Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgisayar, bölümü, istanbul, mühendisliği, üniversitesi

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Tarihçe

6 Kasım 1981 tarihinde 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu uyarınca Üniversite sistemi yeniden düzenlenmiştir Bunun sonucu olarak İstanbul Üniversitesi`nin Kimya Fakültesi ile Yerbilimleri Fakültesi birleştirilerek 14 bölümlü Mühendislik Fakültesi haline getirildi

Bu 14 bölümden birisi olan bölüm 1989 tarihinde Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği adıyla açıldı Bölüm 1989-1990 eğitim ve öğretim yılında eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamıştır 1992-1993 öğretim yılında ikili öğrenime başlamış ve 1998 yılında alınan bir karar sonucu ikinci eğitime son verilmiştir

Bölümün ismi, YÖK Yürütme Kurulunun 11/05/1999 tarihli toplantısında görüşülerek 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunun değişik 43/5 maddesi dikkate alınarak mevcut öğrencilerin statülerinin korunması şartıyla 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunda değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Bilgisayar Mühendisliği olarak değiştirildi

1999-2000 eğitim ve öğretim yılında Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde % 30 İngilizce zorunlu eğitime geçilmiştir

Bölümün iki sitesi vardır [http://wwwiucoderscom iucoders] kullanılan ve öğrenciler tarafından güncel tutulan forum tabanlı sitesidir

Bölümün 2001-2002 yıllarında kapatılması tartışılmış fakat yönetim değişikliğinden sonra cok iyi bir yapılanma içerisine girmiştirSon bölüm başkanı DoçDrSabri ARIK tır

Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com