Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
döneminde, esirleri, milli, mübadelesi, mücadele, türkyunan

Milli Mücadele Döneminde Türk-Yunan Esirleri Ve Mübadelesi (1920-1923)

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milli Mücadele Döneminde Türk-Yunan Esirleri Ve Mübadelesi (1920-1923)





türk-Yunan ilişkilerinin siyasi ve askeri ilişkilerinin farklı bir kesiti incelenmiştir türk-Yunan esirlerinin her türlü işlemleriyle ilgili bilgiler verilmiş olup, bununla ilgili dönemin türk-Yunan askeri politikası ortaya konulmaya çalışılmıştır Çalışma dört ana başlık altında toplanmıştır Önce esir ve esirliğin genel bir tarihçesi verilerek, uluslararası statüsü üzerinde durulmuştur Daha sonra yine türk-Yunan ilişkileri üzerinde durulduktan sonra dönemin türk askeri sistemi içersinde esir teşkilatı ve işlemleri üzerinde durulmuştur En son olarak da türk ve yunan esirlerinin mübadelesi incelenmiştir Çalışma, yayınlanmış bilgi ve belgelerin yanında kızılay arşivi, ATASE arşivi ve dönemin yerli basınından faydalanılarak hazırlanmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.