -" Efendim, uzun zamandır siz konuşmanızı yaparken ben de arka sıralarda oturup sizi dinliyorum ve neredeyse söyleyeceğiniz her şeyi kelimesi kelimesine biliyorum" demiş Einstein gülmseyerek ona bir teklifte bulunmuş: - " Peki, şimdi gideceğimiz yerde beni hiç tanımıyorlar ![]() ![]() O halde bugün palto ve sapkalarımızı değiştirelim, benim yerime sen konuş, ben de arka sırada seni dinlerim " Soför, gerçekten çok şahane ve başarılı bir konuşma yapmış ve sorulan bütün soruları doğru cevaplamış Tam yerine oturacağı sırada bir kişi, o güne kadar konferansta sorulmamış ağır bir fizik sorusu sormuş Soför, hiç duraksamadan soruyu soran kişiye dönüp: -" Böylesine basit bir soruyu sormanız gerçekten çok garip" demiş Sonra da salonun arkasında oturan Einstein'i işaret ederek söyle devam etmiş: -" Şimdi size arka sırada oturan soförümü çağıracağım ve sorduğunuz soruyu, göreceksiniz, o bile cevaplayacak "
|
|
|
|